proidea.hu online termékinformációs katalógus

Continental ereszcsatorna rendszer a Marley-tól


2010. január 27.

Speciális felületkezelés, melytől UV állóak és színtartóak lesznek a csatornák

Stílusos befejezés műanyag ereszcsatornával
A ház kritikus része az ereszcsatorna, hiszen ez a rendszer védi az épületet a csapadék okozta kártól és a jól kiválasztott csatorna növeli a ház esztétikai értékét. A műanyag ereszcsatorna -Nyugat Európához hasonlóan- hazánkban is egyre jobban terjed, hiszen a szakemberek kezdik felismerni a rendszer előnyeit.
Ellenálló, rugalmas
A Marley ereszcsatorna rendszer elemei speciális felületkezelést kapnak, amitől UV állóak és megtartják színüket még hosszú idő elmúltával is. A korrózió miatt sosem kell, hogy fájjon a fejünk, az ereszcsatorna több generációváltás után is újszerűen hat a házon. Jól tűrik a szélsőséges időjárási viszonyokat, rendkívül rugalmasak, nem horpadnak.

Csináld magad!
Meglepő lehet, de a Marley ereszcsatorna rendszerek felszerelése szakemberek és a laikusok számára is egyszerű. Az elemek könnyűek, gyorsan, praktikusan összeállíthatóak, így a sikerélmény nem marad el, a végeredmény pedig magáért beszél!

A ház dísze
A ház csaknem elkészült, a színek és formák pont olyan harmóniában élnek együtt, ahogy azt alkotója - és a megrendelő- megálmodta. Az összhatást tökéletesen elronthatja egy rosszul kiválasztott ereszcsatorna, vagy éppen sokat emelhet is rajta, ha jól döntünk. Itt is, akárcsak az építészeti termékek egyéb területein a szín és formaválaszték meglehetősen gazdag. A Marley kínál hagyományos félkör szelvényű (Continental) csatornarendszereket és kisebb épületekre, garázsokra, nyaralókra illő kazettás típust (Simplex) egyaránt, mindkettőt gazdag szín-és méret választékban. Számos elemmel egészíthetjük ki vízelvezető rendszerünket és növelhetjük az összhatást. A túlfolyásgátlóval ellátott esővízgyűjtővel gazdaságossá tehető az öntözés, a lombfogó háló megóvja az ereszt a falevelektől és egyéb szennyeződésektől, szükségtelenné téve az eresz tisztítását.
  Continental fehér ereszcsatora
Simplex barna ereszcsatora Continental réz ereszcsatora Continental barna ereszcsatora
Simplex barna ereszcsatora  
Műszaki paraméterek/Technikai információk:
Alapanyag: A Marley ereszcsatorna rendszerek rugalmas, ütésálló, magas szinten stabilizált PVC alapú műanyagból készülnek, koextrudálással, precíziós fröccsöntéssel, meleg alakítással. A fenti alapanyagon felül bizonyos színek (Pl.: réz) egy további PMMA = Polimethylmethacrylat bevonattal vannak ellátva, ami az egyik legidőjárásállóbb ma ismert műanyag. A fröccsöntött csatlakozóelemek mindegyike ugyanebből az anyagból készül.

Hőtani tulajdonságuk: A PVC alapú műanyagok lineáris hőtágulási együtthatója 6x10-5 mm/m °C, (amelynek következménye, hogy az anyag "dolgozik" a környezet hő változásaitól függően - mely körülményt a tervezéskor figyelembe vettek).

Kémia és biológia tulajdonságok: Az elemek nem rozsdásodnak és festést sem igényelnek. Ellenállóak a madárürülékben található agresszív kémiai anyagokkal és a savas esőkkel szemben is. A csatornák sima és vegyileg passzív felületének köszönhetően minimális a gombák, mohák megtelepedésének veszélye.

Hó hatás: A Marley összes rendszerét terhelést szimuláló teszteknek vetették alá. A vizsgálatok eredményei alapján a nagy havazásnak kitett területeken ajánlják hófogók alkalmazását.


A Continental ereszcsatornával kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Marley Magyarország Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-7100 Szekszárd, Palánki út 6.
Telefon: +36 74 529 800
Fax: +36 74 529 810
E-mail:
Web: www.marley-shop.hu
Borsodi László
operációs igazgató +36 74 529 811
   
   
   
A Marley Magyarország Zrt. műanyagipari termékeket előállító és forgalmazó cég. Fő profilja hidegburkolati kiegészítők, harmonikaajtók és falburkolók gyártása, de készül üzemükben számos más, a mindennapi élet és az ipar számos területén használt termék is.
További hírek az Ereszcsatornák termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Marley  ereszcsatorna  csatorna  rendszer  Continental  vízelvezető  vízelvezetés