Leier előregyártott kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén

Leier előregyártott kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén

A második ütemben már tudatosan terveztek Leier födémmel

Várépítő pályázat
Várépítő pályázat


A társadalmi felelősségvállalás hagyomány a Leiernél
A Leiernél évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a CSR tevékenységre, illetve az épített örökség védelmére. E tevékenység egyik új formája a Várépítő pályázaton való részvétel, amely segítségével gyermekintézményeknek kínálnak pályázati úton termékbeli támogatást.
Idén ismét nettó 1 000 000 Ft értékben lehetett Leier termékeket igényelni: kéményrendszert, kéregfalat és kéregfödémet, valamint zajvédő falrendszert is.
Érdekesség, hogy tavaly a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola a megpályázott ereszcsatorna és hőszigetelés helyett kapott Leier előregyártott kéregfödémet. Ugyan ekkor még ez a termék az épületrész áttervezését igényelte, előnyei azonban annyira meggyőzték a nemesvámosiakat, hogy a II. ütemben készülő ebédlő-konyha részleget már ezzel a műszaki megoldással tervezték. Így nagy öröm, hogy újra e pályázat támogatásával bővülhet tovább az intézmény a második ütemben megvalósuló épületegységgel, melynél az elnyert 1 000 000 Ft értékű kéregfödém kevesebb élő munka igényt, gyorsabb kivitelezési időt biztosít.
A történet háttere, hogy a 2000 évek elején egy veszprémi önkormányzati óvodai csoportból induló, majd két általános iskolai osztályból kinőtt Fehérlófia Waldorf Iskola nagyratörő tervei szerint, több ütemben, egy épületbe költözve kínál majd korszerű oktatási hátteret a környékbeli gyereknek - óvodától az érettségiig.

Leier kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén
Leier kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén


Az elmúlt évek mérlege
A Várépítő pályázaton az elmúlt 8 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több, mint nettó 100 millió forint értékű építőanyagból 147 nyertes intézmény kaphatott eddig támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.
2019-ben az előző évekhez hasonlóan nettó 15 millió forintnyi építőanyag-felajánlás, 1,5 millió Ft készpénz, és - a tetőfedőket tömörítő szövetségeknek köszönhetően - több helyen a tető felújítások egyes szakaszaihoz szakmunkát végző mesterek is érkeznek.
A 2019-ben pályázatot benyújtó 27 gyermekintézmény és 3 műemlék közel 30 millió Ft értékű építőanyagot igényelt. A rendelkezésre álló forrásokat a zsűri 14 gyermekintézmény (egy intézmény esetében az építkezés két üteméhez is), és 3 műemlék között osztotta szét.

Leier kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén
Leier kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén


A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának elnöke Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, tagjai: Beleznay Éva okleves építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze; Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas színművész; Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó; valamint Tóth Balázs építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője.

A hírben szereplő termékek

 
Leier mesterpanel (LMP)

A Leier mesterpanel (kéregelemes födém) teherhordó szerkezeti része nagy felületű, vékony előregyártott vasbeton lemezből (Leier mesterpanel – LMP) és helyszíni vasalt felbetonból áll. A Leier mesterpanel födémek megfelelnek egy hagyományos vasbeton födémnek, de a szerkezet építése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb, zsaluigénye minimális, alsó felülete sima, pórusszegény. Legnagyobb előnyük, hogy bármilyen geometriájú épületek esetén is egyszerűen alkalmazhatóak, nincsenek tervezési kötöttségek.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Várépítő pályázat 2019 nyertesek
Balassagyarmattól Mezőberényig, Nagylózstól Nagycsécsig – 17 településre jutott idén építőanyag
Várépítő pályázat 2019 nyertesek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...