Termékcsalád:  ESSMANN kupolák
ESSMANN Hungária Kft.

ESSMANN kupola füstelvezetők

A természetes napfény és a friss levegő betáplálása mellett az ESSMANN felülvilágító kupolák nagyobb biztonságot eredményeznek, mivel integrált füst- és hőelvezető berendezéssel védik az embereket és anyagi értékeket a gyakran pusztító füst- és tűzkároktól. Tűz esetén a tető- és homlokzati elemek elektronikusan vagy pneumatikusan vezérelve kinyílnak, és elvezetik a füstöt, forróságot és a mérgező füstgázokat. A menekülési útvonalak járhatóvá válnak, és a tűzoltóságnak hatékony beavatkozást tesznek lehetővé. A legalább 30 cm-es lábazattal rendelkező felülvilágító kupolákba épített füst- és hőelvezető készülékeknek (RWG) az európai irányelvek szerint aerodinamikai szempontból szabad nyílást kell hagyniuk. Ehhez a felülvilágító kupolát egy nyitószerkezettel kb. 165°-ra nyitják ki.

Termékcsalád tagjai

ESSMANN F6 pneumatikus füstelvezető szerkezet kupolákhoz
 
ESSMANN F6 pneumatikus füstelvezető szerkezet kupolákhoz

A füst- és hőelvezető készülékeket (RWG) az ESSMANN kupolákban legalább 30 cm magas lábazattal építik be. A füst- és hőelvezető berendezés indítása hőmérsékletfüggően, 70°C/90°C-on automatikusan vagy vészkioldó szekrényen keresztül, kézi indítással lehetséges. Standardként egy természetes füstelvezető berendezés (NRA) füst- és hőelvezető készülékeinek indítása egy, a vészkioldó szekrénybe integrált CO2 palackkal történik. Az összeköttetést a füst- és hőelvezető, valamint a vészkioldó szekrény között acél- vagy réz csővezetéken keresztül valósítják meg.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ESMANN NRWG 24/48V motoros füstelvezető szerkezet kupolákhoz
 
ESMANN NRWG 24/48V motoros füstelvezető szerkezet kupolákhoz

A 48 V-os természetes füst- és hőelvezető berendezéssel (NRWG) teljesíthetők a nyitás / zárás funkcióval rendelkező minősített füst- és hőelvezetéssel, valamint a napi szellőztetési komforttal szemben támasztott követelmények – a szellőztetéshez pedig nincs szükség kiegészítő készülékre.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...