proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Profilaxis Kft. megújult tartalommal szerepel a katalógusban


2011. szeptember 02.

Fő profiljuk a szivattyúk forgalmazása, telepítése


A Profilaxis Kft. 1990 óta foglalkozik szivattyúk forgalmazásával, telepítésével, szaktanácsadással és szervizeléssel. Akkor a vegyszeradagolás volt a fő útirány. Elkezdték forgalmazni az Amerikai Egyesült Államokban már jól ismert és megbízhatóságáról híres LMI szivattyúcsaládot és azóta is kizárólagos forgalmazói. Az LMI sorozat elektromágneses, míg a Dosapro szivattyúk motoros meghajtásúak.

A Milton Roy márkanév nemcsak a szivattyúk, hanem az egyedi igényeket is kiszolgáló keverők, poradagolók és polielektrolit előkészítő, valamint ipari mérő-szabályozó (pH, redox stb.) berendezések védjegye is.

Nemcsak a vegyszerek adagolása, hanem azok átfejtése, mozgatása is szükséges. Ezekhez a folyamatokhoz ajánlják a japán gyártmányú sűrített levegő meghajtású membránszivattyúkat. A Yamada szivattyúk alkalmazhatók iszap víztelenítő gépek táplálására és egyes elektromosan vezérelhető típusok nagy teljesítményű vegyszeradagolásra.

Különösen a gyógyszergyárakban, élelmiszeripari üzemekben könnyítik meg a munkát az amerikai Finish Thompson hordószivattyúk. A labor vagy ipari kivitelűek ideálisan használhatók csaknem valamennyi vegyszerre. Ugyancsak a Finish Thompson szivattyúcsalád tagja a tömítésmentes (mágneskuplungos) UltraChem, DB és az önfelszívó SP sorozat. Ezeket a centrifugál szivattyúkat leginkább az ipari technológiai folyamatokban ajánlják.

Kicsi a nyomás? Erre az esetre a holland DP-Pumps nyomásfokozó szivattyúk jelentik a megoldást. A függőleges többfokozatú, illetve a vízszintes tengelyű centrifugál szivattyúk a tiszta víz nyomásfokozására alkalmasak. A DP-Pumps Hydro-Unit egységei különböző igények szerint programozható nyomásfokozó állomások. A holland gyártó termékei a 6"-os kútszivattyúk is. Ezek a szivattyúk rozsdamentes acélból a legfejlettebb lézerhegesztéses technológiával készülnek és különösen jó, akár 80 %-os hatásfokkal dolgoznak.

Munkagödrök, zagyos, iszapos tavak, árkok víztelenítésére alkalmasak a svéd Pumpex búvárszivattyúk.

Az ipari szegmens mellett a lakosságot is igyekeznek kiszolgálni. A Kirloskar márkájú kútszivattyúkat India legnagyobb és tradicionális szivattyúgyárában készítik. A 4"-os szivattyúk egyaránt alkalmasak a fúrt kutakból való víz felnyomására vagy házi nyomásfokozásra. Az egyedi eljárással kifejlesztett műanyag járókerekek kevésbé kopnak, mint pl. a rozsdamentes acélból készültek. A márka előnyei között említik a magas (150 g/m³) homoktűrő képességet. Ez különösen fontos a Magyarországra jellemző homokos kutak esetében.

Az uszodák tisztántartása és biztonságos üzemeltetése érdekében a fertőtlenítés elengedhetetlen. Ehhez a folyamathoz ajánlják a pontos és egyszerűen üzemeltethető vegyszeradagoló szivattyúkat (LMI), melyeket műanyag Geoplast tartályokon készre szerelt állapotban árusítanak. Az egységhez EDO márkájú mérőműszer csatlakoztatható, mely pontos képet ad a víz pH, Redox potenciál, illetve klór értékeiről. A megadottól eltérő értékek esetén a berendezés szabályozza a szivattyúk működését és helyreállítja a víz paramétereit. A vízforgató berendezéssel ellátott hazai fürdők jelentős része az EDO műszereit választotta.

Egyre több hazai uszodában működnek az amerikai Walchem vállalat műszerei, melyek a szokásos mérés-vezérlés mellett az interneten keresztül működtethetők. Az adatok naplózhatók, gyűjthetők.


A Profilaxis Kft. termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
PXFLOW szennyezett víz és szennyvíz szivattyúk

A PXFLOW szennyvízátemelő szivattyúk legfőbb előnyei közé tartozik a magas műszaki színvonalú belső kialakítás, könnyű helyszíni szervizelés, egységesített alkatrésztípusok és a hosszútávú, megbízható működés. A szennyvíz szivattyúk háromféle módon működtethetők: nedves beépítésben, száraz beépítésben és hordozható kivitelben.
A PXPUMPS szennyvízátemelő szivattyúk gyártója a 25 éves szennyvíz szivattyúzási tapasztalattal rendelkező Papantonatos görög vállalat. A cég évek óta foglalkozik szivattyúk gyártásával, folytatva a már sokak által ismert svéd Pumpex gyár hagyományait. Céljuk egy olyan magas műszaki- és technikai színvonalú szivattyú létrehozása, amely minden beépítési helyen, bármely körülmények között, hosszú élettartamú megoldást jelent.


Cég
Székhely: H-2049 Diósd, Vadrózsa utca 13.
Telefon: +36 23 545 293
Fax: +36 23 545 093
E-mail:
Web: www.profilaxis.hu
Szabados Ágnes
marketing vezető  
   
   
   
Vegyszerek átfejtése, oldása, az oldat adagolása, technológiai folyamat paramétereinek mérése, adagolószivattyúk szabályozása, hálózati víz nyomásfokozása, iszapok és nehezen folyós anyagok továbbítása, átemelése... A PROFILAXIS Kft. 1990 óta foglalkozik az említett berendezések forgalmazásával, telepítésével, szervizelésével, szaktanácsadással, valamint az egyes résztechnológiák megvalósításával.
Márkanevek: DP-Pumps, Milton Roy, Milton Roy Mixing, Sensorex, Joval, Kirloskar, Walchem, Toyo, FTI (Finish Thompson Inc.), Pumpex, GWS (Global Water Solutions), PXLOW, Berger (korábban EDO)
Kulcsszavak:  Profilaxis  szivattyú