Autent Solutions Kft.

Colt lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezések

Szellőztetés céljából történő működtetés esetén általában elengedhetetlen az eső- és szélérzékelő központ alkalmazása, melynek segítségével a nyitott berendezések automatikusan visszazárnak, ha rosszra fordul az idő. A füstelvezetésre is alkalmas zsalus szellőzők használatánál további előnyt jelent, hogy nincs szükség szélérzékelőre, a lamelláknak csak akkor kell bezáródniuk, ha esik.

Termékcsalád tagjai

EuroCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés
 
EuroCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés

A Colt EuroCO zsalus lamellás szellőztető berendezés a füst és a hő automatikus elvezetése, a tűzvédelmi szellőztető funkció mellett a természetes szellőztetést, valamint a természetes megvilágítást is biztosítja. A szerkezet lerögzítése történhet lábazatra, profillemez alá, vagy a profillemezre, valamint üvegfelületek tokszerkezetébe. Az EuroCO a hosszanti tengelyéhez viszonyított tetszőleges szögben telepíthető. A készülék magassága olyan módon került kialakításra, hogy a lamellák nyitott állapotban sem nyúlnak túl a kereten, így a szél negatív hatásai ki vannak zárva. Egy szabadalmazott vízelvezető rendszer zárt készülék esetében a csapadékvizet oldalt vezeti le a készüléken kívülre.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ColtLite üveglamellás füstelvezető és szellőztető berendezés
 
ColtLite üveglamellás füstelvezető és szellőztető berendezés

A ColtLite üveglamellás ablak üveghomlokzatba integrálható szellőztető rendszer, mely vagy mindennapi folyamatos szellőztetésre szolgál, vagy hő- és füstelvezetőként, friss levegő bevezetésére kerül beépítésre. A ColtLite üveglamellás ablakok esztétikus külső megjelenése lehetővé teszi, hogy a berendezést magas funkcionális és design követelményeket támasztó épületeken is alkalmazni lehet. A lamellák villanymotorral, manuális hajtókarral vagy csuklós hajtókarral, illetve pneumatikus hengerrel is mozgathatók.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Labyrinth fix lamellás füstelvezető és szellőztető berendezés
 
Labyrinth fix lamellás füstelvezető és szellőztető berendezés

A Labyrinth termékcsalád használható hő- és füstelvezetésre is, de elsődleges célja az állandó, zajcsillapított légcsere biztosítása. A Labirynth egy tetőbe építhető, nyitott, speciális csapadékelvezető kialakítással tervezett, fix lamellás rendszer, amely az időjárástól függetlenül folyamatosan, esőben, hóban, szélben, beázás nélkül működtethető. Olyan helyeken szükséges a beépítése, ahol a belső térben nagy és folyamatos hőtermeléssel járó tevékenység zajlik, így fontos a felgyülemlett meleg levegő szabadba vezetése és pótlása alacsonyabb hőmérsékletű levegővel.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
FCO zsalus füstelvezető és szellőztető berendezés
 
FCO lamellás hő- és füstelvezető, szellőztető berendezés

Az FCO zsalus szellőzőt kifejezetten oldalfalba történő beépítésre fejlesztették ki. Elsődlegesen frisslevegő utánpótlási célokra szolgál a hő- és füstelvezető rendszer elemeként, de szolgálhat az épület légcserejének részeként a levegő beeresztésére. Ekkor más Colt termékek (például EuroCO, MF, Apollo) a tetőbe beépítve biztosítják a felgyülemlett, túlfűtött levegő kiengedését. A gravitációs szellőzésnek köszönhetően a szokásos gépészeti egységek (ventilátorok, légcsatorna elemek) elhagyhatóak, így energiafelhasználás nélkül, költséghatékony módon valósítható meg a teljes szellőztetés a csarnok jellegű létesítményekben.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...