proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új alsó kilincses tetőtéri ablaktípusok a VELUX választékában


2018. július 04.

Könnyű működtetés magasra beépített ablakok esetén is

A népszerű VELUX tetőtéri ablakok 3-rétegű üvegezéssel ellátott Standard Plus és 2-rétegű üvegezéssel ellátott Standard választéka is új, alsó kilincses típussal bővült 2018-ban, a kiváló minőség azonban változatlan.

Ha szeretnénk napfényessé, komfortossá tenni a megtervezett tetőteret, érdemes gondosan megválasztani a tetőtéri ablakok méretét és elrendezését, hogy azok elegendő fénymennyiség mellett kellemes fényeloszlást is biztosítsanak. Némileg nehezítheti ebbéli törekvésünket, ha a tetőtéri ablakot az ideálisnál magasabbra kell beépíteni ( ideális az a helyzet, amikor az ablakon kilátunk ülve és állva is), például magas térdfal miatt. Ebben az esetben, a padló síkjától a tetőtéri ablak alsó éléig mért 130-150 cm beépítési magasság mellett alsó kilincses működtetésű ablak alkalmazása javasolt.

Új alsó kilincses VELUX tetőtéri ablaktípusok

A tervezési feladat megkönnyítéséhez többféle VELUX terméket kínálnak, ráadásul a Standard és Standard Plus termékkategóriában elérhető alsó kilincses VELUX tetőtéri ablakok választéka 2018-ban tovább bővült. A természetes fa kivitel mellett már a GLU műanyag bevonatos tetőtéri ablak is rendelhető gyárilag alsó kilinccsel szerelt változatban, akár 2-rétegű, akár 3-rétegű üvegezésre van szükség.
A felületi karbantartást nem igénylő GLU ablak magja egy hőkezelt fa, melyet egyenletes öntéssel felvitt poliuretán bevonat takar. A felület-folytonos műanyag útját állja a víznek, ezért kitűnő választás magas páratartalmú helyiségekben, de szép fehér színének köszönhetően bármely helyiségbe ideális választás. Könnyen tisztítható és a felület 100%-ban karbantartásmentes.
Az ablakot ThermoTechnology™ hőszigeteléssel gyártják, a fát kemencében rendkívül magas hőfokra hevítik. A hőkezelés a fa nedvességtartalmát akár 50%-kal is csökkenti, a nedvesség jobb hőszigetelő képességű levegőre cserélődik. A végeredmény jobb hőszigetelés és szilárdság.

VELUX alsó kilincses tetőtéri ablak

Az ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb 4. osztályú, a léghanggátlás 29-32 dB, mely már egy forgalmi zajnak kitett épületben is kellőképpen segíti a zajcsökkentést és nyugodt otthoni vagy munkakörnyezetet biztosít.
Mint minden VELUX tetőtéri ablak, az alsó kilincses GLU B ablakok is rendelkeznek beépített szellőztető megoldással, melynek célja, hogy az ablak zárt állapota esetén a helyiség háttérszellőztetéséről gondoskodjon.

A tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hőszigetelő, vízzáró és párazáró kapcsolat kialakításához a VELUX beépítőtermékek rendszerét ajánlják, mely hőszigetelő keretből (BDX), alátétfóliából és vízelvezető csatornából (BFX), valamint párafékező fóliából (BBX) áll. Az ablakokat minimum 25 év élettartamra tervezték, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

VELUX alsó kilincses tetőtéri ablak

Használja Ön is a VELUX termékeket, további információért az alábbi linkre kattintva keresse fel weboldalukat: www.velux.hu/szakembereknek

A VELUX tetőtéri ablakok letölthető katalógusait megtalálja, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a VELUX Magyarország munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1031 Budapest, Zsófia utca 1-3.
Telefon: +36 1 436 0601
Fax: +36 1 436 0605
E-mail:
Web: www.VELUX.hu
VELUX vevőszolgálat
  +36 1 436 0601
   
   
   
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen járnak az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. Cégük célja, hogy termékeikkel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításaikon keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. Vállalatukat 2016 januárjában CSR Hungary Díjjal ismerték el, Biztonsági Kiválóság cselekvési programjáért.
További hírek a Tetőtéri ablakok termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  VELUX  tetőablak  alsó  kilincses  tetőtéri  ablak  GLU  műanyag  bevonatos  billenő  ablak  poliuretán  Standard  Plus  Standard