Felszíni vízelvezetők

 
ACO professzionális folyókák
13 termék

Az ACO profeesszionális felhasználású folyókái polimerbetonból és műanyagból készülnek. A folyókák tökéletesen megfelelnek az EN 1433 szabvány előírásainak. A folyókák élvédelme és rácsai készülhetnek horganyzott acélból, öntöttvasból, rozsdamentes acélból és kompozitból.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
SPORTFIX CLEAN folyóka család

Forradalmi újítás – egy folyóka, mely megszűri a mikro műanyagok 98%-át, ezért kifejezetten műfüves sportpályák vízelvezetéséhez ajánlott beépíteni. A folyókában lévő szűrőgranulátum megszűri a mikro műanyagokat, a műfű kopásából eredő műanyag darabokat, a szerves hulladékokat, valamint a nehézfémeket és finompor részecskéket. A termék Németországban Környezetvédelmi Technológia díjat nyert.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Pureco résfolyóka, folyóka
7 termék

Csapadékvíz elvezetés, résfolyóka, folyóka.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
ACO SELF lakossági folyókák és udvari összefolyók
4 termék

Polimerbetonból és műanyagból készült folyókák horganyzottacél, műanyag, vagy öntöttvas ráccsal.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
ACO professzionális összefolyók, víznyelők, aknafedlapok
4 termék

Olyan esetekre, amikor kisebb felületekről kell elvezetni a vizet, vagy a burkolat több irányból egy pontra való lejtése nem okoz gondot, pontszerű összefolyók, illetve nagy teljesítményű víznyelők alkalmazása is lehetséges. Az ACO öntöttvas fedlapok, víznyelők az EN 124 és EN 1433 szerint A15-F900 terhelési osztályokban alkalmazhatók.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
BG Classic beton folyókák
3 termék

A beton folyókák értékes építő elemek, a legnagyobb igénybevételre tervezve, mégis szinte észrevétlenül végzik dolgukat. A különböző terhelésnek és igénybevételnek megfelelően a BG folyókák a gyalogos zónáktól a reptéri guruló pályákig beépíthetők.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
RECYFIX HICAP vonalmenti vízelvezető rendszer

Nagy kapacitású vízelvezető folyókarendszer, mely a víz ideiglenes tárolására is alkalmas. Extrém terhelés során is használható. Beépítése egyszerű és költséghatékony.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
FILCOTEN folyókák
10 termék

A BG-Graspointner egy új, számos előnnyel járó gyártástechnológiát fejlesztett ki folyókák gyártására. A FILCOTEN folyókák könnyűek, mégis stabilak, ütésállóak.

10 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
RECYFIX PRO vonalmenti vízelvezető rendszer

A RECYFIX PRO egy erős műanyagból (polypropilénből) készült, nagy ellenállású és teherbírású folyóka család, számtalan fedlap variációval a gyalogos terheléstől a gépkocsi forgalomig, műanyagtól az öntöttvas design és metropolis fedlapokig. Könnyű súlyának, és rugalmasságának köszönhetően rendkívül egyszerű telepíteni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
HL PERFEKT nagylefolyók

A PERFEKT rendszer egy univerzális lefolyócsalád, amely beltérben és kültérben, nagy mennyiségű víz elnyelésére, akár járműforgalommal terhelt nagy felületeken is alkalmazható. Beépíthető nyílt terek, parkolók, tetőteraszok, zöldtetők lefolyójaként, de akár nagykonyhák, raktárak, de még állattartó telepek vízelvezető elemeiként is. Tervezésénél a hatékony bűzzárásról is gondoskodtunk. A HL PERFEKT nagylefolyókat magas hőmérsékletű víznél is használhatjuk.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
MEA professzionális vízelvezető folyókák
3 termék

MEA professzionális vízelvezető folyóka rendszerek. MEARIN Plus/Expert és MEARIN PG EVO folyókacsalád, valamint MEADRAIN PG polimerbeton garázsfolyóka rendszer.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
BG-Flex lemez folyókák
5 termék

Az alacsony beépítési magasság mellett is maximális vízelvezetési keresztmetszetet biztosítanak a BG horganyzott acél vagy rozsdamentes lemezfolyókák.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
AlcaPLAST kültéri folyókák

Az AlcaPLAST kültéri folyóka szerkezet polipropilénből készül. A folyóka és a szennycsatorna biztonságos csatlakozását összefüggő kiegészítő készlet biztosítja. A moduláris rendszerek lehetővé teszik egyetlen folyóka módosításával az egyenes vagy oldalsó csatlakozást.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Esővíz fogadó és tisztító idom

Öntöttvas esővíz fogadó és tisztító idomok, öntöttvas vagy lemez ejtőcsövek csatornahálózatba csatlakoztatásához. Járdába építhető, szennyfogó kosárral, függőleges elfolyással. A kimeneti csonk illeszkedik a műanyag méretsorhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A folyókák, résfolyókák, szegélyfolyókák, összefolyók, víznyelők a burkolt felületek felszíni vízelvezetésére szolgálnak. Közterületeken és magánterületeken egyaránt megtalálhatók. Az utcákon, tereken, parkokban, sportpályákon, parkolókban, autópályákon, sőt reptereken előforduló professzionális folyókák és összefolyók az igénybevétel függvényében kerülnek kiválasztásra a különböző (A, B, C, D, E vagy F) terhelési osztályoknak megfelelően. A magánházak udvarán, kertjében vagy garázsbejáratánál a kisebb teherbírású lakossági termékek a közkedveltek.

A folyókák vonalszerűen kiépíthető, egymáshoz kapcsolódó vízelvezető elemek. A hagyományos folyókák folyókatestből és fémrácsból állnak, de léteznek monolit, ráccsal egybeépített folyókák is, például járdaszegélyekbe rejtve. A folyókatest anyaga többnyire beton vagy polimerbeton, illetve műanyag. A fedőrács rendszerint öntöttvasból, horganyzott acélból vagy rozsdamentes acélból készül. Rögzítése a folyókatesthez lehet ki-be pattintható gyorskapcsolat, illetve csavaros, esetleg vandálbiztos kialakítású. A résfolyókákon a víz rács helyett diszkrét megjelenésű keskeny réseken folyik a vízelvezetőbe. A folyókatesten és rácson kívül a rendszer különböző kiegészítő idomokat és szennyfogókat tartalmaz.

Az összefolyók a folyókákhoz hasonló konstrukciójú vízelvezetők, a lényegi különbség a víz összegyűjtésének módjában áll: míg a folyókák vonalmenti vízelvezetést tesznek lehetővé, addig az összefolyók ezt pontszerűen oldják meg. Ennek megfelelően a környező burkolat lejtése is más követelményeknek kell eleget tegyen. Mind a folyókák, mind az összefolyók az esővízgyűjtő csatornarendszerre csatlakoztathatók.

Az összefolyók mellett léteznek többnyire öntöttvas anyagú, négyszögű vagy kör alakú víznyelő rácsok is, melyek esővízelvezető aknákra készülnek, de amelyekkel nem képeznek egy terméket.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...