proidea.hu online termékinformációs katalógus

GALLETTI V-IPER (50 - 380 kW) folyadékhűtő és hőszivattyú sorozat


2017. május 08.

Kültéri, kompakt, energiahatékony folyadékhűtő sorozat, V-kondenzátorral, fejlett technológiával


A V-IPER a Galletti új hatékony sorozata, mely a gyártó legújabb technológiáit tömöríti magába az R410A hűtőközeges multiscroll berendezések körében. A sorozat 20 levegő-víz modellje érhető el hűtős és hőszivattyús kivitelben, 50 és 380 kW közötti hűtési teljesítményekben.

A sorozat fő erőssége a magas hatékonyság, amely nemcsak a pillanatnyi hatásfokok terén (”A” Eurovent energiaosztály hűtős és hőszivattyús módban is). Még inkább a szezonális hatékonyság terén jelentkezik, így jelentős éves energiafogyasztás-csökkenést eredményez. A részterheléses hatásfok növelése érdekében a sorozat tagjainak nagy része úgynevezett Trió megoldású (3 kompresszor egy hűtőkörön), ezenkívül a V-IPER olyan műszaki megoldásokat és szabályozási logikát alkalmaz, mellyel vízoldalon változó térfogatáramú szabályzás tud létrejönni.

A sorozat jól testre szabható, konfigurálható akusztikai oldalról is, többféle zajszint csökkentési lehetőség áll rendelkezésre a tartozékokat illetően is. A fejlett szabályzó, mely alaptartozék minden modellnél, a működési paraméterek állandó felügyeletét, fejlett szabályzási logikát és központi szabályzást tesz lehetővé. A moduláris felépítés, a V-elrendezésű kondenzátor-hőcserélők az optimális légoldali hőcserére lettek megtervezve, mely egyben erős szerkezeti felépítést is eredményez kisebb alapterületen, és könnyebb szervizelhetőséget a főbb komponensek teljes körű hozzáférhetősége miatt.

A készülék technikai bemutatásáról tekintse meg az alábbi filmet:


A Galletti V-IPER (50-380 kW) folyadékhűtő és hőszivattyú főbb jellemzői:
  • “A” energiaosztály hűtési és hőszivattyús üzemben
  • magas hatékonyság részterhelés mellett
  • intelligens vízáram szabályzás (Hydro Smart Flow)
  • kiterjesztett hőmérsékleti működési határok
  • alacsony zajszintű kivitel lehetősége
  • mindig ellenáramú hőcsere víz és légoldalon

Kiterjesztett működési tartomány:

A modern technológiai megoldásokkal kombinált nagyméretű kondenzátor hőcserélők széles működési hőmérséklet tartományt tesznek lehetővé a V-IPER számára.

Hűtési tartomány:
Fűtési tartomány:

 
Főbb alkotórészek:

Kialakítás
A sorozat moduláris rendszerben ismétlődő, V-elrendezésű kondenzátor-hőcserélőkből és ventilátoregységekből áll, azok optimális összeillesztésével. Ez a kialakítás biztosítja a megfelelő stabilitást, a legkritikusabb helyzetekben is a szilárdságot (például szállítás közben), és a különböző alkatrészek teljes mértékben elérhetők, szerelhetők minden V-IPER egység esetén.

Alacsony zajszintű kivitel
Csendesített kivitelű berendezés is rendelhető a különböző igények szerint zajcsökkentő burkolatokkal, kompresszor zajvédő köpennyel, ventilátorok elé “Axitop” légoldali hangcsillapítókkal. Ezek a opciók kombinálva az éjszakai csökkentett móddal, óriási hangteljesítmény-csökkenést tudnak eredményezni a normál kondíciókhoz képest is.

Intelligens vízáram szabályzás (”HSF - hydro smart flow”)
Igény szerint rendelhető funkció, a HSF készlet a berendezés hidraulikus oldalán helyezkedik el, tartalmazza a 4-utú váltószelepet. Az intelligens vízáram szabályzás hűtés-fűtés üzemmód váltáskor lép életbe, mikor is a folyadék oldali vízáramot ellenkező irányba fordítja a hőcserélőben megfordult hűtőközeg áramnak megfelelően. Ezáltal a hőcsere mindig ellenáramban történik, mely optimálisan hat a nyári, illetve téli időszaki működésre, kiterjesztve a berendezés működési határhőmérsékleteit.

Scroll kompresszorok
Egy és két hűtőkörös modellekből is áll a sorozat, a redundáns üzembiztonságot lehetővé téve. A több teljesítménylépcsőben (akár 6 fokozatban) történő terhelés elosztás és a Trió megoldás (3 kompresszor egy hűtőkörön) maximális részterheléses hatásfokot, és ezáltal kimagasló szezonális hatékonyságot eredményez.
 
Microchannel
A teljes, csak hűtő folyadékhűtő sorozat “microchannel” típusú kondenzátorral rendelkezik alapfelszereltségként. A nagy hőcserélő felület, a rézalumínium anyagok hiánya, és a tökéletes légáramlás által az azonos teljesítményt jóval, akár 40%-kal kevesebb hűtőközeg töltet képes működtetni, és ez a környezetvédelem szempontjából is egyértelmű előnyöket hordoz. A Galletti “microchannel” kondenzátor hőcserélőn alap bevonat minden esetben egy epoxi és egy UV álló kettős bevonat, mely ellenáll akár egy 2400 órás sósvíz-permet tesztnek is, mely így maximálisan megfelel agresszív környezetben történő alkalmazás esetén is.
 
