Colt tetőbevilágító a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban

A Várépítő Pályázat keretében adományozott Apollo MONO fix bevilágító kupolák beépítése a felújított tetőbe már lezajlott

Idén, a Várépítő Pályázat történetében először került nyerteshez a Colt által felajánlott tetőbevilágító rendszer. A Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium képviselőjétől megtudtuk, az így megvalósult felújítás előtti rossz körülmények már akadályozták az iskola zökkenőmentes működését.

Tavasszal, a nagy esőzések során hamar fény derült rá, hogy a budapesti gimnázium tetőszerkezete nagyon rossz állapotban van, így mielőbbi felújításra van szükség. A beázás attól kezdve állandó problémát jelentett az iskola életében: a tetőről rendszeresen befolyó víz ellen jobb híján, kihelyezett edényekkel igyekeztek védekezni. „A tanáriban található projektorok sincsenek biztonságban. A beázott laptopok, projektorok jelentős kárt okoznak az iskolának. Pótlásukra jelenleg nincs lehetőségünk, hiányuk pedig oktatásunk színvonalát csökkentené”. – nyilatkozta pályázata beadásakor Jörg Rudolf, a Waldorf Gimnázium gazdasági vezetője.

Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium - tetőrészlet a felújítás előtt
Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium - tetőrészlet a felújítás előtt

Tetőrészlet a felújítás előtti állapotról

A munkálatok azóta lezajlottak, a gyerekek a már felújított tető alatt folytathatják a tanulást. Mindez a Colt Hungária Kft. beépített Apollo MONO fix bevilágító kupoláival jött létre, amit a cég 1 millió Ft értékben adományozott az iskolának. A beázás megszűntetése mellett a felújítás célja a tetőszerkezetek biztonságosabb és esztétikusabb kialakítása is volt. A beépített kupolát letisztult szerkezeti felépítés és lapos kivitel jellemzi, a meleg levegő felhajtóerejét felhasználva pedig természetesen, a legköltséghatékonyabban valósítja meg a szellőztetést, így biztosítja a jobb közérzetet az épületben.

Nagy öröm számunkra, hogy a CSR aktivitásaink mellett a Várépítő Pályázat 10. évében már nem csupán készpénzzel segíthetjük a pályázókat, de egy konkrét termékmegoldással is, ami az intézmény működési feltételeit javíthatja.” – nyilatkozta Csordás Zoltán, a Colt ügyvezető igazgatója a nyeremény kapcsán.
Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium - tetőrészlet a felújítás után
Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium - tetőrészlet a felújítás után

Tetőrészlet a felújítás utáni állapotról

A Várépítő Pályázat gondozása során sok olyan intézmény történetét ismerhettük már meg, ahol a szerkezeti hiányosságok az oktatás rovására ment volna segítség nélkül. Régi közintézmények esetén sajnos nem ritkák azok a műszaki megoldások, amik rossz minőségben, elavult állapotban már nem töltik be funkciójukat. A Colt rendszerei ideális megoldást jelenthetnek azoknak, akik tetőbevilágítóikat szeretnék cserélni, mindezt akár egy nagyobb felújítás részeként. Ezt pedig a számos referencia mellett már a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium sikere is bizonyítja.


A Colt Apollo MONO fix bevilágító kupolájának letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni, írjon a Colt Hungária Kft. munkatársának az alábbi gombok egyikének felhasználásával.
 
A hírben szereplő termékek
Apollo Mono egyszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola
 
Apollo Mono egyszárnyú füstelvezető és szellőztető kupola

Az Apollo Mono egyszárnyú kupola a meleg levegő felhajtóerejét kihasználva valósítja meg költséghatékony módon a természetes szellőztetést. A kupola tűzvédelmi és napi szellőztetési feladatok ellátására egyaránt alkalmazható, mindemellett pedig a természetes megvilágításról is gondoskodik. A Apollo Mono kupola lapos kivitelű, nyitószerkezete hő- és füstelvezetésre lehet pneumatikus munkahenger és hőautomatika, napi szellőztetésre elektromos motor, vagy munkahenger.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...