proidea.hu online termékinformációs katalógus

Várépítő Pályázat 2011


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2010. szeptember 27.

16 millió Ft értékű építőanyag gyermekintézmények és műemlékek számára

Várépítő Pályázat
Idén ősszel építőanyag gyártók összefogásával életre hívott Várépítő Pályázaton számos olyan termékre lehet pályázni, amelyek az elmúlt időszak szeszélyes időjárása miatti felújításokon, illetve a jövőbeli hasonló károk elkerülése érdekében szükségesek lehetnek. De természetesen nem csupán az árvíz sújtotta települések intézményeinek pályázatát várják.

A gazdasági recesszió és az elmúlt időszak természeti katasztrófái miatt talán még a korábbi éveknél is kevesebb forrás juthat a gyermekintézmények és a műemlékek, akár régen szükségessé és indokolttá vált felújítására, bővítésre. A Várépítő Pályázaton azonban összesen 16,3 millió Ft+ÁFA értékben várnak gazdára a Baumit homlokzati hőszigetelő rendszerei és színes vakolatai, Bachl szigetelőanyagai, a Buderus fűtési rendszerei, a Creaton kerámia tetőcserepei, Dörken vízelvezetői és tetőfóliái, a Nádép-Fabeton vízelvezető termékei, zajvédő kerítései, valamint falazó anyagai, a Prefa ereszcsatornái, a Ruukki ereszcsatornái, valamint a Tondach kerámia tetőcserepei. A felajánlások cégenként 300 000 Ft és 5 000 000 Ft között mozogtak, ami azt mutatja, hogy több cég úgy gondolta, ha kisebb összeggel is, de igyekszik támogatni az ügyet.

Az E-Build projektinformációs szolgáltatás, a ProIDEA termékinformációs katalógus és a Magyar Építéstechnika szaklap munkatársai úgy fejezik ki egyetértésüket a Várépítő Pályázat céljaival és szellemiségével, hogy cégeik egy a pályázók közül kiválasztott gyermekintézménynek idén is felajánlják a Jövőkuckó támogatást. A Jövőkuckó 500 000 Ft készpénzzel járulhozzá az építési, felújítási munkához.

"Ezek az intézmények gyakran más dimenzióban gondolkodnak, mint egy cég: előfordul, hogy az alig százezer forint értékű terméktámogatás ad erőt az intézmény vezetésének a beruházás többi forrása előteremtéséhez. Egy-egy aprónak tűnő segítség az intézmény megújulását indíthatja el, és ezek a projektek gyakran egészen kis beruházások, amelyek más forrásból nehezen finanszírozhatóak. Ezért örültünk, hogy 9 cég jelentkezett és hálásan megköszöntünk minden felajánlást, hiszen tudtuk, minden cég erejéhez és budgetjéhez mérten próbál segíteni ezeken az intézményeken vagy szívén viseli az épített örökség sorsát." - mondta Rajki Diána, a kiíró tulajdonosa.

A 17. budapesti Lakásvásáron bemutatkozó Várépítő Pályázaton gyermekintézmények és műemlékek pályázhatnak a felajánló építőanyag gyártó cégek termékeire. A pályázati felhívást és a részvételi feltételeket tartalmazó kiírást október folyamán mintegy 6 200 gyermekoktatási intézmény és alapítvány kapja kézhez, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati űrlapok a www.varepitopalyazat.hu oldalról már letölthetőek. A pályázat kiemelt médiapartnere, a Lakásvásár Médiacsoport és az Otthon, valamint médiapartnerei a Klub Rádió és a VeszprémTV Épi-Tech Magazinja, szakmai médiapartnerek az archicentrum.hu, a Bautrend, a bautrend.hu, az E-Build és a proidea.hu, az epiteszforum.hu, az eptar.hu, a homegarden.hu, az Építési Megoldások, az epitesimegoldasok.hu, a Metszet, a Magyar Építéstechnika, a muszakilapok.hu, a tervlap.hu. A pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Téglás Szövetség.

Ki indulhat a Várépítő Pályázaton?
A Várépítő Pályázaton azon intézmények, önkormányzatok, műemlékek tulajdonosai, kezelői indulhatnak, akik 2011. évben beruházási tevékenységre készülnek, és annak megvalósításához szükségük van a felajánló cégek által rendelkezésre bocsátott termékekre.

A gyermekintézményi kategóriában olyan oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok és szervezetek indulhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban van a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával. A műemlék-felújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon működő szervezetek és önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan országos védettségű műemléképületek vannak, amelyeken az adott évben felújítási munkálatokat kezdenek.

A Várépítő Pályázattal kapcsolatos dátumok
Meghirdetés: 2010. szeptember 24. - a 17. budapesti Lakásvásáron
Beadási határidő: 2011. április 8. 12.00
Döntési határidő: 2011. május 27.
Értesítési határidő: 2011. június 10-ig, azaz a pályázaton elnyert termékek - a szükséges feltételek kielégítés esetén - már 2011. nyarán felhasználhatóak.

A cégektől független zsűri dönt
A termékek odaítélésén dogozó zsűri munkáját a cégektől független neves közéleti személyiségek látják el. Mindkét kategóriában a zsűri elnöke Vadász György, Kossuth és Ybl díjas építész. A gyermekintézményi zsűri tagjai Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára, Nagy-Kálózy Eszter, színművésznő Rajki Diána, a kiíró, a Build-Communcation Kft. tulajdonosa. A műemléki zsűri tagjai Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Kossuth díjas alkotó, Winkler Gábor, Pápa Város főépítésze, Nagy-Kálózy Eszter, színművésznő és Rajki Diána, a kiíró, Build-Communcation Kft. tulajdonosa.

Ugyan a pályázati időszak elindult, de a szervezők várják azon cégek jelentkezését, amelyek e pályázat útján szívesen támogatják ezeket az intézményeket.
További információ és jelentkezés mind a termékeiket felajánló cégek mind a pályázó intézmények számára: www.varepitopalyazat.hu
Védnökök
Magyar Téglás Szövetség MÉSZ
Termékek felajánlói
Dörken Kft. Bachl Kft. Buderus Hungária Fűtéstechnikai Kft. Creaton Hungary Kft. NÁDÉP-FABETON Kft. TONDACH Magyarország Zrt.
Baumit Kft. Prefa Hungária Kft. Ruukki Hungary Kft.
Különdíj felajánlói
E-Build Kft. ProIDEA Magyar Építéstechnika
A pályázat médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Hír
Várépítő Pályázat 2011 eredményhirdetés
2011.06.09    
Megújult hőszigetelő rendszerek a Baumit-tól
2011.03.21    
A Tondach kerámia tetőcserepek kiválasztási szempontjai
2011.03.21    
A Balance és Rapido tetőcserepek gazdaságossága is kiemelkedő
2011.03.18    
Utólagos hőszigetelés Bachl hőszigetelő anyagokkal
2011.03.18    
Fabeton zajvédőfalak
2011.03.17    
Kulcsszavak:  várépítő  jövőkuckó