proidea.hu online termékinformációs katalógus

VENTUS kompakt biofilterek a szaghatás csökkentésére


2017. július 28.

Használatuk ajánlott települési szilárdhulladék-lerakóknál, hulladékhasznosító telepeken és zárt komposztálóknál

A VENTUS kompakt biofilter termékcsaládot már nemcsak a kommunális szennyvízgyűjtés és kezelés területére, szennyvíztisztító telepekhez, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez kínálják az ott keletkezett szaghatás csökkentésére, hanem települési szilárdhulladék-lerakóknál, hulladékhasznosító telepeken található válogató épületek és zárt komposztálók esetében is használják.
A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Országos Szövetsége által rendezett „Innovatív technológiai megoldások és rendszerszintű fejlesztések a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban és a haszonanyag feldolgozásban” c. konferencián elhangzott Biofilter bemutató előadásuk felkeltette a hulladékgazdálkodási szektor jelen lévő képviselőinek érdeklődését, akiknek örömmel számoltak be a bulgáriai Stara Zagora városa melletti települési szilárdhulladék-lerakónál lévő komposztáló épülethez telepített konténeres, nagy kapacitású biofiltereik kiváló működéséről. A hulladékkezelési közszolgáltatás jövőképéhez és fejlesztési irányainak meghatározásához hozzátartozik a hulladéklerakók, hulladékválogatók, komposztálók, mint műtárgyak karbantartása. A környezetvédelem, a fenntarthatóság jegyében az innovatív hulladékkezelési technológiákon kívül kiemelt figyelmet kell fordítanunk a technológiákat kiszolgáló egységek megfelelő üzemeltetésére is.
VENTUS kompakt Biofilter
A levegőtisztaság-védelem egyik speciális területe a légkörnek különböző szaganyagokkal, bűzös gázokkal történő szennyezése és az ez elleni védekezés. A védekezés egyik eszköze, hogy a hulladékfeldolgozási technológiákat zárt terekbe helyezzük, de még ebben az esetben is gondoskodni szükséges a zavaró szaghatás megszüntetéséről. Települési szilárdhulladék-lerakóknál, hulladékhasznosító telepeken található válogató épületek és zárt komposztálók esetében újszerű megoldást jelentenek a nagy légáramokra kifejlesztett, akár 1 000 – 100 000 m³/óra légtisztítási kapacitással rendelkező aktív biofilterek.
VENTUS C biofilter konténeres kialakítása
A VENTUS C biofilter konténeres kialakítása, UV stabil PP szendvicspanelből álló kerete kellő szilárdságot ad a nagyobb légáram megtisztításához szükséges berendezések tárolására. Szükség esetén akár 100 ezer m³ levegőt is képes megtisztítani óránként a VENTUS L biofilter, de ez a rendkívül nagy kapacitás nem jelenti azt, hogy óriási beton berendezés kerüljön a műtárgyak mellé, hiszen a VENTUS L-nek csak annak alapja készül betonból. Gyorsan, könnyen telepíthető, esztétikus megoldás, moduláris kialakításának köszönhetően széleskörűen használható. Az egységek speciális, megerősített HDPE építőelemekből készülnek, így vegyszerállóak és robusztusak. A kibővített változat automatikusan működik, gyakorlatilag csak felügyeletet igényel.
Pureco VENTUS L biofilter
Az üzemeltetés során is fontos, hogy fókuszba kerüljön az újrahasznosítás, a megújuló erőforrások használatának erősítése, így nemcsak a hulladékkezelési technológiák innovatív fejlesztése valósulhat meg, hanem a technológiák használatát lehetővé tevő telephelyeké, műtárgyaké, létesítményeké is.

A VENTUS kompakt biofilterek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Meggyesné Horváth Piroska
Műszaki értékesítő, ügyfél kapcsolattartó  
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadék- és szennyvízkezelés, -gyűjtés, -elhelyezés területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, rácsos és résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai, (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) házi, kis szennyvíztisztító berendezések éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is ügyfeleik rendelkezésére állnak.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
További hírek a Szennyvíztisztító berendezések termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  pureco  ventus  biofilter  kompakt  biofilter  szilárdhulladék-lerakó  szennyvíztelep  hulladékhasznosító  komposztáló  szivattyútelepek  iszapkezelő  szennyvíztároló