proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent az Év háza 2012 kiírása


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2012. május 11.

A pályaművek beadása: 2012. június 11.

Családi házak, kis társasházak tervezőit várják a 2012-es Év háza pályázatra!

Május 8-tól június 11-ig lehet pályázni a 2012-es Év háza díjra, amelynek 500 000 Ft-os fődíja mellett az Audi, a Ramada Hotels és a Timex díjai is a pályázó építészekre várnak.

Az Országos Főépítészi Iroda, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával 2012. évben országos, nyílt és nyilvános pályázatot hirdet megépült lakóépületek építész tervezői részére, valamint e Pályázat segítségével keresi a Visegrádi Négyek Családi házai utazó kiállítás magyar résztvevőit is az elmúlt évekhez hasonlóan.
A 2012-ben ötödik alkalommal meghirdetésre kerülő Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán, melynek magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság. A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek a fenti idézet gondolatait tükröző szemléletváltást mutatják mind építészeti, mind környezeti, mind gazdasági szempontból.

"Először is óriási megtiszteltetés a díjat a neves zsűri döntése alapján elnyerni. Az építészetet kiemelkedően magas szinten, aktívan művelő kollégák ítélete hatványozottan hízelgő, bátorító. Mindezeken túl a díj referenciaértékét az annak kapcsán elnyert szép megbízások hitelesítik. Az eltelt egy évben sok esetben kezdődött telefonbeszélgetés azzal a kérdéssel, hogy "Ugye önök tervezték az acéltornácos házat Nagykovácsiba?... Mert mi is egy olyat szeretnénk." Földes László, Balogh Csaba a 2011-es Év háza nyertesei

2012-ben egyszerűsödött a pályázati kiírás annak érdekében, hogy minél több építésznek legyen lehetősége megmérettetnie családi házát, kis társasházát.
A részletes pályázati kiírás letölthető a www.evhaza.hu oldalról.

Határidők, dátumok
A pályaművek beadása: 2012. június 11. 15:00 óra
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2012. október 1., az Építészet Világnapján

Zsűri tagjai 2012-ben
Elnök:
Dévényi Sándor DLA a Magyar Művészeti Akadémia tagja

Társelnökök
a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke,
Noll Tamás DLA a Magyar Építész Kamara elnöke,
Szoják Balázs az "Év háza" díj kurátora,

Tagok
A 2011-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Hőnich Richárd DLA, Nagy Csaba, Perényi Tamás DLA
A 2012-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Csernyus Lőrinc, Eleőd Ákos, Gelesz András, Krizsán András, Szabó Tamás János DLA.
Év háza 2012

Védnökök
Országos Főépítészi Iroda, Magyar Művészeti Akadémia, MÉSZ, MÉK, ÉTE
Országos Főépítészi Iroda, Magyar Művészeti Akadémia, MÉSZ, MÉK, ÉTE

Támogatók
Baumit Kft. HELLA ÁNR Árnyékolástechnika Kft. MEVA Zsalurendszerek Zrt.
Audi, Ramada, Timex

A pályázat médiatámogatója a ProIDEA.

Ha az Év Háza pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Hír
Év háza 2012 pályázat eredményhirdetés
2012.10.01    
Év háza 2011 pályázat eredményhirdetés
2011.10.03    
Év háza 2010 pályázat
eredményhirdetés
2010.10.05    
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Év  háza  2012