proidea.hu online termékinformációs katalógus

Web-technológiával bővített otthon- és középület-automatizálás


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2011. október 14.

Szakmai bemutató és képzési program épületgépészeti tervezőknek, kivitelezőknek

Energia- és költséghatékony integrált automatizálási megoldások az épületgépészet területén

Időpont: 2011. november 23., szerda, 10–16 óráig
Helyszín: Hunguest Hotel Griff, Opál terem (1116 Budapest, Bartók Béla út 152.)

A rendezvény tervezetten 10 órakor kezdődik, és az előadásoknak 16 órakor van vége.
Közben 2 × 30 perces szünet, szendvics, büféebéd. A rendezvény díjtalan.

A Magyar Mérnöki Kamara kreditpontos minősítése folyamatban van. A belépés díjtalan.

A szakmai nap tartalmi összefoglalója

Egy Svájcban fejlesztő és gyártó cég az épületautomatizálás szolgálatában
A Saia-Burgess rövid története, jellemző tevékenysége, fontosabb épületautomatikai referenciái itthonról és szerte Európából. Képes ismertető tájékoztatja a résztvevőket a legújabb épületautomatikai (pl. BACnet) alkalmazásokról szerte Európából, érintve az aktív tűzvédelmi feladatot teljesítő PLC-ket hazánkban.

Saia DDC-k a távoli elérésű WEB-alapú épületautomatizálásban
A legfontosabb, internetalapú épületautomatikai szabályozási megoldások és eszközeik bemutatása, lehetőségeik ismertetése a néhány körös szabályozótól a komplex integrált épületautomatikai rendszerekig.

Energia- és költségracionalizálás „kicsiben és nagyban”
Energiamérő, -számláló, -regisztráló készülékek és komplett rendszerek, valamint azok alkalmazása. A legfontosabb energiamérő készülékek, valamint a legújabb fejlesztésű, egyszerű és gazdaságos PC és PLC nélkül is alkalmazható komplett energiamenedzser-rendszerek és kezelésük.

Szakorvosi rendelőintézet épületfelügyeleti rendszere
Távoli elérésű épületfelügyeleti rendszer került kiépítésre egy szakorvosi rendelőintézetben. Az előadás célja a felügyeleti rendszer bemutatása, a kiépítés menetének áttekintése (buktatók, feladatok), valamint az üzemi tapasztalatok ismertetése, érintve a további fejlesztési lehetőségeket.

Hőközpontok rekonstrukciója önkormányzati szemmel
Számos település közintézményeinek hőközpontjai több, mint 10 évvel ezelőtt kerültek kialakításra. A fűtési rendszer teljes felújítására nem lenne anyagi lehetőség, de egy szabályozási, felügyeleti rendszer beépítésével látványos költségcsökkentésre van mód. Az előadás célja bemutatni a PLC-technológia hasznosságát egy meglévő és működő fűtési rendszer segítségével.

Közepes méretű települések távhő rekonstrukciója
Egy dunántúli távhőszolgáltató kazánházának rekonstrukciós munkálatait igyekszik lépésről – lépésre bemutatni. Legfőbb igényként a távfelügyeleti lehetőség szerepelt, valamint a nagyszámú adatgyűjtési és regisztrációs feltételeknek is meg kellett felelnie az új rendszernek. Saia PLC-n alapuló rekonstrukciós munkálatok kezdődtek, amelynek fázisain keresztül nyomon követhető egy távhőrendszer rekonstrukciós munkálatának általános munkamenete.

Jelentkezés: Határidő a rendezvény előtt három nappal.
A jelentkezési lapot kitöltve küldheti az alábbi fax számra: +36 72 516 443. A programra e-mailen is jelentkezhet, minden, a jelentkezési lapon kért adatot megadva. A jelentkezésre visszaigazolást küldenek.

Ha e-mailen szeretne jelentkezni a rendezvényre, vagy bővebb információt szeretne kérni, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz
Telefon: +36 23 501 170
Fax: +36 23 501 180
E-mail:
Web: www.sb-controls.hu
Web: www.saia-pcd.com
Jelentkezés a rendezvényre
   
   
   
   
   
A cég 1993 szeptemberében alakult. Fő tevékenysége a Saia-Burgess Electronics termékeinek magyarországi képviselete és kizárólagos forgalmazása. A tevékenységének része a különböző automatizálási munkákban való részvétel, illetve azok fővállalkozása. A forgalmazott Saia® PCD folyamatirányító berendezésekkel gyakorlatilag minden technológiai irányítási feladat megoldható.
Márkanevek: Saia
Székhely: H-1116 Budapest, Fehérvári út 130.
Telefon: +36 1 205 3665
Fax: +36 1 205 3664
Mobil: +36 30 866 7884
E-mail:
Web: www.megsz.hu
   
   
   
   
   
   
A Magyar Épületgépészek Szövetsége 1990-ben alakult egyesület, többségében vállalkozó tagjainak száma 2011-ben meghaladta a hatszázat. Szakmai és gazdasági érdekképviseletet lát el, rendezvényeket, konferenciákat, szakképző tanfolyamokat, minőségirányítási tréningeket és más szakmafejlesztési projekteket szervez. A MÉGSZ fő célkitűzése az épületgépész szakma fejlődésének valamint tagjai piaci helyzetének erősítése.
Kulcsszavak:  web  technológia  MÉGSZ  SB-Controls  Saia-Burgess  automatizálás