Az AGC 2013-ban a világon elsőként üvegtetővel látja el a Brazíliában sorra kerülő FIFA Konföderációs Kupán használt kispadokat

A tetők az AGC Dragontrail™ fedőüveg-technológiájának alkalmazásával készülnek

A világ vezető üveg-, vegyianyag-, kerámia- és high-tech-anyag gyártó vállalataként ismert AGC, a mai napon bejelentette, hogy 2013-ban a világon elsőként üvegtetővel látja el a kispadokat, a Brazíliában sorra kerülő FIFA-Konföderációs Kupán, amelyet június 15. és 30. között rendeznek meg.

A tetők az AGC Dragontrail™ fedőüveg-technológiájának alkalmazásával készülnek, akárcsak a okostelefonok, a tabletek és a televíziók képernyői. Ezeket a tetőket alkalmazzák majd a 16 mérkőzésből álló tornán, amely a 2014-es FIFA World Cup™ (labdarúgó világbajnokság) főpróbájának számít.
Az üvegszerkezet három réteg Dragontrailt tartalmaz, amely rendkívül erős, rugalmas és erősen karcálló üveg. A kültéri alkalmazás miatt az üveg nem deformálódik, nem színeződik el, nem romlik az állaga, illetve hosszú időn keresztül tiszta és átlátszó marad, aminek köszönhetően a lehető legjobb vizuális élményt biztosítja a nézők számára.

A stadionokban alkalmazott hagyományos kispadtetők műanyagból készülnek. Az AGC az új üvegtető kifejlesztésekor sikeresen átalakította a rendkívül erős üveget, miközben szintetizálta a vállalat technológiai szaktudását, amelyet az autóipari üveg, az építészeti üveg és az elektronikus kijelző üveg területén alkalmazott megoldások kifejlesztésekor szerzett.

"Örülök, hogy az üvegből készült kispadtetőinkkel hozzájárulhatunk az idei év világviszonylatban is legjelentősebbnek tekinthető sporteseményének sikeréhez, amelyet minden kontinensen örömmel fognak nézni a szurkolók" - mondta Kazuhiko Ishimura, az Asahi Glass, Co. Ltd Elnök-Vezérigazgatója. "Ez egy fantasztikus kezdőlépés azon az úton, amelyet végigjárva bemutatjuk majd a világ számára az üvegből készült anyagok fejlődését és a bennük rejlő potenciált, illetve azt, hogyan tudják ezen anyagok megváltoztatni a jövőnket. Azt tervezzük, hogy technológiánk további finomításával segíteni fogjuk a 2014-ben a FIFA égisze alatt Brazíliában megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokságot."

"Örülök, hogy az üvegből készült kispadtetőink a FIFA összes előírásának megfelelnek, amelyek a 2013. évi brazíliai Konföderációs Kupára vonatkoznak. Ritkán fordul elő, hogy a FIFA az AGC-hez hasonló anyaggyártó vállalatot bíz meg futballpályán használt alkalmazások megvalósításával. Azt hiszem, mindez bizonyítékul szolgál a FIFA komoly elvárásaira, melyek értelmében az AGC a jövőben is folytatja majd a technológiai szempontból kiemelkedő üvegalkalmazások fejlesztését, amely lehetővé teszi, hogy a 2014. évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság során a stadionokban új, kreatív és tetszetős infrastruktúra várja a szurkolókat."
Galéria
 Méretek  Hosszúság:
 Magasság:
 Mélység:
 11,5 m
 1,9 m
 1 m
 Üvegvastagság 6 mm
 Ülőhelyek 23
 Gyártási hely Japán
Tavaly októberben az AGC-t a 2014-es FIFA labdarúgó-világbajnokság™ kiemelt licenctulajdonosává minősítették, mint az első olyan business-to-business vállalatot, amely a "2014. évi FIFA labdarúgó-világbajnokságon™ használt kispadok hivatalos licenccel készített üvegtetejét" gyártja a 2013-as FIFA Konföderációs Kupára illetve a 2014-ben a FIFA rendezésében sorra kerülő brazíliai labdarúgó-világbajnokságra™. A vállalat rövidesen felépíti első dél-amerikai üveggyártó üzemét, amely az idei év egy későbbi időpontjában kezdi meg működését a brazíliai Sao Paulo államban, hogy ezzel is hozzájárulhasson Brazília iparának és gazdaságának növekedéséhez azon sportesemények megrendezése előtt, amelyeknek az ország a tervek szerint otthont ad.

Ha az új AGC üvegtetővel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az AGC Glass Europe Kft. munkatárástól, használja a megfelelő gombot.

Kapcsolódó hírek

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság cserepadjainak üvegteteje AGC Dragontrail X üvegből
Az AGC a vegyileg edzett üvegek új felhasználási lehetőségeit vonultatja fel
A 2014-es labdarúgó-világbajnokság cserepadjainak üvegteteje AGC Dragontrail X üvegből

Kategóriák

Függönyfalak, fémhálós homlokzatok, üvegtetők
Függönyfalak, fémhálós homlokzatok, üvegtetők
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...