proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az ARCHICAD bemutatja: Év Háza Pályázat 2010.


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2010. április 21.

Eltörölt időintervallum: korábban épült házakat is vár a Bizottság

Nem csak a 2007. augusztus 1. és 2010. május 29. között használatbavételi engedélyt kapott épületek pályázhatnak az "Év háza 2010" díjra, hanem azok is, amelyek 2007. előtt megkapták az engedélyt - határozott az "Év háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága.

Azért döntött a Bizottság az időintervallum megszüntetéséről, mert olyan épületek építészei is érdeklődtek a pályázat lehetőségei után, akiknek épületei még 2007. előtt kaptak használatbavételi engedélyt. A Bizottság abban a reményben hozta meg döntését, hogy a szélesebb időbeli merítéssel korábban épült, de építészeti nívójukban, technikai színvonalukban minél több, a pályázat szellemiségének megfelelő házat ismerhet meg és ismertethet meg a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel. Egyetlen kikötés maradt, a pályázatra korábban már beadott házakkal nem lehet ismét pályázni. Nagy Tamás DLA, a zsűri elnökének szavaival élve, a pályázattal olyan házakat keresnek, amelyekben az "akcentus" is jelen van. (arról, hogy ez mit jelent, részletek a www.evhaza.hu oldalon).

Az idén harmadik alkalommal kiírt pályázat fődíja 500 000 Ft készpénz, amelyet a kuratórium és a Magyar Építőművészek Szövetsége ad elismerésként. Az "Év háza" pályázat nem csupán hazai elismerést, de a legjobbak számára nemzetközi bemutatkozásra is lehetőséget biztosít, hiszen a pályázat neves zsűrije választja ki idén harmadik alkalommal, azt a 10 magyar épületet is, amelyek Magyarországot a Magyar Építőművészek Szövetsége által kezelt, a Visegrádi Négyek családi házait bemutató nemzetközi kiállításon képviselhetik. Ez a kiállítás minden évben elsőként az Építészet Világnapján nyílik meg a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) székházában, majd ellátogat a többi visegrádi országba is.

A Pályázat célja az elmúlt években nem változott: megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel a Bíráló Bizottság által színvonalasnak ítélt épületeket, a példamutató és követendő építészeti magatartást. A 2009. évben definiált bírálati szempont, a gazdaságos szemlélet által is indokolható egyszerűség, természetesség, tisztaság továbbra is fontos szempontja az értékelésnek.

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:
A pályaművek beadás: 2010. június 11. 15:00 óra
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2010. október 4.


A pályázat idei főtámogatója a Graphisoft, támogatója harmadik alkalommal a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft., illetve idén új támogatóként jelent meg a XELLA Magyarország Kft.

Módosított Pályázati kiírás

Jelentkezési adatlap

Az "Év háza 2010" Bíráló Bizottsága
Elnök
Nagy Tamás, építész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építész Tanszékének vezetője

Társelnökök
Kálmán Ernő a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,
Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke,
Szoják Balázs az "Év háza" díj jogtulajdonosa,


Tagok
Körtvélyesi Istvánné a korábbi "Év háza" díj kurátora,
Tóth Elek a BMGE Magasépítési Tanszék docense, tanszékvezető helyettes,
Tóth Balázs építész, a MÉSZ delegáltja,
valamint minden évben az előző év Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészei. 2010 évben, a 2009. évi Ybl Miklós-díjasok közül a felkérést elfogadta Járomi Irén, Török Péter, Váncza László és Winkler Barnabás.

A rendezvény médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a pályázattal kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Build Communication Kft. munkatársától használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Hír
Év háza 2010 pályázat
eredményhirdetés
2010.10.05    
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  év  háza  pályázat