Bitumenes szigetelőlemezek és kenhető bitumenes bevonatok

 
Büsscher bitumenes lemezek
9 termék

Oxidbitumenes lemezek, elasztomer bitumenes lemezek, párazáró és öntapadó párazáró lemezek, páratechnikai lemezek, zöldtető szigetelő lemezek és hídszigetelő lemezek.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Frissült
 
Charvát vízszigetelő termékek
14 termék

Charvát oxidált és modifikált bitumenes vízszigetelő lemezek.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
GCP 03 védőtábla öntapadó membránok védelmére

Robusztus, előregyártott, aszfalt tartalmú védőtábla, melyet kifejezetten a GCP gyártmányú öntapadó membránok védelmére terveztek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Bituthene vízszigetelések
5 termék

Utólag hidegen felhelyezhető, öntapadó víz-, gáz- és páraszigetelő membránok mélyépítési és egyéb szerkezetekhez.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Bitustik Standard/Bitustik 4000 vízszigetelő lemez

A Bitustik egy rugalmas öntapadó szalag, mindkét oldalán Bituthene gumi-bitumen tapadóréteg borítással és üvegszálas hálóval megerősítve, hogy kiváló tapadást biztosítson az építmények legtöbb aljzatán. A Bitustik teljesen kompatibilis a GCP által gyártott vízszigetelő membránokkal.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Grace Ice & Water Shield tetőszigetelő alátétlemez

A Grace Ice & Water Shield olyan öntapadó tetőfedő alátétlemez, amely két vízszigetelő anyagból áll: a nagysűrűségű keresztlaminált polietilén hordozófólián egy extra erős gumi-bitumen ragasztóanyag van. A gumi-bitumenes felület hátoldalán egy tapadásgátló papír van, mely a tapadási képesség védelmét biztosítja. A felhelyezés során, a tapadásgátló papír könnyedén eltávolítható és így lehetővé válik, hogy a gumi-bitumen szorosan a tetődeszkázathoz tapadjon. Ezen kívül, beágyazva a membránba található a Ripcord oldózsinór, mely sajátos igényt elégít ki: segítségével a tapadásgátló védőpapír a lemez teljes hosszában kettészakítható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Új
 
webertec Superflex 10, 2K vastag bitumenes bevonat

A weber.tec Superflex 10 egy polisztirollal töltött, rendkívül rugalmas, kétkomponensű vastag bitumenbevonat az épületek biztonságos nedvességszigeteléséhez.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A bitumen hagyományos vízszigetelő anyag, mely desztillációval előállított kőolaj származék. A szigetelőlemezek felépítésük szerint mindig valamilyen hordozórétegre kerülnek (nyers papír, üvegfátyol, üvegszövet, műanyag fólia, fém fólia). Mivel felső rétegeik oxigénnel való érintkezés során korrodálódnak, illetve az UV-sugárzástól károsodnak, felületi védelemként homokhintést, kőporhintést vagy polietilén fóliát alkalmaznak. A modifikált lemezek öregedésállóságának, rugalmasságának, hideghajlíthatóságának, hőállóságának javítása érdekében a bitument műanyaggal keverik (PVC, PE, EVA). A plasztomer és elasztomer bitumenek közt megkülönböztetjük az APP-, SBS-, EPM-, modifikált bitumenes lemezeket. A lemezeket lapban, de leggyakrabban tekercsekben forgalmazzák. A bitumenes lemezeket lapostetőn, attika falaknál, lábazatoknál csapadékvíz elleni szigetelésként és meglévő szigetelés felújítására, mélyépítményeknél talajnedvesség, talajpára, talajvíznyomás ellen alkalmazzák. Beltérben a vizes helyiségeket határoló födémeknél és falaknál a használati és üzemi víz elleni szigetelésként építhetők be.

A bitumenes szigeteléseket több rétegben, megfelelő szélességű átlapolással, kellősített aljzatra ragasztják. A vékonylemezeket általában forró- vagy hidegragasztással, a hegeszthető vastag lemezeket lángolvasztásos ragasztással helyezik el. A páratechnikai (párazáró, párafékező, páranyomás kiegyenlítő) lemezeket pontszerű, sávos vagy teljes felületi ragasztással rögzítik.

A kenhető bitumenes bevonat közvetlenül a felületre simítással vagy szórással felhordható vízszigetelő réteg. Leginkább utólagos szigeteléseknél, műemléképületeknél alkalmazzák. A bitumenes mázak egyenetlen felületeken és a sérült szigetelések utólagos javításaként előnyösen alkalmazható szigetelő bevonatok. Nedvesség elleni védőrétegként bel-és kültéren egyaránt alkalmazhatók. Forgalmazása vödrös oldat, habarcs, emulzió vagy flakonos spray vagy gél kiszerelésekben történik.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...