proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az ARCHICAD bemutatja: Év Háza Pályázat 2010.


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2010. április 21.

Eltörölt időintervallum: korábban épült házakat is vár a Bizottság

Nem csak a 2007. augusztus 1. és 2010. május 29. között használatbavételi engedélyt kapott épületek pályázhatnak az "Év háza 2010" díjra, hanem azok is, amelyek 2007. előtt megkapták az engedélyt - határozott az "Év háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága.

Azért döntött a Bizottság az időintervallum megszüntetéséről, mert olyan épületek építészei is érdeklődtek a pályázat lehetőségei után, akiknek épületei még 2007. előtt kaptak használatbavételi engedélyt. A Bizottság abban a reményben hozta meg döntését, hogy a szélesebb időbeli merítéssel korábban épült, de építészeti nívójukban, technikai színvonalukban minél több, a pályázat szellemiségének megfelelő házat ismerhet meg és ismertethet meg a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel. Egyetlen kikötés maradt, a pályázatra korábban már beadott házakkal nem lehet ismét pályázni. Nagy Tamás DLA, a zsűri elnökének szavaival élve, a pályázattal olyan házakat keresnek, amelyekben az "akcentus" is jelen van. (arról, hogy ez mit jelent, részletek a www.evhaza.hu oldalon).

Az idén harmadik alkalommal kiírt pályázat fődíja 500 000 Ft készpénz, amelyet a kuratórium és a Magyar Építőművészek Szövetsége ad elismerésként. Az "Év háza" pályázat nem csupán hazai elismerést, de a legjobbak számára nemzetközi bemutatkozásra is lehetőséget biztosít, hiszen a pályázat neves zsűrije választja ki idén harmadik alkalommal, azt a 10 magyar épületet is, amelyek Magyarországot a Magyar Építőművészek Szövetsége által kezelt, a Visegrádi Négyek családi házait bemutató nemzetközi kiállításon képviselhetik. Ez a kiállítás minden évben elsőként az Építészet Világnapján nyílik meg a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) székházában, majd ellátogat a többi visegrádi országba is.

A Pályázat célja az elmúlt években nem változott: megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel a Bíráló Bizottság által színvonalasnak ítélt épületeket, a példamutató és követendő építészeti magatartást. A 2009. évben definiált bírálati szempont, a gazdaságos szemlélet által is indokolható egyszerűség, természetesség, tisztaság továbbra is fontos szempontja az értékelésnek.

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
A pályaművek beadás: 2010. június 11. 15:00 óra
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2010. október 4.


A pályázat idei főtámogatója a Graphisoft, támogatója harmadik alkalommal a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft., illetve idén új támogatóként jelent meg a XELLA Magyarország Kft.

Módosított Pályázati kiírás

Jelentkezési adatlap

Az "Év háza 2010" Bíráló Bizottsága
Elnök
Nagy Tamás, építész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építész Tanszékének vezetője

Társelnökök
Kálmán Ernő a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,
Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke,
Szoják Balázs az "Év háza" díj jogtulajdonosa,


Tagok
Körtvélyesi Istvánné a korábbi "Év háza" díj kurátora,
Tóth Elek a BMGE Magasépítési Tanszék docense, tanszékvezető helyettes,
Tóth Balázs építész, a MÉSZ delegáltja,
valamint minden évben az előző év Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészei. 2010 évben, a 2009. évi Ybl Miklós-díjasok közül a felkérést elfogadta Járomi Irén, Török Péter, Váncza László és Winkler Barnabás.

A rendezvény médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a pályázattal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Build Communication Kft. munkatársától használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Liget utca 3/2.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Hír
Év háza pályázat 2019
2019.06.14    
Év háza 2010 pályázat
eredményhirdetés
2010.10.05    
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  év  háza  pályázat