proidea.hu online termékinformációs katalógus

3T - Tiszta Toalett Technológia a B&K Kft.-től


2012. szeptember 14.

A nyilvános illemhelyek tervezési alapelvei

Minden ember számára fontos, hogy - ha a szükség úgy hozza - tiszta, lehetőleg baktériumoktól mentes, ideális összbenyomást keltő, meggyőző higiéniás környezettel találkozzon a nyilvános illemhelyeken. A Tiszta Toalett Technológia (3T) azt jelenti, hogy már a toalett tervezésekor, a strukturális kialakításában, a felhasznált szerkezeti elemekben, majd az üzemeltetésben olyan megoldásokat alkalmazzanak, hogy az minden tekintetben megfeleljen a higiéniai követelményeknek és emellett a használat egy olyan érzetet keltsen: „Jobb mint otthon.” A belépéskor kialakuló első benyomás alapján eldől, jó érzéssel tudjuk e használni az illemhelyet.

Az első benyomást befolyásolja:
  • a fogadó előtér (ha van) állapota, kialakítása
  • az ott lévő beléptető rendszer, az eligazító táblák
  • a mozgásukban korlátozottak és a gyerekek beengedési támogatása
  • a belsőépítészeti megoldások (látvány), belső elrendezés
  • a megfelelő rendszerességgel elvégzett takarítás, az ebből adódó tisztaságérzet
  • a megfelelő, higiéniás használatot és működtetést támogató technológia
  • a komfortérzetet növelő egyéb berendezési tárgyak (halk zene, szellőztetés, illatosítás)
Egyszemélyes nyilvános illemhelyek esetében a 3T megvalósítható teljesen automatikus módon. Az automatikusan nyíló ajtó érmeelfogadóval vezérelt, csukódása automatikus, minden használat után a WC-csésze, a padozat, a hátsó fal lemosása és fertőtlenítése megtörténik, automatikus a szellőztetés, igény esetén illatosítás, zeneszolgáltatás és egyéb használati információt adó kijelző is beépítésre kerül. Az egyes használati elemek, így a WC-öblítő és a kézmosó működtetése érintésmentesen történik. A hulladéktároló a szerviztér felől üríthető. A toalettpapír, fertőtlenítőszer és szappan utántöltése szintén a szerviztér felől történik. A célszerű és a használatot támogató megoldások mellett itt is kiemelkedően fontos a külső megjelenés, hiszen utcabútorról van szó. Természetesen a belső ergonomikus és esztétikus kialakítás hasonlóan fontos. Az automatikus működtetés és felügyeleti rendszer sem mellőzheti az időszakonkénti üzemeltetői ellenőrzést, a fogyó anyagok szükség szerinti utántöltését.

Többszemélyes, férfi és női oldalt is tartalmazó nyilvános illemhelyek esetében már a tervezési fázisban, előre kell gondoskodni, hogy a 3T alkalmazható és megvalósítható legyen. Ha az lehetséges és a helyi adottságok lehetővé teszik, a férfi és női oldal strukturális elhelyezkedése lehet olyan, hogy közöttük egy szerviztér van kialakítva, amely egyrészt alkalmas a töltelékáruk és a takarítóeszközök tárolására, másrészt pedig a szemetes ürítése, a fertőtlenítőszer adagoló és a toalettpapír adagoló feltöltése a használók zavarása nélkül, a szerviztér felől történhet. Ez a struktúra szerviz szempontból, vandálbiztosság szempontjából is egy előnyös elrendezés. Amennyiben ez a struktúra nem megoldható, úgy a a hagyományos elrendezést lehet alkalmazni, amikor is a WC-fülkében az oldalfalra szereltek az adagolók. Funkcionalitásban nincs különbség, viszont az utántöltést megfelelő körültekintéssel kell elvégezni. A vandálbiztosság nem éri el a szervizteres megoldás szintjét.

A nyilvános illemhelyek részletes tervezési alapelveit ide kattintva olvashatja el.

Ha a B&K Kft. közösségi mosdó felszereléseivel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a B&K Kft. munkatárástól, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2200 Monor, Mátyás király u. 11.
Telefon: +36 29 413 553
Fax: +36 29 413 535
E-mail:
Web: http://www.bandk.hu
Web: http://www.nyilvanoswc.eu
Varga Gábor Zoltán
marketing manager +36 30 385 9971
   
   
   
   
A B&K Kft. 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy kiváló minőségű épületgépészeti, higiéniai termékeket gyártson és forgalmazzon az építőipar és az élelmiszeripar számára. A cég termékstruktúráját úgy alakította ki és formálja ma is, hogy partnerei számára biztosítani tudjon mindent ami a közösségi mosdókba kell, ami az élelmiszeripari, vendéglátói, kórházi higiéniához szükséges. A B&K Kft. 1996-tól rendelkezik ISO 9001 minőség tanúsítással, folyamataikat figyelve fejlesztik szervezetüket, technológiáikat, termékeiket és képezik kollégáikat.
Kulcsszavak:  3T  Tiszta  Toalett  Technológia  B&K  nyilvános  illemhelyek  közösségi  mosdók