proidea.hu online termékinformációs katalógus

ThermoShield bevonatok a lakásban megjelenő penész ellen


2012. január 27.

Három lépésben történő megoldás a penészedés végleges megszüntetésére

Mit tehetünk, ha lakásunkban megjelenik a penész? Hogyan lehet a lakásunk egyetlen jó döntéssel véglegesen penészmentes?
Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk penészes lakásokkal, melynek leggyakoribb oka a szellőzetlenség, és a hőhidak miatti alacsony - harmatpont alatti - felületi hőmérséklet.

Beltéren a penész akkor tud kialakulni, ha adott hőmérsékleten a levegő telítődik párával, és a páratöbblet a hűvösebb falrészeken ki tud csapódni. A kicsapódott nedvességben telepednek meg a levegőben mindig jelenlévő penészspórák. A vegyszeres penészirtás csupán tüneti kezelése a problémának, mert a vegyszerek csak addig hatnak, amíg el nem párolognak a falfelületről. Ezt követően a penész ismét megjelenik. Végleges megoldást csak akkor tudunk elérni, ha csökkentjük a páratartalmat és/vagy megemeljük a falak felületi hőmérsékletét, hogy a pára ne csapódjon ki a felületen. A ThermoShield egy egyedülálló, három lépésben történő megoldást kínál a penészedés végleges megszüntetésére.

Első lépésként a látható penészfoltokban levő életképes spórákat meg kell ölni. Ehhez használjunk VitalProtect Aktív penészlemosót. A folyadékot csak fel kell permetezni (pl. virágpermetező) a penészes falra, és megvárni a behatási időt. Azután az életképtelen penészmaradványokat fizikai úton - nedves dörzsöléssel - el kell távolítani. A VitalProtect Aktív bármely alapra felhordható, oldószermentes, enyhén klórszagú, behatás idő 25-30 perc, PH érték 2,6. A VitalProtect Aktív anyagszükséglete kb. 100 ml/m² felhordásonként. Mi történik a szobában levő bútorok, kárpitok, függönyök felületén megtelepedett, még nem látható penészgombákkal? Teljesen logikus, ha ezekkel nem teszek semmit - festés után visszahordom a szobába - én magam fertőztem meg a helyiséget. Ezt mindenképpen el kell kerülni.
Második lépésben - a még teljesen bebútorozott szobát - a VitalProtect Pro folyadékból - hideg-ködképző berendezéssel - képzett hidegköddel kell megtölteni. Az alkalmazott köd semmi kárt nem tesz a berendezési tárgyakban, kárpitokban, ruhákban. A köd részecskéi a helyiség légterében lebegő, a berendezési tárgyakon, kiülepedett spórákat is elpusztítja. Az eljárás előnye, hogy a helyiség teljes egésze fertőtleníthető, illetve 1-2 órás hatásidő utáni szellőztetéssel a hatóanyag maradéka eltávolítható.
A ködölés spóramentesítő alkalmazása kiemelten fontos lehet azok számára, akiknél a gombaspórák nagy számú jelenléte allergiás megbetegedést vált ki.

Harmadik lépés a szoba teljes falfelületének kifestése ThermoVital bevonattal. Ilyen - tényleg a penészmentességet biztosító - komplex kezelés, csak a ThermoShield termékcsaláddal lehetséges. A ThermoShield bevonatcsalád ThermoVital nevű beltéri bevonatával tudjuk a penész újbóli kialakulását véglegesen megakadályozni. A bevonatban található mikroszkopikus méretű kerámiagömböcskék egyenletesen oszlatják el a meleget a falon, így a korábbi hidegebb falrészek is fölmelegszenek. Ez a hőeloszlató hatás a hőérzetet is nagyban javítja a helyiségekben, így energiát is megtakaríthatunk a téli fűtési szezonban. A ThermoVital bevonat közben a falat is szárítja, ezzel is javítva a fal saját hőszigetelő képességét.
Amennyiben a teljes ThermoShield termékkínálatot szeretné megismerni, látogassa meg a Czinege és Fiai Kft. standját a Comfort Budapest 2012 kiállításon a C2 standhelyen. A kiállítást kísérő konferenciasorozaton belül meghallgathatják "Műemléki homlokzatú házak felújítása ThermoShield History termékkel" című előadásukat is.

Ha a ThermoShield bevonatokkal kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
További hírek a Beltéri falfestékek termékkategóriában
További hírek a Festékek, bevonatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Czingege  és  Fiai  ThermoShield  VitalProtect  ThermoVital  bevonat  belső  penész  penészmentes  penészgátló  penészgátlás