Elektronikus expanziós szelep
Minden készülékben alap felszereltség, mely hozzájárul az optimális hűtőköri működéshez és a gyors reagálású működése csökkenti az energiafogyasztást is.

“Upwind” kondenzátor hőcserélő
A V-IPER olyan új technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a hűtőköri váltás után is a kondenzátor-hőcserélőben a hűtőközeg és a levegő áramlási iránya mindig ellentétes marad. Ez a fejlett technológia lehetővé teszi, hogy a kondenzátor-hőcserélőn jelentősen csökkenjen a jégképződés. Ugyanakkor az “Upwind” technológia biztosítja az optimális hőcserét, mind elpárolgás, mind kondenzáció során. Így válik minden Galletti hőszivattyú nagy hatásfokú, “A” energiabesorolású készülékké.

Extra funkciók alapfelszereltségként:
 
Változó víztérfogatáram
A fejlett szabályzó segítségével a primer körön változó víztérfogatáram szabályozás valósítható meg, mely megemeli a hűtőköri működés hatékonyságát, csökkenti a szivattyúzási költséget, és mindenekelőtt megemeli a berendezés szezonális hatékonyságát. A lemezes hőcserélő belső szerkezete is úgy lett tervezve, hogy akár még 30%-os vízáram mellett is megfelelő működés jön létre.

Gazdaságos üzemmód - alacsony zajszint
Ezt a funkciót időprogram vagy külső kontaktus használatával lehet aktiválni, mellyel a ventilátorok és a kompresszorok maximális fordulatát tudjuk korlátozni. Különösen jól használható éjszakai időszakban, mikor a teljesítményigény jóval kisebb, a működési feltételek is kiegyensúlyozottak. Ezáltal megfelelően csendes üzem érhető el a zajra érzékeny időszakokban.
 
Dinamikus túlhevítés szabályzás
A fejlett szabályzó alap felszereltség a V-IPER berendezéseknél, mely a különböző egységeket összehangoltan vezérli bármely terhelés esetén, maximális hatékonyság mellett. Különösen alacsony hűtési igény esetén, a kompresszor kikapcsolásával módosítja a túlhevítés beállítását, növelve ezzel a hűtőkör hatékonyságát.

Töltet figyelése
A hűtőkör jellemző paramétereinek folyamatos monitorozása által a V-IPER berendezés érzékeli a lehetséges hűtőközeg mennyiségének csökkenését a rendszerben, és azonnal jelzi ezt a helyzetet a további komolyabb problémák megelőzése és a fő darabok megóvása érdekében.
 
Primerköri szivattyú vezérlés
Hidraulikailag elválasztott két körös rendszer esetén egy távérzékelő segítségével kikapcsolható a primerköri szivattyú, ha azt az alacsony hőterhelés megengedi. Ezzel a beavatkozással további szivattyú munka takarítható meg.

Folyamatos adatrögzítés (CDS)
A mikroprocesszoros vezérlésen belül ez a funkció képes folyamatosan ellenőrzés alatt tartani a berendezés működési paramétereit és azok változásait. A tárolásról egy kibővített memóriaegység gondoskodik, mely alapfelszereltség a szabályzóhoz minden V-IPER berendezés esetén. A tárolt információk egy egyszerű USB kapcsolaton keresztül is letölthetők, ha a berendezést érintőképernyős kezelőfelülettel rendeljük.


A Galletti V-IPER (50-380 kW) folyadékhűtő és hőszivattyú katalógusát letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Columbus Értékesítő Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-2142 Nagytarcsa, Pesti út 15.
Telefon: +36 28 588 588
Fax: +36 28 450 000
E-mail:
Web: www.columbus-klima.hu
Tóth Attila
mérnök-értékesítő, Galletti termékek +36 20 390 4338
   
   
   
A Columbus Klíma cégcsoport a hazai klímatechnológiai piac meghatározó vállalkozása. Vevőiknek egyedülállóan stabil és sokoldalú választékot kínálnak, magas színvonalú műszaki háttérrel és szervizszolgáltatással. Sok éves tapasztalattal rendelkeznek az épületgépészet új ágazataiban is, a megújuló energiaforrások kiaknázása (hőszivattyúk, napkollektorok), illetve a hővisszanyerés terén. A cég országos viszonteladói hálózattal importőri, képviseleti és nagykereskedelmi tevékenységét folytat. Emellett azonban több - főként Budapesten és környékén - fővállalkozási tevékenység keretében megvalósult projektet is referenciáik közé sorolhatnak, amelyekre megbízóik elégedettsége folytán méltán büszkék.

Forgalmazott márkák önálló weboldalai:
galletti.hu
www.fujitsuklima.hu
www.fisherklima.hu
Márkanevek: Fisher, Fujitsu, Galletti
További hírek a Folyadékhűtők, hidraulikus modulok termékkategóriában
További hírek a Klíma- és hűtéstechnika termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Columbus  Klímaértékesítő  Kft  Galletti  V-Iper  V  Iper  Viper  folyadékhűtő  V-kondenzátor  levegő-víz  hőszivattyú  fűtés  hűtés