A Tondach 100 új tetővel támogatja a balkáni árvízkárosultakat

A Tondach Gleinstätten és a WIENERBERGER azonnal, díjmentesen bocsátott tetőcserepet és téglát az árvíz károsultjainak rendelkezésére

Az árvízkárosultak száma meghaladja a 3 milliót Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában. Több mint 100 éve nem voltak a térségben ilyen pusztító árvizek.

A helyzet az árvízzel érintett területeken csak lassan csillapodik a Balkánon, Bosznia és Szerbia egyes részein az újabb esőzések ismét nyugtalanságra adnak okot. Amit a zord időjárás biztosan maga mögött hagy: sár és tönkrement házak. Az EBRD szerint (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) a katasztrofális árvizek által okozott károk elérik a 3 milliárd Eurót.
Gyors segítség építőanyagok szállításával
A válságövezetekben lassan megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok. Leginkább Szerbia és Bosznia-Hercegovina egyes területeit sújtotta a katasztrófa. Annak érdekében, hogy az áldozatok feje fölé a lehető legrövidebb időn belül tető kerülhessen, a Tondach Gleinstätten és a WIENERBERGER azonnal, díjmentesen bocsátott tetőcserepet és téglát az árvíz károsultjainak rendelkezésére.

"A szerencsétlenül járt emberek támogatása ezekben a régiókban most elsődleges feladat számunkra. Gyorsan gondoskodnunk kell arról, hogy az érintetteknek ismét tető legyen a fejük felett, és a szükséges infrastruktúra, óvodákkal, iskolákkal és kórházakkal helyreálljon. A számos segélyszervezet mellett lehetőségeinkhez mérten szeretnénk mi is részt vállalni a gyors újjáépítésben. Kereken 100 háztetővel fogjuk támogatni az árvíz áldozatait," - nyilatkozta Martin Olbrich és Marcus Pechlaner, a Tondach Gleinstätten AG két igazgatósági tagja.
A WIENERBERGER és a Pipelife is építőanyagokkal támogatja az árvíz áldozatait az érintett régiókban.
Galéria
Megkezdődhet az újjáépítés
A Tondach és a WIENERBERGER gyártó- illetve értékesítési telephelyekkel rendelkezik a katasztrófa sújtotta régiókban. A gyors segítség érdekében az érintettek közvetlenül léphetnek kapcsolatba a helyi segélyszervezetekkel. A tető-segélyszállítmányok koordinálása az alábbi helyi segélyszervezeteken keresztül történik.
Hovátország:
Hrvatski Crveni križ
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93
HR-10001 Zágráb
Szerbia:
Hausing Centar
Jaše Prodanovića 16
RS-11000 Belgrád
Bosznia:
Caritas Switzerland
Travnička 1
BiH-71000 Szarajevó

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...

Galéria
"Elképesztő mértékű katasztrófát okozott az árvíz. Számunkra ezért fontos, hogy az embereknek az érintett régiókban gyorsan és bürokráciamentesen segíthessünk. Az érintett családok közvetlenül jelentkezhetnek a felsorolt és minden egyéb helyi segélyszervezetnél, és a segélyszállítmányok központilag koordinálva a lehető leggazdaságosabban jutnak el az árvíz áldozataihoz. Örülünk, hogy építőanyagainkkal helyben támogatást nyújthatunk, melynek köszönhetően az emberek újra felépíthetik otthonaikat és biztonságban érezhetik magukat." - mondták el a Tondach Gleinstätten AG igazgatósági tagjai.