Bitumenes szigetelőlemezek és kenhető bitumenes bevonatok

 
Büsscher bitumenes lemezek
9 termék

Oxidbitumenes lemezek, elasztomer bitumenes lemezek, párazáró és öntapadó párazáró lemezek, páratechnikai lemezek, zöldtető szigetelő lemezek és hídszigetelő lemezek.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

A bitumen hagyományos vízszigetelő anyag, mely desztillációval előállított kőolaj származék. A szigetelőlemezek felépítésük szerint mindig valamilyen hordozórétegre kerülnek (nyers papír, üvegfátyol, üvegszövet, műanyag fólia, fém fólia). Mivel felső rétegeik oxigénnel való érintkezés során korrodálódnak, illetve az UV-sugárzástól károsodnak, felületi védelemként homokhintést, kőporhintést vagy polietilén fóliát alkalmaznak. A modifikált lemezek öregedésállóságának, rugalmasságának, hideghajlíthatóságának, hőállóságának javítása érdekében a bitument műanyaggal keverik (PVC, PE, EVA). A plasztomer és elasztomer bitumenek közt megkülönböztetjük az APP-, SBS-, EPM-, modifikált bitumenes lemezeket. A lemezeket lapban, de leggyakrabban tekercsekben forgalmazzák. A bitumenes lemezeket lapostetőn, attika falaknál, lábazatoknál csapadékvíz elleni szigetelésként és meglévő szigetelés felújítására, mélyépítményeknél talajnedvesség, talajpára, talajvíznyomás ellen alkalmazzák. Beltérben a vizes helyiségeket határoló födémeknél és falaknál a használati és üzemi víz elleni szigetelésként építhetők be.

A bitumenes szigeteléseket több rétegben, megfelelő szélességű átlapolással, kellősített aljzatra ragasztják. A vékonylemezeket általában forró- vagy hidegragasztással, a hegeszthető vastag lemezeket lángolvasztásos ragasztással helyezik el. A páratechnikai (párazáró, párafékező, páranyomás kiegyenlítő) lemezeket pontszerű, sávos vagy teljes felületi ragasztással rögzítik.

A kenhető bitumenes bevonat közvetlenül a felületre simítással vagy szórással felhordható vízszigetelő réteg. Leginkább utólagos szigeteléseknél, műemléképületeknél alkalmazzák. A bitumenes mázak egyenetlen felületeken és a sérült szigetelések utólagos javításaként előnyösen alkalmazható szigetelő bevonatok. Nedvesség elleni védőrétegként bel-és kültéren egyaránt alkalmazhatók. Forgalmazása vödrös oldat, habarcs, emulzió vagy flakonos spray vagy gél kiszerelésekben történik.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...