2023. január 9. – február 3. 2023. jan 9 – febr 3.

Cemix kőműves és burkoló képzések 2023

Cemix kőműves és burkoló képzések 2023

Az előadásokon kiemelten foglalkoznak a felújítási és átépítési feladatokkal, valamint a kivitelezési részletek és anyaghasználat optimális megválasztásával

A Cemix Hungary Kft. 2023 januárjában ismételten meghirdeti a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő kőműves és burkoló képzését az immár Cemix Akadémia keretein belül, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az ingyenes képzések országszerte több helyszínen, két témakörben kerülnek megrendezésre. A hidegburkolás, illetve a kőműves témakörökben a továbbképzéseknek az elméleti előadás mellett gyakorlati bemutatók is részét képezik.

A képzés során a megrendelő szemszögéből kiindulva tekintik át a komplex feladatokat, az állapotfelméréstől, a tervezésen, a költségkalkuláción, az anyag és technológia kiválasztásán át a kivitelezésig. A cél a színvonalas és naprakész információk átadása az építőiparban dolgozó szakemberek részére.

Hidegburkolási képzés

Az energetikai és politikai-gazdasági nehézségek miatt felértékelődött a meglévő épületek megóvásának, helyreállításának a lehetősége. Az igényekhez minden építőipari szakterületnek alkalmazkodnia kell, és az lesz a legsikeresebb, aki a lehető legtöbb és legátfogóbb ismerettel rendelkezik a megoldással kapcsolatban.

Az idei évben a Cemix szeretne olyan technológiákat és fogásokat bemutatni, amivel a lehető leghatékonyabban lehet az energetikai és műszaki korszerűsítéseket elvégezni. Kiegészítésként szeretnének a Zalakerámiával közösen olyan design ötleteket is adni, amivel segíthetnek a megrendelőnek komfortos, esztétikus tereket létrehozni.

Fűtött fogadófelületek

 • Fűtött aljzat kialakítása
 • Szigetelés, burkolás fal- és padlófűtés esetén
 • Lehetséges hibák elkerülése

A burkolatfelújítás buktatói

 • Megfelelő fogadófelület kialakítása
 • Speciális felújítási technikák

Burkolattervezési mesterfogások a Zalakerámiától

 • Technikai információk a burkolatokhoz
 • Látványos terek létrehozása

Kőműves képzés

Az emelkedő energiaköltségek csökkentésére a házak hőszigetelése kézenfekvő megoldás. De mit tehetünk, ha az épület homlokzatát korábban már ellátták hőszigeteléssel, azonban az már nem felel meg a mostani igényeinknek, és a rezsiköltségek csökkentése érdekében azt tovább szeretnénk fejleszteni? A Cemix termékeivel és hőszigetelő rendszereivel lehetőség van a már hőszigetelt lakások szigetelését továbbfejleszteni, arra új hőszigetelő réteget ráépíteni. A képzésen ennek lépéseit, módjait mutatják be.
Mi a teendő, ha a homlokzatunk hőszigetelésével ugyan nincs gond, de más problémákkal vagyunk kénytelenek szembesülni? Mi ennek az oka, és mit tehetünk ellene? Az oktatáson a szakértők bemutatják a homlokzaton előforduló lehetséges hibákat, és ismertetik azok okait, valamint megoldási lehetőségeit.

Meglévő THR-re (teljes hőszigetelő rendszer) ráépített új hőszigetelő rendszer

 • Energetikai, gazdaságossági szempontok
 • Meglévő hőszigetelés felmérése
 • Anyagválasztás
 • Csomóponti kialakítások
 • Rendszerengedély

Homlokzatfelújítási megoldások

 • Homlokzati hibák javítása
 • Újraszínezés
 • Algásodás kezelése

Új termékek

 • Újdonságok bemutatása
Cemix kőműves és burkoló képzések 2023
Cemix kőműves és burkoló képzések 2023

Jelentkezési lehetőségek és határidők:

Jelentkezni kétféle módon lehet:

 • Jelentkezni lehet a www.cemix.hu/KBkepzesek2023 oldalon az adott helyszín képzési napját megelőző 2. napig.
 • A kitöltött jelentkezési lap eljuttatásával az alábbi címre vagy e-mail címre 2023. január 8-ig (a jelentkezési lapon kell jelezni a választott helyszínt és időpontot).
  Postai cím: Cemix Hungary Kft., 8200 Veszprém, Házgyári út 9.
  Email cím: jelentkezes@cemix.hu 

Fontos: A gyorsabb elérhetőség érdekében a jelentkezőknek érdemes megadni mobilszámukat és/vagy e-mail címüket, hogy a Cemix munkatársai szükség esetén tájékoztatni tudják őket az esetleges változásokról, új információkról.

További információ

A várható nagy érdeklődés miatt érdemes minél előbb elküldeni a jelentkezést. A gyakorlati bemutatók eredményessége érdekében maximum 40 fő vehet részt egy-egy képzésen. Amennyiben a választott időpontra már nincs hely, úgy lehetőség szerint új időpontot javasolnak.

