proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az anyag természete - CREATON Pályázat építészek és építészhallgatók számára


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2015. április 16.

Equitone szálcement homlokzatok az építészetben


Két év és három forduló alatt a Creaton South-East Europe Kft. kerámia tetőcserepek alkalmazását számba vevő Építész pályázata valóban szép és változatos áttekintést adott az örök klasszikus a kortárs építészetben és a műemlékek felújításán történő alkalmazásáról. A cég 2015. évben az építészek munkáját elismerő pályázatainak körét bővítette. Az épület másik felületét, a homlokzatot meghatározó, szintén nagy hagyományokkal rendelkező anyag, a szálcement anyagú Equitone homlokzati lapok friss és kreatív alkalmazásait szemléző pályázat 2015. évben építészek és építészhallgatók munkáit díjazza.

Pályázat Építészek számára
A Kiíró célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken az Equitone anyagok változatos felhasználási lehetőségeinek, megvalósítási módjainak vonzó és kreatív, építészeti minőségében figyelemre érdemes példáit, illetve azok tervezőit díjazza, és ezzel támogassa a példaértékű referenciák és alkotóik széles körben való megismerését. A Bíráló Bizottság azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek példaértékűen ötvözik a színvonalas építészeti és műszaki megoldásokat, és minél jobban szemléltetik az Equitone anyagok építészeti és kreatív lehetőségeit. A bírálat során szerepet játszhat még a fenti értékek bemutatásának minősége.
Az építészek bármilyen funkciójú tervezés, új építésű-, vagy felújított épülettel indulhatnak a nyílt és nyilvános pályázaton. A pályázat egyfordulós és a díjazásra összesen 800 000 Ft a Bíráló bizottság rendelkezésre. Az október 31-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni.

Bíráló bizottság
Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Cságoly Zoltán, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág
Pályázat építészhallgatók számára
Az egy fordulóban megrendezett nyílt hallgatói pályázatra építészhallgatók bármilyen funkciójú épület tervével, mint hallgatói munkával indulhatnak, amely lehet diplomaterv, komplex tervezés, egyéb féléves terv, vagy a hallgató kifejezetten e pályázat céljára készített munkája. A pályázás feltétele, hogy a hallgató az épület, vagy műtárgy tervezése során az Equitone szálcement homlokzatburkolati rendszereket használja. A pályázat zsűrije a tervezett épület Equitone anyagok változatos felhasználási lehetőségeit, illetve innovatív megoldásait várja az egyszerűtől a legbonyolultabbig.
A díjazásra rendelkezésre álló összeg 300 000 Ft.

Bíráló bizottság Ferencz Marcel, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Kertész András Tibor, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Figeczki Péter, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág
Jelige: "A fantázia természete"
Emellett Kiíró elkötelezett és érdekelt abban, hogy a konkrét épületek, tervek mellett, az anyag szokásostól eltérő, rendhagyó alkalmazásait is bemutassa és ösztönözze, így "A fantázia természete" jeligével külön díjazhatja a pályázók érdekes, rendhagyó, nem feltétlenül építészeti témájú, tervezett vagy kivitelezett alkotásait, installációt. A díjazott pályamű a 2015 új anyagával, a Linea lapokkal megvalósítható, a lapokban rejlő különlegességet kiemelő megoldás lehet, amely megmutatja a lapok homlokzati alkalmazások melletti változatos felhasználási lehetőségeit. Ebben a kategóriában mind az építészek, mind az építészhallgatók munkáit várja a kiíró.

Pályázati határidők
A pályázat benyújtási határideje: 2015. október 31.
Bírálat és értesítés: 2015. december 1-ig

Bővebb információ: www.equitone.hu

A pályázattal kapcsolatban további információt a Build-Communication Kft. munkatársától kérhet, az alábbi elérhetőségeken.
Az Equitone termékekről bővebben a hír alatti termékképre kattintva olvashat, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Creaton Homlokzati üzletág munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
Pályázat információ
  +36 23 611 028
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
Fax: +36 92 551 559
E-mail:
Web: www.creaton.hu
Web: www.creatonteto.hu
   
   
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
Hír
A CREATON idén első alkalommal díjazta az Equitone szálcement burkolattal tervezett épületeket
2016.01.28    
Equitone Linea: a szálcement új dimenziója
2015.04.23    
További hírek a Pala és szálcement tetőburkolatok és homlokzatburkolatok termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Creaton  Equitone  szálcement  burkolat  homlokzatburkolat  szálcement  lap  építész  építlészhallgató