proidea.hu online termékinformációs katalógus

Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozat - Tudomány, technika, jövő


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2015. október 19.

A konferenciákon szó lesz olyan kutatásokról, melyek új, izgalmas irányba befolyásolhatják az építés technológiájának fejlődését


Elindult a regisztráció az ősz legérdekesebb rendezvénysorozatára. Öt helyszínes, izgalmas témájú konferenciasorozatot szervez idén ősszel az Artifex Kiadó és a Build-Communication Kft. Az előadások mostani célja a hallgatóság "elkápráztatása". Szó esik többek között az algaépítészetről, zöld felhőkarcolókról, forradalmi lakkokról, fa felhőkarcolókról, zéró széndioxid városokról, baktériummal öngyógyító betonról, okos betonról, innovatív rendszerekről, hipermodern műanyagokról, energiatárolásról, intelligens dokkolás technikáról, az áttörésről a CAD adatrögzítésben, 3D nyomtatásról és az űrbázisokról.

A tudományos ismeretterjesztés izgalmas építési kisfilmjei között is válogat a konferencia, melyen két fiatal építész-tudós, ifj. dr. Kistelegdi István (tanszékvezető egyetemi tanár, PTE) és dr. Katona Vilmos (főszerkesztő-helyettes, Metszet folyóirat) fog előadást tartani olyan kutatásokról, melyek hallatlan izgalmas irányba befolyásolhatják az építés technológiájának fejlődését. Valóban közvetlenül a fájlból nyomtatjuk majd a komplett épületeket? Átalakítja az energiatudatosság az Öböl-országok építészetét? Lehet fából huszonöt-emeletes lakóházat építeni Európában vagy az Egyesült Államokban? Begyógyulhat egy betonszerkezet repedése önmagától? Lehetséges algákat használni energiatermelésre? A valamikori Delta tudományos híradót idéző kisfilmek és szakértői előadások ezekre a kérdésekre is választ adnak. A filmeket, a legfrissebb technológiákat már a gyakorlatban hasznosító alkalmazás technikusok előadásai egészítik ki.

Időpontok, helyszínek:
 • 2015. október 28., Kecskemét - Bakodpuszta Csárda (6300 Bakodpuszta 51-es út, 108-109-es km)
 • 2015. november 3., Nyíregyháza - Hotel Pagony (4400 Nyíregyháza, Újmajor, Ilonatanya bekötőút)
 • 2015. november 11., Székesfehérvár - Szabadművelődés Háza (8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3.)
 • 2015. november 17., Budapest - TIT Stúdió (1113 Budapest, Zsombolyai utca 6.)
 • 2015. november 26., Keszthely (helyszín egyeztetés alatt)

 • További információ, a program és a jelentkezés a linkre kattintva érhető el.

  MÉK 2 pont (2015/180)

  Ha a Jövőtechnológiák az építésben konferenciasorozattal kapcsolatban további információt szeretne az Artifex Kiadó Kft. vagy a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
   

  Cég
  Székhely: H-1119 Budapest, Bikszádi utca 25.
  Telefon: +36 1 783 1711
  Fax: +36 1 783 6360
  E-mail:
  Web: www.artifexkiado.hu
  Berta Ágnes
  médiavezető  
     
     
     
  Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
  Telefon: +36 23 611 028
  Fax: +36 23 611 029
  E-mail:
  Web: www.buildmarketing.hu
  Gyurcsik Fanni
  account executive  
     
     
     
  Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
  További hírek az Építés termékkategóriában
  Kulcsszavak:  artifex  build-communication  technológia  fejlesztés  jövőtechnológiák  konferencia