proidea.hu online termékinformációs katalógus

EQUITONE: anyag és forma összhangja - pályázat építészek és építészhallgatók számára


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2018. október 05.

A pályázat beadási határideje: 2018. október 31.

1,1 millió forint díjért indul a negyedik EQUITONE pályázat "Az anyag természete" - szálcement homlokzatok az építészetben címmel.

Az EQUITONE márka életében az elmúlt 3 évben hagyománnyá vált az építészek és építészhallgatók számára kiírt pályázat őszi meghirdetése. Az eddigi pályázatokra beadott munkákat bíráló zsűritagok egyetértettek abban, hogy az EQUITONE anyag egyre több és egyre változatosabb funkciójú épületen felfedezhető megjelenése helyénvaló és indokolt, az anyag és forma összehangja nem megkérdőjelezhető. Tima Zoltán, a zsűri tagja szerint pedig növekszik azoknak az épületeknek a száma, ahol ez a homlokzati anyag már nem csak dekorációs elem, hanem az építészeti koncepció szerves része. Utóbbi megállapítás a kiíró számára is azt a visszajelzést adja, hogy érdemes folytatni a megkezdett munkát, és a pályázat segítségével szemlézni és megmutatni az EQUITONE felhasználhatóságának sokszínűségét.

2018-ban negyedik alkalommal hirdet az EQUITONE országos, nyílt pályázatot az építészek és építészhallgatók számára.
A két, összesen 1 100 000 Ft összdíjazású pályázat eredményei 2019 első negyedévében kerülnek nyilvánosságra.
A kiíró célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken, hallgatók esetében pedig bármilyen iskolai munkán, szemléltesse az EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait, vonzó és kreatív, építészeti minőségében figyelemre érdemes példáit, illetve azok tervezőit díjazza. Mindezzel támogassa a példaértékű referenciák és alkotóik széles körben való megismerését.

A kiírás évek óta lehetőséget biztosít nemcsak a már megvalósult épületek, de a még rajzasztalon lévő tervek megmérettetésére is. A hallgatók esetén a kiíró elvárása, hogy a pályázó megismerje az anyag alkalmazástechnikáját és annak megfelelően alkalmazza azt bármely iskolai munkáján, vagy kifejezetten a pályázat számára készült tervén.

A pályázati díjazás építészek esetén összesen 800 000 Ft, míg építészhallgatók esetén 300 000 Ft, amelynek felosztásáról a zsűri szabadon dönt.

Bíráló bizottság

Kertész András Tibor, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Prima Primissima, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Várszegi Dániel, építész, homlokzati tanácsadó, EQUITONE

Pályázati határidők

A pályázat benyújtási határideje: 2018. október 31.
Bírálat: 2018. december 1-jéig
Díjátadó ünnepség: 2019 első negyedéve, ahová nem csupán a nyertesek, de a zsűri által legjobbnak ítélt, úgynevezett döntőbe jutott művek alkotói is meghívást kapnak.
A 2017-es EQUITONE építész pályázat díjazottjai
A 2017-es EQUITONE építészhallgató pályázat díjazottjai További információ az EQUITONE termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan:
Várszegi Dániel, építész, homlokzati tanácsadó, EQUITONE, telefon: (30) 849-3874, email: daniel.varszegi@etexgroup.com .

További információt a pályázat benyújtásával kapcsolatban a Build-Communication Kft.-től az alábbi elérhetőségek valamelyikén kérhet.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Szelei Annamária
account executive  
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
Fax: +36 92 551 559
E-mail:
Web: www.creaton.hu
Web: www.creatonteto.hu
   
   
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
Hír
Az anyag természete - Equitone építész és építészhallgatói pályázat 2016 eredményei
2017.01.24    
További hírek a Pala és szálcement tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  EQUITONE  CREATON  szálcement  homlokzatburkolat  pályázat  építész  építészhallgató