proidea.hu online termékinformációs katalógus

Közel 1400 szakember vett részt az Alaprajz Tervezői Napok rendezvényein


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2010. április 02.

A konferencia-sorozat az energia megtakarítást lehetővé tevő építési megoldásokra fókuszált

Az első alkalommal megrendezett szakmai konferencia-sorozat témái várakozáson felüli érdeklődést generáltak: 6 hét alatt 12 helyszínen közel 1400 szakember hallgathatott előadásokat arról, hogyan járul hozzá egy aktív ház a környezettudatossághoz, milyen szerepe lehet a szerelt átszellőztetett kerámia vagy szálcement homlokzat-burkolatnak az épület téli és nyári hővédelmében, hogyan védhetjük meg tetőinket a káros külső hatásoktól és hogyan gyűjthetjük az onnan lefolyó esővizet gazdaságosan.

A rendezvényen a témához kapcsolódó cégek legfrissebb újdonságait bemutató prezentációi mellett, olyan neves építészektől és szakemberektől hangzott el minden helyszínen egy-egy bevezető előadás, mint Ferencz Marcel DLA építész, a Debreceni Egyetem Építész Tanszéke Tanszékvezetője, a Győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszék képviseletében, Czigány Tamás DLA építész, a tanszék vezetője és Bodrossy Attila, építész, a korábbi tanszékvezető, Kálmán Ernő DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Balogh Balázs DLA építész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszékének vezetője. A nyitó előadások megtartására felkért, a magyar építészet jelentős képviselői érdekes áttekintést adtak a győri és debreceni, valamint a budapesti építész oktatás egy-egy szeletéből, de volt olyan helyszín, ahol a nemzetközi építészeti kapcsolatok jelentőségéről esett szó.

Az Alaprajz Tervezői Napok 2010. évi 12 helyszínén, Győrben, Pécsen, Szegeden, Békéscsabán, Veszprémben, Budapesten, Kecskeméten, Kaposváron, Debrecenben és Zalaegerszegen, valamint Miskolcon és Székesfehérváron Dr. Széll Mária és Dr. Tóth Elek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszékének vezetője és Tanszékvezető-helyettese a szerelt átszellőztetett homlokzatok épületfizikájáról tartott előadása az elmúlt években életbe lépett európai szabvány-harmonizációból adódó összefüggéseket ismertette. Az előadás során bizonyítást nyertek az így kialakított szerkezeteknek - főleg a nyári hővédelemben nyújtott - kedvező hatásai. Valamennyien meggyőződhettünk arról, hogy az energia megtakarítást lehetővé tevő építési megoldásokat érdemes betervezni.

Szinte minden helyszínen felmerült a kérdés, hogyan lehet az elhangzott előadások anyagát megkapni. A hozzáférés lehetőségeiről április 5. után a www.creaton.hu weboldalon lehet tájékoztatást kapni.

A konferenciasorozat szakmai színvonalát a védnökség vállalásával ismerte el a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége, Magyar Téglás Szövetség, és az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége. A Magyar Építész Kamara által rendelkezésre bocsátott kísérő kiállítást a rendezvény-sorozatot látogatói minden helyszínen megtekintették. Ennek tablói a 2009 tavaszán megjelent Építész Évkönyv anyagából készültek és az elmúlt egy-két év érdekes és értékes építészeti alkotásait mutatták be.

A nagy sikerre való tekintettel 2011-ben, január-március hónapokban a Creaton Hungary Kft. szervezésében ismét sor kerül a TETŐPONT Konferencia-sorozatra.

Az Alaprajz Tervezői Napokról további információt a Creaton Hungary Kft. vagy a Build-Communication Kft. munkatársától kérhet, az alábbi Információkérés gomb megnyomásával.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Székhely: H-8960 Lenti, Cserépgyár u. 1.
Telefon: +36 92 551 550
Fax: +36 92 551 559
E-mail:
Web: www.creaton.hu
Web: www.creatonteto.hu
   
   
   
   
   
   
A CREATON csaknem 120 éves hagyományokkal rendelkező vállalat. „Creatívat agyagból” ez a cég célkitűzése, amit természetközeli módon és egyúttal igényesen, nagy hozzáértéssel, minőségi normáknak megfelelően valósítanak meg. A CREATON első külföldi gyárát Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének közepén, a magyarországi Lentiben alapította meg.
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Creaton  Alaprajz  Tervezői  Napok  tető  homlokzat  tetőcserép  homlokzatburkolat  környezettudatos  konferencia