A Tondach 100 új tetővel támogatja a balkáni árvízkárosultakat

2014. június 25.

A Tondach Gleinstätten és a WIENERBERGER azonnal, díjmentesen bocsátott tetőcserepet és téglát az árvíz károsultjainak rendelkezésére

Az árvízkárosultak száma meghaladja a 3 milliót Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában. Több mint 100 éve nem voltak a térségben ilyen pusztító árvizek.

A helyzet az árvízzel érintett területeken csak lassan csillapodik a Balkánon, Bosznia és Szerbia egyes részein az újabb esőzések ismét nyugtalanságra adnak okot. Amit a zord időjárás biztosan maga mögött hagy: sár és tönkrement házak. Az EBRD szerint (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) a katasztrofális árvizek által okozott károk elérik a 3 milliárd Eurót.
Gyors segítség építőanyagok szállításával
A válságövezetekben lassan megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok. Leginkább Szerbia és Bosznia-Hercegovina egyes területeit sújtotta a katasztrófa. Annak érdekében, hogy az áldozatok feje fölé a lehető legrövidebb időn belül tető kerülhessen, a Tondach Gleinstätten és a WIENERBERGER azonnal, díjmentesen bocsátott tetőcserepet és téglát az árvíz károsultjainak rendelkezésére.

"A szerencsétlenül járt emberek támogatása ezekben a régiókban most elsődleges feladat számunkra. Gyorsan gondoskodnunk kell arról, hogy az érintetteknek ismét tető legyen a fejük felett, és a szükséges infrastruktúra, óvodákkal, iskolákkal és kórházakkal helyreálljon. A számos segélyszervezet mellett lehetőségeinkhez mérten szeretnénk mi is részt vállalni a gyors újjáépítésben. Kereken 100 háztetővel fogjuk támogatni az árvíz áldozatait," - nyilatkozta Martin Olbrich és Marcus Pechlaner, a Tondach Gleinstätten AG két igazgatósági tagja.
A WIENERBERGER és a Pipelife is építőanyagokkal támogatja az árvíz áldozatait az érintett régiókban.

Megkezdődhet az újjáépítés
A Tondach és a WIENERBERGER gyártó- illetve értékesítési telephelyekkel rendelkezik a katasztrófa sújtotta régiókban. A gyors segítség érdekében az érintettek közvetlenül léphetnek kapcsolatba a helyi segélyszervezetekkel. A tető-segélyszállítmányok koordinálása az alábbi helyi segélyszervezeteken keresztül történik.
Hovátország:
Hrvatski Crveni križ
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93
HR-10001 Zágráb
Szerbia:
Hausing Centar
Jaše Prodanovića 16
RS-11000 Belgrád
Bosznia:
Caritas Switzerland
Travnička 1
BiH-71000 Szarajevó
"Elképesztő mértékű katasztrófát okozott az árvíz. Számunkra ezért fontos, hogy az embereknek az érintett régiókban gyorsan és bürokráciamentesen segíthessünk. Az érintett családok közvetlenül jelentkezhetnek a felsorolt és minden egyéb helyi segélyszervezetnél, és a segélyszállítmányok központilag koordinálva a lehető leggazdaságosabban jutnak el az árvíz áldozataihoz. Örülünk, hogy építőanyagainkkal helyben támogatást nyújthatunk, melynek köszönhetően az emberek újra felépíthetik otthonaikat és biztonságban érezhetik magukat." - mondták el a Tondach Gleinstätten AG igazgatósági tagjai.

Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Web: www.wienerberger.hu

A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Kulcsszavak:  Tondach  Wienerberger  árvíz  Pipelife  károsultak