proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új T1+T2 típusú túlfeszültség-védelmi eszköz az OBO-tól


2018. június 21.

Nagy villámáram levezetőképesség, alacsony védelmi feszültség-szint és kiváló zárlati áram megszakítóképesség

Márciusban jelent meg az OBO új, MCF Compact névre keresztelt T1+T2 típusú túlfeszültség-védelmi eszköze. Az MCF Compact annak a grafitelektródás szikraköznek a továbbfejlesztett változatára építkezik, amely az elmúlt években már az MC sorozatjelű túlfeszültség-védelmi eszközökben bizonyított. Ez az egyedülálló, szabadalmaztatott technológia nemcsak azt biztosítja, hogy a szikraköznek nagy, 25 kA/pólus villámáram-levezető képesség mellett mindössze 1,5 kV legyen a védelmi feszültség-szintje, hanem egyúttal gondoskodik a kiváló, 50 kAeff zárlati áram megszakítóképességről is.

A túlfeszültség-védelmi eszköz alapkivitelben rendelkezik szivárgóáram-mentes optikai állapotjelzővel és távjelző kontaktussal is, így üzemkészsége szemrevételezéssel vagy távfelügyelettel is ellenőrizhető. E paraméterek révén az MCF Compact kielégíti az MSZ EN 62305 és az MSZ HD 60364 valamennyi vonatkozó követelményét, és a háromfázisú rendszerek védelmét nagy üzembiztonsággal képes ellátni, legyen szó akár ipari, akár információtechnológiai, akár pedig lakossági alkalmazásokról.

Az új túlfeszültség-védelmi eszköz tervezésénél az is lényeges szempontként jelent meg, hogy a védelem kialakítása a lehető legkisebb helyet vegye igénybe az elosztókban. Ennek eredményeképp mind a TN-C, mind pedig a TN-S hálózat védelmére alkalmazható SPD szélessége 105 mm (6 egység), amellyel akár 25%-os helymegtakarítás is elérhető. A készülék oldalán feltüntetett legfontosabb műszaki paramétereket QR-kód egészíti ki, hogy a felhasználók a részletes műszaki adatokhoz valamint a beépítési útmutatóhoz is könnyen és gyorsan hozzáférhessenek.

Az MCF Compact júniustól kerül kereskedelmi forgalomba.
MCF Compact T1+T2 típusú túlfeszültség védelmi eszköz
Ha az új MCF Compact túlfeszültség-védelmi eszközzel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az OBO Bettermann Kft. munkatársától, használja az alábbi gombok egyikét.
 

Cég
Székhely: H-2347 Bugyi, Alsóráda 2.
Telefon: +36 29 349 000
Fax: +36 29 349 100
E-mail:
Web: www.obo.hu
Kruppa Attila
műszaki szaktanácsadó +36 29 349 124, +36 20 939 1232
   
   
   
Ulrich L. Bettermann 1993 őszén alapította az OBO Bettermann Hungary Kft.-t Budapesten. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően, három év alatt a cég "kinőtte" budapesti ingatlanát, ezért 1996-ban megvásárolta Bugyi községben a mintegy 20 ha-t kitevő mai telephelyét. Az épületvillamossági szerelési anyagok piacán megszerzett pozícióját az OBO Bettermann Hungary Kft. szilárdan őrzi, az OBO Bettermann termékek legújabb elismerését az INDUSTRIA 2001 nagydíj fémjelzi.
További hírek a Túlfeszültség-védelem, villámvédelem termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  OBO  Bettermann  T1+T2  túlfeszültség-védelem  MCF  Compact  MC  villámvédelem  túlfeszültség  zárlat  zárlati  áram