Füst- és tűzérzékelők

Új
 
Merten Argus mini vezeték nélküli füstérzékelő

A Merten Argus füstjelzője olyan kicsi, hogy szinte láthatatlan. A készülék maximális biztonságot nyújt a mindennapokban az otthonában, valamint a szabadidejében a hétvégi házában vagy akár lakókocsijában is. A füstjelző bárhová felszerelhető és a későbbiekben szabadon mozgatható, köszönhetően a 10 év élettartamú akkumulátorának. Könnyen telepíthető, hiszen nem szükséges külső áramforrás a működéséhez, a csavarozás nélküli szerelést lehetővé tevő kiegészítővel (CCT5490-2590) pedig még a mennyezet sem sérül a telepítés során. A készülék már 30 nappal előre figyelmeztet az akkumulátor kritikus töltöttségi szintjére, így a tulajdonos időben fel tud készülni a cserére. Kis mérete ellenére a nagyobb méretű füstjelzők tudásszintjén áll, mivel több beépített intelligens funkcióval is rendelkezik. Például két alvási móddal, valamint intelligens memóriával, amelyek megmutatják, hogy a füstjelző aktív volt-e az elmúlt 72 órában. Füst esetén éles hangjelzést és jól látható LED-fényt bocsát ki, így minden körülmények között jól érzékelhető a riasztás.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Tracon vezeték nélküli füstérzékelők

A kompakt méretű vezeték nélküli füstérzékelők segítségével a helységben a füst jelenléte mutatható ki, így a tűz elleni személy- és vagyonvédelemben kiválóan alkalmazhatók. A készülék hangjelzéssel riaszt és megfelelő vevő felé távjelzést ad már csekély füst érzékelése esetén is. A füstérzékelő jeladási távolsága nyitott térben max. 50 m.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
X-sorozatú füstérzékelő család

A Honeywell Home füst- és hőérzékelőket elsősorban lakossági tűzvédelemi funkcióra fejlesztették ki. Az egyszerűen felszerelhető és karbantartható modul a lakóközösségek igényei mellett a magánháztartások által támasztott magas követelményeket is kielégíti. A hősebesség- és optikai füstérzékelővel egyaránt ellátott XS100T típussal a különböző jellegű tűzesetek szélesebb köre jelezhető, gyorsan és a lehető legkevesebb téves riasztás mellett.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A füstérzékelők és tűzérzékelők feladata a tűzesetek kezdeti fázisban történő megbízható, jól beazonosítható érzékelése, és a riasztási idő minél rövidebbé tétele. A tűzjellemzők hatására a hőérzékelők, lángérzékelők, izzásérzékelők és füstérzékelők olyan jelet állítanak elő, mely továbbítható, és a többi tűzvédelmi berendezés számára feldolgozható lesz. Feldolgozási mód szerint megkülönböztethetők a különbségérzékelők, a küszöbérték érzékelők és a változási sebesség érzékelők. Elhelyezésük pontszerűen, több pontként, foltalakban illetve vonalalakban történhet. A vonali füstérzékelők (optikai detektorok) infravörös sugarakat kibocsátó adóegységből és szemközti elhelyezésű vevőegységből állhatnak. Az aspirációs érzékelők elemei az egy vagy két független mintavételező csővezeték, illetve a lézeres érzékelőkamrában elhelyezett füstérzékelő, ahol a szoftveres jelfeldolgozás és jeltovábbítás történik. A lángérzékelők UV- érzékelőkkel és IR- érzékelőkkel rendelkeznek, melyek érzékelőfűtéssel felszerelve kültéren is alkalmazhatók. A multiszenzoros érzékelők kombinált érzékelőként is használhatók, és specifikusan programozhatók. Az érzékelők újraélesítése történhet manuálisan vagy automatikusan, és vannak nem visszaállítható érzékelők.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...