proidea.hu online termékinformációs katalógus

Leier előregyártott kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén


2019. augusztus 28.

A második ütemben már tudatosan terveztek Leier födémmel

Szerte az országban 14 gyermekintézménynek és 3 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 18 felajánló építőanyag gyártó cég - közte a kezdeményezésben második éve partner Leier Hungária Kft. -, szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 15 millió forintnyi építőanyagára, valamint több mint másfél millió forintnyi készpénzére idén 30 intézmény pályázott.

A Build-Communication 2010 óta Várépítő pályázat néven üzemelteti az építőipari cégek legrégebbi, és a legtöbb forrást az igénylőkhöz eljuttató összefogását. A pályázat lassan két évtizede - 2010 előtt más néven - gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el olyan gyermekintézmények és műemlékek számára, melyek elkötelezettek az építkezés, felújítás megvalósítása iránt, ám szűkös forrásaik nem tennék lehetővé a teljes körű, korszerű és igényes munkát. A pályázaton gyakran olyan kistelepülések gyermekintézményei indulnak, melyek pusztán néhány szobában végeznek komoly szakmai munkát, és akár egyetlen csoportszoba, vagy a rossz állapotú tető biztonságos felújítása is óriási előrelépést jelent az intézmény fejlesztésében.

Várépítő pályázat

A társadalmi felelősségvállalás hagyomány a Leiernél
A Leiernél évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a CSR tevékenységre, illetve az épített örökség védelmére. E tevékenység egyik új formája a Várépítő pályázaton való részvétel, amely segítségével gyermekintézményeknek kínálnak pályázati úton termékbeli támogatást.
Idén ismét nettó 1 000 000 Ft értékben lehetett Leier termékeket igényelni: kéményrendszert, kéregfalat és kéregfödémet, valamint zajvédő falrendszert is.
Érdekesség, hogy tavaly a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola a megpályázott ereszcsatorna és hőszigetelés helyett kapott Leier előregyártott kéregfödémet. Ugyan ekkor még ez a termék az épületrész áttervezését igényelte, előnyei azonban annyira meggyőzték a nemesvámosiakat, hogy a II. ütemben készülő ebédlő-konyha részleget már ezzel a műszaki megoldással tervezték. Így nagy öröm, hogy újra e pályázat támogatásával bővülhet tovább az intézmény a második ütemben megvalósuló épületegységgel, melynél az elnyert 1 000 000 Ft értékű kéregfödém kevesebb élő munka igényt, gyorsabb kivitelezési időt biztosít.
A történet háttere, hogy a 2000 évek elején egy veszprémi önkormányzati óvodai csoportból induló, majd két általános iskolai osztályból kinőtt Fehérlófia Waldorf Iskola nagyratörő tervei szerint, több ütemben, egy épületbe költözve kínál majd korszerű oktatási hátteret a környékbeli gyereknek - óvodától az érettségiig.

Leier kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén

Az elmúlt évek mérlege
A Várépítő pályázaton az elmúlt 8 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több, mint nettó 100 millió forint értékű építőanyagból 147 nyertes intézmény kaphatott eddig támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.
2019-ben az előző évekhez hasonlóan nettó 15 millió forintnyi építőanyag-felajánlás, 1,5 millió Ft készpénz, és - a tetőfedőket tömörítő szövetségeknek köszönhetően - több helyen a tető felújítások egyes szakaszaihoz szakmunkát végző mesterek is érkeznek.
A 2019-ben pályázatot benyújtó 27 gyermekintézmény és 3 műemlék közel 30 millió Ft értékű építőanyagot igényelt. A rendelkezésre álló forrásokat a zsűri 14 gyermekintézmény (egy intézmény esetében az építkezés két üteméhez is), és 3 műemlék között osztotta szét.

Leier kéregfödém a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola ebédlő-konyha részlegén

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának elnöke Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, tagjai: Beleznay Éva okleves építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze; Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas színművész; Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó; valamint Tóth Balázs építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője.

 

Termék
Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
Hír
Várépítő pályázat 2019 nyertesek
2019.06.17    
Kulcsszavak:  Leier  előregyártott  kéregfödém  Nemesvámos  Fehérlófia  Waldorf  Óvoda  és  Iskola  Leier  mesterpanel  LMP  födém  kéregelemes