proidea.hu online termékinformációs katalógus

IP65-ös védettség 1000 V-on az EATON-tól


2018. február 05.

Akár napelemes, kültéri rendszerekhez is alkalmazható az új műanyag, falon kívüli IKA elosztószekrény

Új műanyag, falon kívüli, IP65-ös védettség 1000 V-on IKA elosztószekrény az EATON-tól

Az EATON vállalat folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően Magyarországon is 2016-tól elérhetővé vált az esztétikus megjelenésű, innovatív megoldásokat tartalmazó IKA kiselosztó. A falon kívüli, műanyag kiselosztó család egyik legfőbb jellemzője az IP65-ös védettségi osztály. A II. érintésvédelmi osztály mellett a másik legfőbb jellemző az 1000V AC, ill. 1500V DC szigetelési feszültség. Így nyílik lehetőség a napelemes-rendszerekben való alkalmazáshoz akár beltéri, akár kültéri környezetben. Itt az ipari kivitelű, UV álló változatokat ajánljuk, melyek megfelelnek az ISO 4892-2 szabványnak.

EATON IP65-ös védettségű IKA elosztószekrény

Beltéri használat céljára választhatunk, hogy az elosztót N/PE sorkapcsokkal rendelkező, vagy sorkapcsok nélküli kialakításban szeretnénk használni. Az IKA család 1, 2 és 3 soros kivitelben rendelhető átlátszó (UV esetén akár teli) ajtóval. Az 1 soros kivitelben 4-18 TE készülékegységet, a 2 soros kivitelben 24 (2x12) vagy 36 (2x18) készülékegységet, a 3 soros kivitelben pedig 36 (3x12) vagy 54 (3x18) készülékegységet lehet elhelyezni. Amennyiben ezek a méretek kevésnek bizonyulnak, lehetőség van az elosztószekrények sorolására egy kiegészítő összekötő elem segítségével.

Az alapfunkciók mellett rengeteg hasznos megoldással rendelkezik az elosztó. Alul és felül megnövelt kábeltérrel rendelkezik. A tokozat alján, tetején és hátulján metrikus kábelbevezető kikönnyítések találhatók. A többsoros elosztók esetén a DIN-szerelőkeret kivehető, ezzel hozzájárulva a készülékek egyszerű, gyors és kényelmes szereléséhez. Mindemellett a DIN-sínek magassága több lépcsőben állítható, így a vezetékek kényelmesen elférnek a sínek mögött. A sorkapocslécek IP2X védelemmel rendelkeznek az ujjak behatolása ellen, az emberélet biztonsága érdekében. A stabil ajtók nyitási iránya könnyen és gyorsan megfordítható. Intuitív ajtózár-rendszerrel rendelkezik, mely az egykezes nyitást és zárást rendkívül egyszerűvé teszi.

EATON IP65-ös védettségű IKA elosztószekrény

Az IKA termékcsalád tartozékok és kiegészítők széles választékával rendelkezik. Az elosztó opcionálisan hengerzárral kiegészíthető, így a biztonságos kulcsra zárhatóság megoldható, hogy az illetéktelenek ne férjenek hozzá az elosztó belsejéhez. Szükség esetén a fedél és az ajtó is plombálható. Esetleges rongálást követően akár tartalék ajtó (zsanér vagy zárszerkezet) is rendelhető külön. Amennyiben további N/PE sorkapcsokra lenne szükség, azok bármely változathoz elérhetők.

Kábelbevezetések céljából kiegészítő tömszelencék és membrános átvezetők is rendelhetők. Az IKA elosztószekrények rugalmas és sokszintű megoldásaival kiemelkednek a piacon kapható IP65-ös tokozatok közül. A magas minőségű, MSZ EN 62208 szabványnak megfelelően kifejlesztett és gyártott elosztócsalád minden igényt ki tud elégíteni, lakossági és ipari környezetben egyaránt. A kedvező ár mellett nem utolsó szempont a gyorsan és egyszerűen telepíthető kialakítás, mely alkalmas új beruházásokhoz és felújításokhoz is. Az Eaton több mint 100 éves tapasztalattal a háta mögött, ezzel a termékével is jövőbe mutató megoldásokat nyújt az Ön számára a villamosenergia-gazdálkodás terén.

Az IP65-ös védettségű IKA elosztószekrény letölthető műszaki adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni az Eaton Industries Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14.
Kriszina Palace irodaház
Telefon: +36 1 499 9133
E-mail:
Web: www.eaton.hu
Szontág Balázs  
termék marketing vezető +36 30 264 4804
Molnár Gábor
Marketing communication  
A Klöckner-Moeller cég neve igen régóta ismert Magyarországon, mint kiváló minőségű, megbízható elektromos és elektronikus ipari készülékek és berendezések gyártója. A német cég 1995-ben Klöckner Moeller Hungaria Kft. néven megalapította kizárólagos tulajdonú magyarországi leányvállalatát. A cég életét azóta a töretlen fejlődés jellemzi. 2008-ban az amerikai Eaton Corporation 100%-ban felvásárolta a Moeller cégcsoportot, ezáltal szakmai befektetőként kizárólagos tulajdonosává vált. A Moeller Electric Kft. hivatalos neve 2010. májustól Eaton Industries Kft.
Márkanevek: Moeller, Eaton
További hírek az Elosztók, szekrények, tokozatok termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  EATON  IP65-ös  védettségű  IKA  elosztószekrény  kiselosztó  napelem