proidea.hu online termékinformációs katalógus

Villámáram- és túlfeszültségek elleni védelem J.Pröpster termékekkel


2009. június 12.

Védőkészülékek adat-és távközlési hálózatok és rendszerek védelmére.

Minden új épületet építőnek, illetve a már meglévő épületben új elektromos hálózatot telepítőnek igencsak ajánlatos a villámáram-és túlfeszültségvédelem kérdését előre tisztázni, illetve szükséges a meglévő installáció felülvizsgálata. Az elektronika térhódításával (nagy számban előforduló szórakoztató elektronikai készülék, számítógépek, telefonok stb.) ma már az átlagos családi házakban is indokolt a villám-és túlfeszültségvédelem kialakítása.
Különösen veszélyeztetett az olyan berendezés, amelyiknek többféle villamos csatlakozási pontja van: az erősáramú tápláláson kívül más hálózatokhoz is csatlakozik (számítógépes hálózat, központi TV-antenna rendszer stb.). A nemzetközi előírások a villám- és túlfeszültségvédelem vonatkozásában a zónakoncepció elvére hivatkoznak. Ez a gyakorlatban a durva, közepes és finom védelmet, azaz a B, C és D (külföldön I.,II.és III.) osztályú védelmet jelent.
Családi ház komplett villámáram-és túlfeszültségvédelmi rendszere
A mellékelt ábra egy családi ház komplett villámáram-és túlfeszültségvédelmi rendszerét ábrázolja J.Pröpster termékekkel kiépítve.
Fontos megjegyezni: a három fokozatú védelem csak szakszerű tervezés-és kivitelezés, valamint a készülékek gondos kiválasztásával elérhető koordináció esetén működik!
Hosszú évekig tartó kutató munka és gyakorlati tapasztalatok alapján a J.Pröpster cég ma olyan a villámáramnak-, illetve a keletkező túlfeszültségeknek ellenálló készülékekkel rendelkezik, melyek lehetővé teszik a célirányos védelmet. Az új védőkészülékek már a hálózatban előidézett zavarokat (induktivitások ki- és bekapcsolása, kóboráram, tirisztoros berendezések kapcsolása, ütemezett ki- és bekapcsolások stb.) is figyelembe veszik. A védőkészülékeket igény szerint az áramellátás illetve adat és a távközlési kábelek védelmére lehet felhasználni.

A J.Pröpster termékekkel kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a termékképre, ha további információt vagy árajánlatot szeretne kérni a Rex Elektro Kft. munkatársától használja az Információkérés gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-1036 Budapest, Szépvölgyi u. 1/b.
Telefon: +36 1 388 8547
Fax: +36 1 436 9170
E-mail:
Web: www.proepster.hu
   
   
   
   
   
A Rex Elektro Kft. 1970-ben kezdte meg tevékenységét. Az első időkben a villamossági kivitelezés volt cégük fő profilja, majd ezt követően nyílt lehetőség arra, hogy a kereskedelemben is szerencsét próbáljanak. Elsődleges feladatuknak tekintették a villanyszerelők ismereteinek bővítését, korszerű technológiák megismertetését. Ekkor találkoztak először a J.Pröpster által gyártott innovatív, kiváló minőségű és rendkívül nagy választékban előállított villám- és túlfeszültség-védelmi termékekkel, melyek hazai hiányát felismerve megkezdték a tárgyalásokat a német céggel. 2000-ben indult meg ezen termékek forgalmazása és elmondható, hogy könnyű szerelési technológiájának, szerelőbarát kialakításának köszönhetően egyre ismertebb és kedveltebb lett mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon.
Márkanevek: J.Pröpster
További hírek a Túlfeszültség-védelem, villámvédelem termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  Rex  Elektro  J  Pröpster  villámvédelem  túlfeszültségvédelem  túlfeszültség  villámáram  áram  védelem