Hörmann nyílászárókkal újult meg a békéscsabai közösségi ház

A felújításánál a cég ZK típusú ajtóit építették be

Békéscsaba lakói megelégedéssel vették birtokba azt a modern közösségi házat, mely közel 6500 m²-es alapterülettel Csabagyöngye néven újult meg, a város revitalizációs programjának keretében. A beruházás során a korábbi ifjúsági házat alakították át azzal, hogy lebontották a régi nyeregtetős nagytermet, melynek a helyére egy modern, háromszintes pincerésszel ellátott épületszárny került.
A felújításhoz a Hörmann Hungária nyílászáróit is felhasználták, annak érdekében, hogy igazán színvonalas közösségi, és közművelődési intézmény jöjjön létre.

Egy évig tartott az a felújítás, melynek során teljesen megújult a békéscsabai központban található kulturális központ. A munkálatok során a korábbi ifjúsági ház rekonstrukciója történt meg, mely mindamellett, hogy megőrizte korábbi közösségépítő szerepét, számos új adottsággal bővült.

„Az építkezés során fontos szempont volt egy élhető, a városképbe is illeszkedő épület kialakítása úgy, hogy annak régi, a város lakóinak ismerős személyiségjegyei is felismerhetőek maradjanak. A jogos igényeket figyelembe véve, a magas színvonalú kivitelezői munka mellett, kiváló minőségű építőanyagok és termékek beépítésére is sor került. Így esett a választásunk a Hörmann fafóliás és festett ZK ajtóira, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik a piacon. Már régről ismerjük a Hörmann termékeit, nem szokott velük gond lenni, megbízhatóan, hosszú távon teszik a dolgukat. Már több békéscsabai projektben is használtuk őket” – mondta el ifj. Bujdosó Antal a kivitelező Strabag fő-építésvezetője.
Galéria
A Hörmann ZK ajtók rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek: tetszetősek, robusztusak, stabil formájúak és strapabíróak. A minőségi felület fény- és hőálló, foltra érzéketlen, ezért könnyen tisztítható. Az ajtólap beépített zárral és galvanikusan horganyzott V0020 pántfelsőkkel rendelkezik, melyek erősen a merevítőbetétekbe vannak csavarozva. A ZK ajtók nem vetemednek meg, hiszen a hőmérséklet-ingadozások és a légnedvesség a III. klímaosztály és az S igénybevételi csoport vizsgálatai szerint nem okoznak gondot az ajtónak. Az ajtólap szerkezete és a toktömítés alapján a Hörmann ZK ajtók kiváló energetikai értékekkel segítik spórolni a felhasználókat. Hőszigetelési értékük U = 2,1 W/m²K, míg hanggátlási értékük Rw kb. 25 dB.

A központ átépítésének során lebontották az azbeszt vakolattal ellátott régi épületet, melynek helyére egy pincerésszel ellátott, háromszintes szárny került. Az átalakítások eredményeként egy többfunkciós, modern hang-és fénytechnikával ellátott, kiváló akusztikával rendelkező hangversenyterem és előadóterem jött létre. A két milliárd forintos beruházás egyedinek számít a város történetében, hiszen ilyen nagy volumenű építkezésre ritkán kerül sor.
A ZK ajtókról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Fém nyílászárók, fém profilrendszerek