proidea.hu online termékinformációs katalógus

Construma 2013


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2013. február 11.

Építőipari kiállításcsokor új koncepcióval - 2013. április 10-14.


2013. április 10-14. között egy új koncepció mentén felépített építőipari - épületgépészeti - településfejlesztési kiállítási csokor várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A csokor már öt kiállítást ölel magába: a Hungarotherm (épületgépészet) és a Construma (építőipar) megszokott párosa mellett a RENEO (megújuló energiák) URB:ICON (településfejlesztés) és OTTHONDesign (lakberendezés, design) kiállításokkal kiegészülve.

A Construma csoport több alkalommal kapott komoly szakmai elismerést, és a nagyközönség számára is megtartotta vonzerejét. Legutóbb több mint 40 konferencia, bemutató gazdagította a programot. A 21 ezer négyzetméteren bemutatkozó 556 cég kínálatát 50.138 látogató tekintette meg.

2013: Fókuszban a fenntartható "zöld" építőanyagok
A hatékony energiafelhasználású építkezés, a megújuló energiaforrások mind szélesebb körű alkalmazása már nem csak a jövő víziója, hanem jelenünk meghatározója lett. Éppen ezért a Construma kiállítóinak jelentős hányada is ennek szellemében hozza el termékeit, szolgáltatásait, és a kapcsolódó szakmai programok közül több is foglalkozik majd a fenntartható építéssel.

Tematikus napok
Tovább követik a szakmai programok terén azt az elvet, hogy minden nap egy-egy szakmára koncentrálva segítik látogatóik - és ezen keresztül kiállítóik - számára is a koncentrált szakmaiságot.

2013. április 10. - Megújuló energia napja
2013. április 11. - Épületvillamossági nap
2013. április 12. - Tetőfedők napja
2013. április 13. - Nyílászárók napja

2013-ban a kiállítással egy légtérben a nyílászárók, árnyékolástechnika gyakorlati bemutatója mellett további interaktív bemutatókra kerül sor a tetőfedés, szigetelés, bádogosipar és a megújuló energiák témakörében.

Hungarotherm
A Hungarotherm nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás minden második évben kapcsolódik a Construmához. Most 7. alkalommal szervezi a Hungexpo. Az új koncepció mentén szervezett kiállítási csokor a Hungarotherm kiállítói és látogatói számára is új lehetőségeket rejt magában: a szakemberek, cégek számára új irányokat, üzleti megoldásokat, a korábbinál szélesebb körű tájékozódási lehetőséget, a nagyközönség számára pedig a teljes körű piaci áttekintést.

Az idei Hungarotherm a megszokott épületgépészeti termékkörök mellé új témakörökkel is kiegészül: ezúttal a környezetvédelem (elsősorban a vízgazdálkodás) és az energetika témakörei kapnak bemutatkozási lehetőséget. A szakmai konferenciák is kapcsolódnak majd ezekhez a témakörökhöz. Várhatóan nagy érdeklődés övezi majd azt a kétnapos konferencia sorozatot, mely az épületenergetika témakörét járja körül négy szekcióban 2013. április 11-12-én.

Új kiállítás: RENEO Megújuló energiák szakkiállítása
A kiállítási csokor egy új taggal is bővül 2013-tól. A nemzetközi szakkiállítás a megújuló energiaforrások, energiatermelés, - ellátás, - tárolás, erőművek, energetikai háttéripar, épületvillamosság, környezetvédelem, K+F, szolgáltatások, energia-hatékony építés témakörök termékkínálatát foglalja magába. A RENEO már induláskor széleskörű szakmai támogatottságot tudhat maga mögött.

URB:ICON a településfejlesztésért
A csokorhoz először tavaly csatlakozott az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár, melynek keretében a Hungexpo Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, szeretne lehetőséget kínálni a magyar - és más Közép-Kelet-európai - önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek, tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására. A kiállításhoz kapcsolódó településenergetikai konferencián (2013. április 10.) a szakemberek a közösségi épületek energiafelhasználásának optimalizálási lehetőségeit, új megoldásait járhatják körbe.
A rendezvény médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a 32. Construma Nemzetközi építőipari szakkiállítással kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Hungexpo Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1101 Budapest, Albertirsai út 10.
Telefon: +36 1 263 6000
Fax: +36 1 263 6098
E-mail:
Web: www.hungexpo.hu
Kiállítás információ
   
   
   
   
A Hungexpo Zrt. Magyarország elismerten elsőszámú kiállításszervező cége. Több mint 40 éves tapasztalatával 1967 óta a hazai piac vezető szereplője. Sikerének egyedülálló alappillére saját állandó kiállítási területe, a Budapesti Vásárközpont. A Hungexpo Zrt. szakkiállítások és vásárok magas színvonalú szervezését végzi belföldön és külföldön. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával mind kiállítói, mind szakmai részről arra törekszik, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás-szervezőjévé váljon.
A Hungexpo Zrt. másik kiemelkedő profilja a Budapesti Vásárközpont - mint kiállítási és konferencia helyszín - kereskedelmi célú értékesítése.
Kulcsszavak:  hungexpo  construma  hungarotherm  reneo  urbicon  otthondesign  urb:icon