proidea.hu online termékinformációs katalógus

Ceresit CP 30 szilikon tetőszigetelő bevonat alkalmazása


2014. február 04.

Vízszigeteléshez és szigetelések utólagos javításához kül- és beltérben egyaránt használható

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely egyszerű, és olcsóbb a teljes vízszigetelési rendszer újrakészítésénél. Ezeket a feltételeket teljesíti a Ceresit CP 30 szilikon tetőszigetelő bevonat.

A CP 30 tartósan rugalmas, víztaszító bevonatot képez az épületek szivárgásra hajlamos-, illetve a vízbehatolás szempontjából kritikus részein, és vízhatlanul tömíti a keletkezett repedéseket. Alkalmas kisebb hézagok, lyukak, repedések és csatlakozások tömítésére: egyebek közt fém esővíz-elvezető rendszer elemein, felülvilágító- és tetőtéri ablakoknál, falakon, erkélyen és teraszon.

Kiválóan tapad minden általánosan használt építőanyaghoz, mint pl.: ásványi felületekhez (beton, szálerősítésű cementlap, égetett kerámia tetőfedő elemek), fémekhez (acél, rozsdamentes acél, cink, eloxált alumínium), bitumenes szigetelőlemezekhez, falazatokhoz, akril tetőfedő bevonatokhoz, műanyagokhoz (felülvilágító- és tetőtéri ablakok, szellőzők, vízelvezetők), szigetelő anyagokhoz, mint pl. a polisztirol és poliuretán hab, fához (tömör fa, OSB-lap, rétegelt lemez), üveghez és csempéhez.
 
Felhordása nagyon egyszerű. Használhatunk glettvasat, ecsetet, vagy hengert. Arra kell ügyelni, hogy az egy rétegben felhordott anyag vastagsága ne legyen több 3 mm-nél. A még friss bevonatot a szennyeződött felületekről és a szerszámokról vízzel könnyen el lehet távolítani. Oldószert nem tartalmaz, környezetbarát termék.
Nem lehet átfesteni és nem burkolható. Szürke és fekete színben kapható. További UV-védelmet vagy kavicsfedést nem igényel. Rugalmasságát alacsony hőmérsékleten is megőrzi. Teljesen vízzáró, a szerkezetbe kerülő vízpárát azonban engedi kijutni a környezetbe. Kiváló időjárás- és UV-állóság jellemzi. A szükséges anyagmennyiség számításakor 1 m²-re kb. 1 kg CP 30-al lehet kalkulálni. (A bevonat rétegvastagsága ekkor kb. 1 mm.)

Ha a Ceresit CP 30 szilikon tetőszigetelő bevonattal kapcsokról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  CP30  szilikon  bevonat  tetőszigetelés