proidea.hu online termékinformációs katalógus

Átfogó OBO segédlet jelent meg a villámvédelmi kockázatkezeléshez


2017. június 02.

Útmutató a kockázatkezelési paraméterek beállításához és az OBO ViKoP programhoz

Az MSZ EN 62305 szabvány gyakorlati alkalmazásának egyik legvitatottabb része a kockázatkezelés. Igaz, hogy a számítások elvégzése jellemzően szoftverek segítségével történik, de az építmények jellemzőinek meghatározásakor - amely a kockázatkezelés lényegi része - számos olyan kérdés vetődik föl, amelyre a villámvédelmi szabvány sem ad egyértelmű választ. Ezen a helyzeten kíván segíteni a Villámvédelmi kockázatkezelés című elektronikus kézikönyv, amelyet az OBO Bettermann Kft. adott ki.

A kiadvány rövid, gyakorlatias formában ismerteti a kockázatkezelés folyamatát a modellalkotástól a paraméterek javasolt beállításán át a dokumentálásig, támaszkodva a hazai tűzvédelem hatályos szabályrendszerére és mindazokra az alapelvekre is, amelyeket tartalmaz ugyan az MSZ EN 62305, de szövegszerűen nem fogalmaz meg. Az OBO online, ingyenesen és szabadon hozzáférhető segédlete hasznos lehet mindazok számára is, akik más szoftverekkel végzik a számításokat.

A kiadvány letölthető az alábbi képre kattintva.
Az OBO villám- és túlfeszültség-védelmi eszközök letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni az OBO Bettermann Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2347 Bugyi, Alsóráda 2.
Telefon: +36 29 349 000
Fax: +36 29 349 100
E-mail:
Web: www.obo.hu
Kruppa Attila
műszaki szaktanácsadó +36 29 349 124, +36 20 939 1232
   
   
   
Ulrich L. Bettermann 1993 őszén alapította az OBO Bettermann Hungary Kft.-t Budapesten. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően, három év alatt a cég "kinőtte" budapesti ingatlanát, ezért 1996-ban megvásárolta Bugyi községben a mintegy 20 ha-t kitevő mai telephelyét. Az épületvillamossági szerelési anyagok piacán megszerzett pozícióját az OBO Bettermann Hungary Kft. szilárdan őrzi, az OBO Bettermann termékek legújabb elismerését az INDUSTRIA 2001 nagydíj fémjelzi.
További hírek a Túlfeszültség-védelem, villámvédelem termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  OBO  Kruppa  Attila  villámvédelmi  kockázatkezelés  útmutató  segédlet  ViKoP