Teka páraelszívó: egy hatékony csendestárs a konyhában

A Teka páraelszívók kiemelkedő elszívási teljesítménnyel rendelkeznek

Mindenki tudja, milyen nagyszerű érzés főzéskor és tálaláskor a frissen készült ételek illata. Ez hozzá tartozik a gasztronómiai élvezethez. Azonban azt már senki sem szereti, ha keveredett konyhaszag, zsíros pára terjeng a lakásban, beivódik a bútorok kárpitjába. Ezért már régóta úgy tervezik a konyhákat - legyen az családi házban vagy akár panelházban -, hogy gondoskodnak a megfelelő páraelvezetésről. Ebben Magyarországon és világviszonylatban is a Teka az egyik legmegfelelőbb partner.

Egy elszívó választásánál több lényeges dolgot is figyelembe kell venni. Nagyon fontos a konyha mérete, a bútor mérete, ajtó, ablakok helye mérete, s hogy a most oly divatos módon a konyha egybe van-e nyitva a lakás többi részével. Ez mind nem lehet gond, mert a Teka páraelszívók hagyományosan kiemelkedő elszívási teljesítménnyel rendelkeznek. Lényeges szempontok a főzési, étkezési szokások, a kényelem, de nagyon fontos a design is, hogy látványban is illeszkedjen az elszívó a konyhába.
Galéria
Alapvetően két elszívó változatot különböztetünk meg.
Az egyik a standard elszívók. Ez lehet hagyományos, szekrény alá építhető. Lehet kürtőbe építhető, mely nagyszerű választás egyedileg épített, rusztikus kürtőkhöz. Lehet kihúzható, teleszkópos változat is. Ezek a legnépszerűbbek, mert kis helyet foglalnak csak el, használaton kívül szinte teljesen eltűnnek a bútorban.
A másik változat a dekoratív elszívók. Ezek egy szépen megtervezett konyha legszebb látványelemei. A Teka széles design és méret választékában minden rusztikus és modern konyhába található elszívó. A nemesacél, az üveg, a formák és a színek változatossága miatt minden vásárló megtalálja a neki látványban megfelelő Teka páraelszívót.

A kényelem is fontos szempont. A Teka elszívók mindegyike rendelkezik korlátlan élettartamú, 5 rétegű fémszűrővel. Ez rendkívül hatásosan szűri ki a zsírokat a párából. Tisztítása roppant egyszerű, akár mosogatótálban, akár mosogatógépben könnyen tisztítható és ez ajánlott is kéthetente, a jó teljesítmény érdekében. Típustól függően minden Teka elszívón van hagyományos, vagy halogén, vagy a legmodernebb LED világítás, mely közvetlenül a főző munkafelületre világítva segíti a háziasszony munkáját, akár önállóan, elszívás nélkül is.
Galéria
Az elszívás teljesítménye több fokozatban szabályozható. A működés ideje is beállítható egyes típusoknál. Ezeket a beállításokat típus változattól függően, nyomógombokkal vagy érintő (Touch Control) szenzorokkal szabályozhatjuk.

Különleges elszívó változatok is vannak a Teka palettáján. Ilyenek például az úgynevezett "Fej szabadon" dekoratív páraelszívók, melyek elszívó felülete nem merőleges a falra, hanem a fal síkjához képest ferdén áll. Ezáltal az elszívó lejjebb tehető, ezért hatékonyabb az elszívás, s a háziasszony is kényelmesebben főzhet, jobban rálát a hátsó főzőfelületen készülő ételekre.
Érdekesség még az új Teka iHood páraelszívó. Ezen a készüléken egy iPhone vagy iPod dokkoló van. Ezáltal lehetővé válik, hogy közvetlenül a főzés helyén kényelmesen elérhető legyen például az internet, receptekkel, főzőműsorokkal, zenével, vagy a barátnő, akinek éppen most próbáljuk ki a receptjét.

A Teka páraelszívók gondoskodnak arról, hogy a konyhában a főzés ne munka legyen, hanem élmény. Élmény minden érzékszervünknek. Ízek a nyelvnek, látvány a szemnek, csendes működés a fülnek, nemes anyagok és formák tapintása, és persze a lényeg, hogy csak a kellemes illatok maradjanak az orrnak.
Galéria
A Teka páraelszívókról bővebben olvashat, ha hír alatti termékképre kattint, amennyiben a termékről árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Teka Magyarország Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Teka páraelszívók

A Teka páraelszívóknak köszönhetően a készülő ételek zavaró párája és szaga már a múlté. A páraelszívók tökéletesen illeszkednek korunk konyháihoz. A korszerű kialakítású motoroknak köszönhetően mindenmodell sokkal csendesebben működik. A páraelszívókon mind a sziget, mind a fali változatban programozható az elszívási idő, de vannak olyan típusok, amelyek emlékeztetnek a szűrők tisztítására és megvilágítja a főzési felületet is.

Termékismertető
Műszaki adatok