Hörmann nyílászárókkal újult meg a békéscsabai közösségi ház

A felújításánál a cég ZK típusú ajtóit építették be

Békéscsaba lakói megelégedéssel vették birtokba azt a modern közösségi házat, mely közel 6500 m²-es alapterülettel Csabagyöngye néven újult meg, a város revitalizációs programjának keretében. A beruházás során a korábbi ifjúsági házat alakították át azzal, hogy lebontották a régi nyeregtetős nagytermet, melynek a helyére egy modern, háromszintes pincerésszel ellátott épületszárny került.
A felújításhoz a Hörmann Hungária nyílászáróit is felhasználták, annak érdekében, hogy igazán színvonalas közösségi, és közművelődési intézmény jöjjön létre.

Egy évig tartott az a felújítás, melynek során teljesen megújult a békéscsabai központban található kulturális központ. A munkálatok során a korábbi ifjúsági ház rekonstrukciója történt meg, mely mindamellett, hogy megőrizte korábbi közösségépítő szerepét, számos új adottsággal bővült.

„Az építkezés során fontos szempont volt egy élhető, a városképbe is illeszkedő épület kialakítása úgy, hogy annak régi, a város lakóinak ismerős személyiségjegyei is felismerhetőek maradjanak. A jogos igényeket figyelembe véve, a magas színvonalú kivitelezői munka mellett, kiváló minőségű építőanyagok és termékek beépítésére is sor került. Így esett a választásunk a Hörmann fafóliás és festett ZK ajtóira, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik a piacon. Már régről ismerjük a Hörmann termékeit, nem szokott velük gond lenni, megbízhatóan, hosszú távon teszik a dolgukat. Már több békéscsabai projektben is használtuk őket” – mondta el ifj. Bujdosó Antal a kivitelező Strabag fő-építésvezetője.
Galéria
Galéria
Galéria
A Hörmann ZK ajtók rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek: tetszetősek, robusztusak, stabil formájúak és strapabíróak. A minőségi felület fény- és hőálló, foltra érzéketlen, ezért könnyen tisztítható. Az ajtólap beépített zárral és galvanikusan horganyzott V0020 pántfelsőkkel rendelkezik, melyek erősen a merevítőbetétekbe vannak csavarozva. A ZK ajtók nem vetemednek meg, hiszen a hőmérséklet-ingadozások és a légnedvesség a III. klímaosztály és az S igénybevételi csoport vizsgálatai szerint nem okoznak gondot az ajtónak. Az ajtólap szerkezete és a toktömítés alapján a Hörmann ZK ajtók kiváló energetikai értékekkel segítik spórolni a felhasználókat. Hőszigetelési értékük U = 2,1 W/m²K, míg hanggátlási értékük Rw kb. 25 dB.

A központ átépítésének során lebontották az azbeszt vakolattal ellátott régi épületet, melynek helyére egy pincerésszel ellátott, háromszintes szárny került. Az átalakítások eredményeként egy többfunkciós, modern hang-és fénytechnikával ellátott, kiváló akusztikával rendelkező hangversenyterem és előadóterem jött létre. A két milliárd forintos beruházás egyedinek számít a város történetében, hiszen ilyen nagy volumenű építkezésre ritkán kerül sor.
A ZK ajtókról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...