proidea.hu online termékinformációs katalógus

Várépítő Pályázat 2013


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2013. november 19.

Építőanyag pályázat gyermekintézményeknek és műemlékeknek

255 pályázó, 48 nyertes és nettó 28 millió forintnyi kiosztott építőanyag. Ez az újjáélesztett Várépítő pályázat első két évének mérlege. A harmadik alkalommal nettó 13 milliónyi értékben pályázható termékek köre világítástechnikai eszközökkel, beltéri festékekkel és nyílászárókkal, valamint szolgáltatásokkal bővült. Az idei pályázatra 2014. február 28-ig lehet nevezni.
 • 18-ra nőtt a felajánlók száma, bővült a pályázható építőanyagok köre
 • Állagmegóvási és energia megtakarítási céllal érkezik a legtöbb pályázat
 • Beadási határidő: 2014. február 28.

 • Az elmúlt években az állagmegóvást szolgáló felújítások mellett az energetikai korszerűsítést célzó beruházások voltak a legnépszerűbbek a pályázó gyermekintézmények és műemlékek kezelőinek körében. Ha a felajánlott termékek értéke nem is, de azon cégek száma ismét nőtt, akik a nehéz gazdasági körülmények között is úgy gondolták, fontos számukra, amit a Várépítő pályázat képvisel és ennek támogatásukkal is nyomatékot tudtak adni. A felajánló cégek bővülése miatt régen hiányolt, új termékkategóriákkal is bővült a felajánlott építőanyagok palettája. Évek óta népszerűek a színes vakolatok a Baumittól, a hőszigetelő anyagok a Bachltól és hőszigetelő rendszerek a Baumittól, a kerámia tetőcserepek és tetőfóliák a Creatontól és a Tondachtól, a meleg- és hidegburkolati ragasztók a Henkeltől és a Murexintől, és a játszótéri felszerelések a Játszópark Kft-től. Emellett újdonságként szerepelnek a pályázható termékek között beltéri falfestékek a Revcotól, fűtési rendszerek a Weishaupttól, nyílászárók a Hörmanntól és a Real Home Bautól, világítástechnikai berendezések az EL-KO ÉP-től, illetve idén ereszcsatornát ajánlott fel a Prefa, valamint hőszigetelő lapok szereléséhez szükséges rögzítő-elemek az EJOT jóvoltából kerülhetnek a pályázókhoz. Sőt olyan szolgáltatások is színesítik a kínálatot, mint pl. energetikai vagy statikai felmérés, amely egy-egy felújítási munka előkészítése során nélkülözhetetlen. Ezeket a Bartal és Rabb Kft., valamint az ÉMI Nonprofit Kft. ajánlotta fel.

  A ProIDEA / E-Build és a Magyar Építéstechnika 2014-ben egy nyertes intézményt ismét hozzásegít a gyors megvalósuláshoz: a pályázat médiatámogató konzorciuma 500 000 forintnyi, a munkadíjra felhasználható készpénzes támogatásával egyedülálló a felajánlók között. Utóbbi nem pályázható, de elnyerhető tétel.

  A pályázók egyik jelentős körének, az oktatási intézményeknek fenntartásában idén beállt változás, és az új rendszer körül tavasszal tapasztalt bizonytalanságok miatt kerül sor csak most a Várépítő pályázat kiírására, de van elég idő a beadásig. A 2014. február 28-i benyújtási határidő után szokások szerint 2014. év nyarára már hozzá is lehet jutni a neves zsűri által megítélt építőanyagokhoz.

  Két kategóriában lehet indulni a Várépítőn
  Gyermekintézmények felújítására Magyarországon működő oktatási, egészségügyi, kulturális és egyéb olyan intézmény, alapítvány, szervezet vagy önkormányzat nyújthat be pályázatot, akinek tevékenysége szoros kapcsolatban áll a gyermekek nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával, rehabilitációjával, stb.
  Műemléképületek felújítására pedig azon szervezetek, alapítványok, önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemlék épület(ek) vannak, amelyek országos védettséget élveznek, s amelyeken 2014-ben felújítási munkálatokat kívánnak elvégezni.

  A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai több mint egy évtizede
  - Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
  - Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
  - Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
  - Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. Értékesítési csoport vezetője,
  - Winkler Gábor, Pápa város főépítésze, egyetemi tanár, az MTA doktora;
  - Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára;

  Növekvő szakmai támogatottság
  A Várépítő pályázat védnökei, akik egyben azt vállalták, hogy segítenek a pályázat minél szélesebb körű ismertté tételében: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ), az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. (ÉMI), a Magyar Téglás Szövetség (Matész), a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra), valamint a kommunikációban segíti a munkát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Emellett természetesen számos médiaorgánum ajánlotta fel felületeit, amelyek segítségével remélhetőleg sokan értesülnek a lehetőségről.

  A Várépítő pályázat magán pályázat, amely kapcsán végzett munkát a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) 2012-ben a Podmaniczky-díjjal is elismerte. A díjat évente az épített és természeti környezet megóvásáért végzett munkájukért magánszemélyek és közösségek vehetik át.

  További információ: www.varepitopalyazat.hu

  Termékek felajánlói


  Különdíj felajánlói


  A pályázat médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

  Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
   

  Cég
  Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
  Telefon: +36 23 611 028
  Fax: +36 23 611 029
  E-mail:
  Web: www.buildmarketing.hu
     
     
     
     
     
  Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
  Hír
  Várépítő Pályázat 2014 eredményhirdetés
  2014.05.19    
  Podmaniczky-díj a Várépítő pályázatért
  2012.07.16    
  Várépítő Pályázat 2012 eredményhirdetés
  2012.06.18    
  Várépítő Pályázat 2011 eredményhirdetés
  2011.06.09    
  Kulcsszavak:  várépítő  jövőkuckó