proidea.hu online termékinformációs katalógus

CREATON Építész pályázatok 2016


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2016. július 01.

"Tradíció és Innováció - tető az építészetben" és "Az anyag természete - szálcement homlokzatok alkalmazása"

Három pályázat - tetők és homlokzatok témában, építészek és építészhallgatók számára - 1.900.000 forint összdíjazással. 2016-ban a kerámia tetőcserepek felhasználását bemutató épületek tervezőinek díjazása mellett azon építészek munkája szintén a zsűri elé kerül, akik az Equitone szálcement homlokzatburkolatok felhasználása mellett döntöttek. Utóbbi esetben nem csupán a gyakorló építészeknek, de az egyetemi hallgatóknak is lehetőségük van megméretni munkájukat, sőt kreativitásukat is.

Beadási határidő mindhárom pályázat esetén: 2016. október 31.


A 2015. évi fordulóban a három, építészeknek és hallgatóknak kiírt pályázatra érkezett 76 pályaműből 20 munka 45 építésze került a döntőbe, akik meghívást kaptak a mára hagyományos díjátadó gálaünnepségre. Az itt nyilvánosságra hozott összesen 13 díjazott épület tervezői között a cég 1.900.000 Ft pénzdíjat osztott ki.
Míg a mindkét pályázaton egy-egy családi ház tervezői hozták el az első díjat, addig a további díjazottak között szép számmal volt társasház, középület, műemlék, új építésű és felújított épület. A pályázatra érkezett anyagok tehát méltán mutatták meg a pályázatok középpontjába helyezett anyagok változatos alkalmazhatóságát.

Tradíció és Innováció - tető az építészetben
A kerámia tetőcserepekkel tervezett és megvalósult épületek alkotóinak munkáját idén ezzel a címmel kiírt pályázatra várják a szervezők, jelezve az anyagban rejlő kettősséget: a kerámia tetőcserép nagy hagyománnyal rendelkező anyag, ám a mai igényeknek messzemenőkig megfelelve illeszkedik akár a legmodernebb épület látványához is. Mindezt az elmúlt évek pályázatainak eredményei is jól példázták.

A pályázat bíráló bizottsága:
Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA rendes tagja, a zsűri elnöke,
Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész,
dr. Fülöp Zsuzsanna, okleveles építészmérnök, egyetemi docens
Álmosdi Árpád, okl. építészmérnök, a 2015. évi pályázat nyertese
Csendes Monika, okl. építészmérnök, a 2015. évi pályázat nyertese
Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton South-East Europe Kft. szaktanácsadója

Equitone: Az anyag természete

Már nem csupán külföldön láthatjuk emblematikus épületeken az évtizedes hagyományokkal rendelkező modern Equitone szálcement burkolatokat, de Magyarországon is számos szép példát szemügyre vehetünk, akár az előző évi pályázók munkái közül is.
A magyar építészek számára az Equitone szálcement burkolatoknak sem szépsége, sem pedig használati előnyei nem kérdésesek mára, amit a kiíró idén ismét pályázati úton díjaz.
Equitone Építész Pályázat bíráló bizottsága:
Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Cságoly Zoltán, okl. építészmérnök, regionális műszaki vezető, Equitone - Dél-Kelet Európa
Equitone Hallgatói Pályázat bíráló bizottsága:
Ferencz Marcel, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Kertész András Tibor, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Figeczki Péter, építészmérnök, szaktanácsadó Homlokzati üzletág

Pályázatok feltöltése mindhárom pályázat esetén: www.creatonteto.hu/epiteszpalyazatok

A pályázatok és a díjátadó lebonyolításával kapcsolatosan további információt a Build-Communication Kft. munkatársától kérhet az Információkérés gomb megnyomásával.
A Creaton és az Equitone termékek letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva találja. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Creaton South-East Europe Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Pályázat információ
  +36 23 611 028
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
Fax: +36 92 551 559
E-mail:
Web: www.creaton.hu
Web: www.creatonteto.hu
   
   
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
Kulcsszavak:  Creaton  tetőcserép  kerámia  Equitone  szálcement  burkolat  homlokzatburkolat  építész  építlészhallgató