Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozat - Tudomány, technika, jövő

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

A konferenciákon szó lesz olyan kutatásokról, melyek új, izgalmas irányba befolyásolhatják az építés technológiájának fejlődését

Elindult a regisztráció az ősz legérdekesebb rendezvénysorozatára. Öt helyszínes, izgalmas témájú konferenciasorozatot szervez idén ősszel az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. Az előadások mostani célja a hallgatóság "elkápráztatása". Szó esik többek között az algaépítészetről, zöld felhőkarcolókról, forradalmi lakkokról, fa felhőkarcolókról, zéró széndioxid városokról, baktériummal öngyógyító betonról, okos betonról, innovatív rendszerekről, hipermodern műanyagokról, energiatárolásról, intelligens dokkolás technikáról, az áttörésről a CAD adatrögzítésben, 3D nyomtatásról és az űrbázisokról.

A tudományos ismeretterjesztés izgalmas építési kisfilmjei között is válogat a konferencia, melyen két fiatal építész-tudós, ifj. dr. Kistelegdi István (tanszékvezető egyetemi tanár, PTE) és dr. Katona Vilmos (főszerkesztő-helyettes, Metszet folyóirat) fog előadást tartani olyan kutatásokról, melyek hallatlan izgalmas irányba befolyásolhatják az építés technológiájának fejlődését. Valóban közvetlenül a fájlból nyomtatjuk majd a komplett épületeket? Átalakítja az energiatudatosság az Öböl-országok építészetét? Lehet fából huszonöt-emeletes lakóházat építeni Európában vagy az Egyesült Államokban? Begyógyulhat egy betonszerkezet repedése önmagától? Lehetséges algákat használni energiatermelésre? A valamikori Delta tudományos híradót idéző kisfilmek és szakértői előadások ezekre a kérdésekre is választ adnak. A filmeket, a legfrissebb technológiákat már a gyakorlatban hasznosító alkalmazás technikusok előadásai egészítik ki.

Időpontok, helyszínek:
 • 2015. október 28., Kecskemét - Bakodpuszta Csárda (6300 Bakodpuszta 51-es út, 108-109-es km)
 • 2015. november 3., Nyíregyháza - Hotel Pagony (4400 Nyíregyháza, Újmajor, Ilonatanya bekötőút)
 • 2015. november 11., Székesfehérvár - Szabadművelődés Háza (8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.)
 • 2015. november 17., Budapest - TIT Stúdió (1113 Budapest, Zsombolyai utca 6.)
 • 2015. november 26., Keszthely (helyszín egyeztetés alatt)
 • További információ, a program és a jelentkezés a linkre kattintva érhető el.

  MÉK 2 pont (2015/180)
  Ha a Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozattal kapcsolatban további információt szeretne az Artifex Kiadó Kft. vagy a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

  Kategóriák

  Épületszerkezetek
  Épületszerkezetek

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...