A képzéseken a részvétel díjmentes, továbbá a cég biztosítja az egyes képzési napokon az étkezést.

Arra kérik azokat a jelentkezőket, hogy akik a gyakorlatban is szeretnék kipróbálni a termékeket, hogy hozzanak magukkal munkaruhát!
A képzések semmilyen képesítést nem adnak, a képzéseken való részvétel az egyes témakörökhöz kapcsolódó ismeretek bővítésére szolgálnak.

A hírben szereplő termékek
Cemix NivoSpachtel 3-20 gyorskötő kiegyenlítő tapasz Cemix Aquastop vízzáró vékonyrétegű cementhabarcs Cemix Basis csempe- és járólapragasztó Cemix Nivo SP 0-20 önterülő aljzatkiegyenlítő
 
Cemix hidegburkolati rendszerek
40 termék

A burkolás mindig örömteli esemény akár felújít, akár új épületet épít. A szem a csempét látja, viszont a hosszú távú minőség a csempe alatt felhasznált anyagokon múlik. A Lasselsberger-Knauf Kft. az adott területnek megfelelő, komplett burkolási rendszereket kínál.

40 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Kontakt CT tapadóhíd betonfelületek javításához Cemix Kontakt VS gépi, kézi cementes gúzolók Cemix MP 503 A gépi alapvakolat Cemix Putzgrund vakolatalapozók
 
Cemix alapvakolatok
32 termék

Az alapvakolatok a falazott vagy monolit betonszerkezetek védelmére, felületének kiegyenlítésére szolgálnak. Alkalmazásukkal homogén felület, légtömör szerkezet alakítható ki. Vakolatokkal javítható a falszerkezet hőszigetelő képessége, mechanikai ellenállóképessége, vízzel szembeni ellenállása és fagyállósága is. Mindemellett a külső vakolatokban épül le az épület mozgása során keletkező feszültség.

32 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Estrich ZE50 Cemix MischNix szárazbeton Cemix Estrich ZE30 Cemix IsoFloor hangszigetelő réteg
 
Cemix esztrichek
20 termék

Az esztrich a korszerű padlószerkezet egyik eleme. A padlószerkezet jellemzően egy fogadófelületből, hő- és hangszigetelő rétegből, teherelosztó rétegből és burkolatból áll. Az esztrich feladata a teherelosztás és a burkolatok fogadása.

20 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix SockelTOP műgyanta kötőanyagú homlokzatfesték Cemix Edelputz Extra 1 nemesvakolat Cemix Gletti Finish diszperziós simítóglett Cemix InterTOP beltéri falfesték
 
Cemix színezővakolatok
21 termék

A színezés az építkezés befejező fázisa. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a homlokzat legfontosabb szerepe a környezeti hatásokkal szembeni védelem. Mindemellett alapvetően befolyásolja az épületek megjelenését és a róluk alkotott képet is.

21 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Eurosan EP kézi szárítóvakolat Cemix Eurosan H pórushidrofóbizáló alapozó Cemix Eurosan VS gúzoló Cemix Renti javítóhabarcs
 
Cemix felújító vakolatok
16 termék

Régi épületeink nagy része vízszigetelés nélkül készült, ezért karbantartásuk és felújításuk hozzáértést és speciális anyagokat kíván. Ezt biztosítják az un. szárító- és felújító vakolatok, amelyek szigorú ellenőrzés mellett pontos összetétellel gyári körülmények között készülnek. Fontos a megfelelően nagy pórustartalom, hogy a falból átkerülő sókat a vakolat hosszú éveken keresztül tárolni tudja.

16 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix MM 1 falazóhabarcs Hf 10 Cemix MM 3 falazóhabarcs Hf 30 Cemix MM 3 Trassz habarcs Hf 30 Cemix MM 5 falazóhabarcs Hf 50
 
Cemix falazóhabarcsok
11 termék

Napjainkban a legáltalánosabb kötőanyag a mész (oltott mész, vagy mészhidrát), illetve a cement. Mindemellett a műemléki épületek, romok falazatainak helyreállításánál mészhidrátot és trasszot mint hidraulikus kötőanyagokat tartalmazó habarcsot használnak.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cemix Thermofix ragasztóhabarcs LB Knauf hőszigetelő rendszerei Cemix StyroKleber polisztirol ragasztó Cemix StyroKleber Extra polisztirol ragasztó
 
Cemix hőszigetelő rendszerek
5 termék

A Lasselsberger-Knauf Kft. hőszigetelő rendszereinél nagy szerepet kap a minőség és a garancia. Azok számára, akik a teljes hőszigetelő rendszert vásárolják, 5+5 év garanciát biztosítanak, ennek igazolására kérésükre garancialevelet is mellékelnek.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Zsírtalanítók, lemosók, tisztítószerek
Zsírtalanítók, lemosók, tisztítószerek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Fugázóanyagok
Fugázóanyagok
Alapozók, kötőhidak
Alapozók, kötőhidak
Ragasztók hőszigetelésekhez
Ragasztók hőszigetelésekhez
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...