proidea.hu online termékinformációs katalógus

Év Háza Pályázat 2010. eredményhirdetése és díjátadó ünnepsége


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2010. szeptember 27.

Valamint a Visegrádi Négyek Családi házait bemutató kiállítás az Építészet Világnapján

Az Építészet Világnapja idei eseményei között október 4-én, hétfőn, 11.00 kezdettel, a Magyar Építőművészek Székháza Kós Károly termében kerül kihirdetésre az "Év háza 2010" pályázat eredménye és nyílik meg a Visegrádi Négyek (V4) országai - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítás. (MÉK: 0,5 pont)

Idén negyedik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között ismét elsőként Budapesten, október 4-én, az Építészet Világnapjára szervezett események között Visegrádi Négyek családi házait bemutató vándorkiállítás. A 10 ház között már hagyományosan az "Év háza" díj adott évi díjazottai is szerepelnek, akiknek nevei csak az eseményen válnak nyilvánossá.

Hagyomány és újszerű építészeti megfogalmazások - ez volt a mottója annak a Magyar Építőművészek Szövetsége által nyáron kiírt pályázatnak, amelyen kereste azokat a családi házakat, amelyek a V4 országaiban idén képviselhetik a magyar építészetet. Erre a pályázatra és a tavasszal meghirdetett "Év háza 2010" pályázatra beérkezett kereken 50 munkákból idén is a "Év Háza" pályázat Bíráló Bizottsága tagjai választották ki a 10 legjobbat. A Bizottság tagjai: Nagy Tamás DLA, a zsűri elnöke, társelnökök Kálmán Ernő DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Szoják Balázs, az Év Háza díj kurátora, Noll Tamás DLA, a Magyar Építész Kamara elnöke, tagok Körtvélyesi Istvánné, a korábbi Év Háza díj kurátora, dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék docense, valamint 2009-ben Ybl-díjjal kitüntetett építészek - Járomi Irén, Török Péter, Váncza László, Winkler Barnabás.

A Bíráló Bizottság azokat a házakat kereste, amelyek a magyar építészeti hagyományok szem előtt tartása mellett a mai kor újszerű szempontrendszere szerint is megállják a helyüket; újszerű építészeti megfogalmazásaikkal szolgálják a környezettudatos szemlélet terjedését. A további bírálati szempontként a "Visegrádi Négyek Családi házait" kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az "Év háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta, amely a részletes kiírásban olvasható a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján. A budapesti bemutatkozás után a 4 ország összesen 40 házát bemutató anyaga elindul a visegrádi országokbeli körútjára.
Magyar Építőművészek Székháza
Ha a díjátadóval kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Build Communication Kft. munkatársától használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Szelei Annamária
account executive  
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Hír
Év háza 2010 pályázat
eredményhirdetés
2010.10.05    
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  évháza  V4  visegrádi-négyek  építészet  világnapja