proidea.hu online termékinformációs katalógus

Év háza pályázat 2018


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2018. március 19.

Idén először középülettel is lehet pályázni, beadási határidő: 2018. május 18.

Év háza pályázat 2018

Május 18-ig nyújthatják be munkáikat családi házak, kis társasházak, illetve idén először középületek tervezői a 2018-as Év háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai pályázaton a két kategória egyenként 500 000 Ft fődíja mellett, idén több különdíj is gazdára vár.

Az Év háza pályázat mára a magyar építészeti közélet részeként, annak legjelentősebb szervezeteinek és szövetségeinek a támogatásával, valamint a legelismertebb építészek zsűriben való közreműködésével 10. éve keresi a példamutató építészeti teljesítményeket - 2018-ban a családi ház és kis társasház kategória mellett újdonságként középület kategóriában is. A díj mára a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált.

"Nagy öröm számunkra, hogy idéntől bővül az Év háza pályázat díjazásra kerülő kategóriáinak sora. 2018-tól középületekre is lehet Év háza díjat nyerni. A pályázatnak továbbra is kiemelt alapelve, hogy a kiválasztás kizárólag szakmai szempontok alapján történjen. Nem túlzás, hogy az Év háza zsűrije az egyik legrangosabb szakmai grémium a hazai díjak és pályázatok vonatkozásában. Ennek garanciájaként a legjelentősebb építész szakmai szervezetek vezetői mellé, minden évben meghívást kapnak az előző évben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek is." - mondta el a pályázat kihirdetésekor Szoják Balázs, építész, a pályázat kurátora.

Az országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton idén ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületek, illetve idén először a középületeket is górcső alá veszi a neves zsűri. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek mind esztétikai, mind környezeti, mind pedig gazdasági szempontból példaértékűek. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad.

A pályázat szakmai partnerei évek óta a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a BM Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága, valamint a Magyar Művészeti Akadémia.

Az Év háza bíráló bizottsága az elmúlt években a fődíj mellett külön elismeréseket adhatott át, így például évek óta egy-egy épület tervezője a Magyar Építész Kamara, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját nyerheti el. 2015-től a díj egyik támogatója, idén pedig a családi ház, kis társasházak kategória főtámogatója a Xella Magyarország Kft. jóvoltából talál gazdára a "Zöld ház-energiahatékonyság" különdíj, illetve a 2017-ben támogatóként csatlakozott HELLA ÁNR Árnyékolástechnika Kft. idén a középületek kategória főtámogatójaként különdíjat ajánlott fel. További különdíjakat oszthat ki a zsűri a PREFA Hungária Kft. és a MEVA Zsalurendszerek Kft. jóvoltából.

Határidők, dátumok
A pályaművek beadása: 2018. május 18., 15h
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2018. október 1-én, az Építészet Világnapján

A pályaműveket elektronikusan a www.evhaza.hu weboldalon lehet benyújtani.

A Zsűri tagjai 2018-ban
Elnök:
- Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke
Társelnökök:
- Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
- Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke
- Szoják Balázs, építész, az "Év háza" díj kurátora
Tagok:
- Tóth Balázs, építész, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője
- dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense
2017-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek:
- Vonnák Jánosné Tanos Márta
- Demeter Nóra DLA
- Varga Csaba
- Bata Tibor
- Kovács Csaba

Védnökök
Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Építész Kamara, Magyar Építőművészek Szövetsége

Ha az Év háza 2018 pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Gyurcsik Fanni
account executive  
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  év  háza  pályázat  családi  ház  középület  építész  tervező