proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pelletkazánok, pelletáló gépek


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Pelletkazánok, pelletáló gépek

A pelletkazán a szilárd tüzelésű kazánokhoz tartozó, kiegészítő vagy független fűtési megoldást nyújtó hőtermelő. Fűtőanyaga a pellet, melyet kiszárított, ledarált hulladékfa, fatörmelék, faforgács, illetve termesztett lágyszárú energianövények, úgynevezett energiafű, valamint mezőgazdasági termelésből származó növényi anyagok nagy nyomáson történő összepréselésével állítanak elő. Az előbbi a tisztább alapanyagból készült fapellet, utóbbi az agripellet vagy agropellet elnevezéssel lett ismert. Főleg a belőlük keletkező hamu mennyisége különbözteti meg őket. A pellet nedvességtartalma 10%-nyi, szemben a fa átlagos 40%-ával, ezért hatásfoka jobb a tűzifánál. Mivel ezek a kazánok szinte bármilyen (padlófűtéses, falfűtéses vagy radiátoros) fűtési rendszerre ráköthetők, nagyon jó alternatívát jelentenek kiegészítő fűtéshez, de akár teljes fűtési megoldást és melegvíz ellátást is képesek biztosítani. Ez utóbbi esetben a pelletkazán mellé egy kombi tároló kiépítése javasolt, amiben a használati melegvíz előállítása történik. A pelletkazánok is, mint más szilárd tüzelésű kazánok, lehetővé teszik a gázhálózattól való teljes függetlenséget, ugyanakkor környezetbarát, megújuló energiaforrást használnak fel gazdaságos működtetéssel, 90% körüli hatásfokkal.

Több különböző kazántípus létezik. A kompakt pellet kazánok esetén egy készülékben található a kazán, a pellettároló és a tüzelőanyag adagoló csiga is. A külső tárolós kazánok esetében a kazánhoz tartozó tároló egység elkülönülten helyezkedik el. A tároló nélküli pelletkazánok külön helyiségből kapják a fűtőanyagot adagoló csiga segítségével. A kazánok teljesen automatizált módon is üzemeltethetők, ami kényelmes működtetést biztosít, megközelítve a gázfűtés komfortját. Az égési salak mennyisége kisebb, mint a szilárd tüzelőanyagok esetében, ezáltal a kazán ürítésére ritkábban van szükség. A pelletkazánok elsősorban családi házak, társasházak fűtési megoldásaként terjedtek el, valamint olyan intézményeknél, ahol hálózati energiaszolgáltatási problémák miatt előálló fűtéskimaradás nem engedhető meg, például kórházaknál.

Nagyobb létesítményeknél, ahol az alapanyag nagy mennyiségben, könnyen és olcsón elérhető, gazdaságos megoldást nyújthat a pellet helyben történő előállítása a pelletfűtéshez pelletáló berendezés segítségével.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Vitoligno 300-P pelletkazán
HERZ pelletkazán
Pellett gyártó, és brikettáló gépek
Pellett gyártó, és brikettáló gépek

Hidraulikus brikettáló gépeiket ajánlják 200 kg/óra alatti tervezett kapacitás esetén, tökéletes választás kisebb asztalos üzemek, fűrészüzemek számára, míg a mechanikus brikettálók jellemzően a nagyobb, óránként és gépenként 300-1800 kg közötti termelésű üzemek kiszolgálására alkalmasak. A pelletáló gépeik hat különböző kategóriában (PICO, ZERO, MINI, ECO, MIDI, PLUS) érhetők el, 20 kg/óra kapacitástól egészen 2 t/óráig. Termékeik között egyaránt megtalálható az egytengelyes, a kéttengelyes, a négytengelyes daráló (sredder), továbbá a granulátor, valamint a kombinált aprító berendezések, melyek egy berendezésben ötvözik a sredder és a granulátor funkcióit és előnyeit. Kínálatukban a legjobb ár-érték arányú brikettáló és pelletgyártó gépeket, darálókat, sreddereket és hullámpapír térkitöltő gyártó berendezéseket találja meg.

Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.11.07    
2017.11.16    
2017.10.30    
2017.10.09    
2017.09.29    
2017.09.01    
2016.04.06    
2015.03.20    
2008.09.23    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  pelletkazan  kazán  kazánok