proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tömítő masszák, tömítő profilok, hézagszigetelések, hőszigetelő keretek


Építés   Szigetelések   Tömítő masszák, tömítő profilok, hézagszigetelések, hőszigetelő keretek

A tömítő eljárások és hézagszigetelések feladata az anyagtulajdonságok miatt betervezett dilatáció, a kivitelezés során keletkező munkahézag vagy repedés és a beépített szerkezek közötti hézagok kitöltése. Használatukkal légtömör és vízzáró kapcsolatok alakíthatók ki. Az egykomponensű vagy kétkomponensű tartósan rugalmas tömítő és ragasztóanyagok a padlóburkolati, homlokzati, lapostetőn található hézagokba nyomhatók és az ablakok, ajtók körüli rések szigetelésére és légzárásra alkalmasak.

A szilikon tömítőanyagok pisztollyal való felhordás után tartósan rugalmasak maradnak. A szilikon több színben megtalálható, műanyag, fém, fa, üveg és kerámia felületek közötti rések tömítésére alkalmas, jól tapadó anyag. A szaniter szilikonok a hidegburkolatú helyiségek csempéinek, szanitereinek, összefolyóinak és munkalap csatlakozásainak fugáit és hézagait töltik ki. A speciális összetételű szilikonok a penészedés és gombásodás ellen nyújtanak védelmet. Az akrilát a szegélyek, kisebb falrepedések és nyílászárók körüli hézagok tömítésére kültéren és beltéren alkalmazható, átfesthető tömítőanyag.

A fugák tömítésére használt hajlékony PVC profil véd a szennyeződések bejutásától és az élek sérülésétől. A vasbetonszerkezetek meghatározott helyű és vonalvezetésű repedése speciális profillal kialakítható. A szerkezeti csatlakozásoknál és az utólagos javításoknál, csőáttöréseknél öntapadó szalagok alkalmazhatók. A munkahézagoknál a duzzadó szalag, míg az alaplemez-fal kapcsolatnál a szalaggal ellátott lemez használata vízzáró, rugalmas tömítést eredményez.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
illbruck tömítőszalagok
Ceresit tömítők
illbruck tömítőanyagok
illbruck tömítőanyagok

Az illbruck tömítőanyag termékkínálatában hibridek, szilikonok, akrilátok és egyéb kiegészítő, a legkülönfélébb alkalmazási területek számára kifejlesztett termékek találhatók. Funkciójuk szerint lehetnek egykomponensű szilikon tömítőanyagok kifejezetten csatlakozó-, és egyéb mozgáskiegyenlítő fugák esetében történő használatra, beltéri, csekély mozgású hézagok tömítésére, valamint pl. tetők, könnyűszerkezetes falak, ablakpárkányok és redőnyszekrények hézagainak és csatlakozásainak tömítésére, továbbá a pórusbeton, kő, vakolat és fa repedéseinek és hézagainak kitöltésére, homlokzati tömítőanyagok bel- és kültéri csatlakozási és mozgáskiegyenlítő hézagok tömítésére és sok egyéb célra.

Tytan ULTRA 70 pisztolyhab
Den Braven PUR habok
Soudal tömítők
DELTA-LIQUIXX légzáró bevonat
Pentaflex vízzáró munkahézagszalag
Soudal tetőjavítók
Tytan Professional Turbo akril tömítő
Sika munkahézag és dilatációs szalagok
illbruck PUR-habok
G-U beépítési segédanyagok
G-U beépítési segédanyagok

A fejlett építéstechnikában a szakszerű nyílászáró beépítéshez elengedhetetlen egy olyan professzionális rendszer, amely olyan egymáshoz jól illeszkedő termékekből áll, amik megfelelnek a legszigorúbb elvárásoknak, szabványoknak, és egyúttal a hőveszteség csökkentése érdekében megfelelő hőszigetelő réteggel bírnak, lég- és vízzáró ablakcsatlakozásokat eredményeznek. A Gretsch-Unitas vállalatcsoport pontosan ezt nyújtja: a szakszerű ablak- és ajtószereléshez szükséges RAL beépítési rendszert, párazáró és –fékező fóliát, dagadó szalagot, tömítőanyagok széles választékát. Kínálnak továbbá passzív házak nyílászáróinak beépítéséhez használható előtét beépítési rendszert (G-U Vorbauzarge), amellyel a teljes nyílászárót a teherhordó falazaton kívülre, a hőszigetelés síkjába helyezhető el magas beépítési biztonsággal.

Mapei hézagkitöltők
LB Knauf szilikonok
Soudal ipari padló tömítések
MapePUR purhabok
Cimsec elasztikus fugázók
Soudal Window System - szigetelések
Soudal Window System - szigetelések

A Soudal Window System egy ablak beépítési és szigetelési rendszer, amely a következő elemekből áll: pur hab, párazáró szalag, páraáteresztő szalag, tömítőanyag. Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért nagyon lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése. Soudal Window System egy „meleg” ablakszigetelési rendszer (többrétegű kialakítás), mely az ablak kávába történő beépítés helyének tartós és hatékony szigetelésén alapul a „belül jobban zár, mint kívül” elv alapján. Ez az egyetlen mód a pur hab nedvesség elleni védelmére. Csak a száraz pur hab réteg rendelkezik megfelelő hőszigetelő paraméterekkel.

Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.06.16    
2019.05.07    
2019.03.28    
2019.03.28    
2019.03.27    
2019.03.25    
2019.03.08    
2019.03.01    
2019.02.06    
2019.01.11    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  szigetelés  szigetelések  szigetelő  hézagszigetelő  hézagszigetelés  massza  profil  hézagtömítés  hézagtömítő  szilikon  akril  acryl  kinyomópisztoly