proidea.hu online termékinformációs katalógus

record PROTECT EXV 25 bombabiztos automata tolóajtó robbantási tesztje


2018. augusztus 01.

A tesztek 100 kg TNT erejű robbanásnak megfelelő erő reprodukálásával történtek

A record munkatársai fontosnak tartják, hogy olyan megoldásokat tudjanak ajánlani partnereinknek, melyek megfelelnek a magas kockázatú létesítményekre vonatkozó minőségi szabványoknak. A tesztelést robbantástechnikai mérnökök (TPS Explosion Engineers) által felügyelt és irányított, a GSA (US General Services Administration) és ISO (international Organisation for Standardisation) szabványoknak megfelelő előírások betartása mellett végezték el.

Az ajtókat a tesztelés során egy 100 kg TNT erejű robbanás epicentrumától 45 és 25 m távolságra helyezék el. A szimulációban alkalmazott ajtók szabad nyílásmérete 2020 x 2200 mm volt, melynek úgy választották meg pozícióját, hogy a robbantás által generált erőhatások a legnagyobb hatásfokkal érjék el az ajtót.

Teszt 1
A GSA C és az ISO EXV 45 szabványok szerint vizsgálva – 100 kg TNT erejű robbanás hatásának vizsgálata 45 m-es távolságból. A tesztajtó a veszélyességi kategória (Hazard Category) kiértékelése során a "Nagyon alacsony veszélyességi fokozatot" (Very Low Hazard) érte el mind a két szabvány szerint.

Teszt 2
Az ISO EXV 25 teszt szabvány szerint vizsgálva –100 kg TNT erejű robbanás hatásának vizsgálata 25 m-es távolságból. A tesztajtó a veszélyességi kategória (Hazard Category) kiértékelése során a "Alacsony veszélyességi fokozatot" (Low Hazard) érte el. Továbbá a tesztajtót alávetették egy kalapáccsal támadást szimuláló erőszakos behatolásnak, hogy megvizsgálják az ajtó robbanás utáni biztonsági szintjét.

Az alábbiakban megtekintheti a tesztelésről készített videót.A record PROTECT EXV 25 bombabiztos automata tolóajtó angol nyelvű letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben további információt vagy árajánlatot szeretne kérni a record Ajtó-automatizálási Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári u. 56.
Telefon: +36 24 515 390
Fax: +36 24 515 392
E-mail:
Web: www.record.hu
Bíró Ádám
műszaki tanácsadó, értékesítő +36 70 419 6595
Weisz Dalma
ügyintéző +36 30 444 8887
   
A record automata ajtók éppúgy használhatók magán- és középületek, szállodák, üzletek, bankok, repterek, pályaudvarok gyógyszertárak kis és nagy forgalmú bejárataként, mint belső tereket elválasztó átjárókban, kórházakban folyosói elválasztó és műtőajtókhoz, hűtőterekhez. Valamint még rengeteg olyan helyen, ahol valamilyen oknál fogva nehézkes az ajtók kézi használata, ám az elegancia megjelenése lényeges, illetve fontos, hogy az ajtók – az emberek áthaladása után – mindenképpen visszazáródjanak.
További hírek az Automata ajtók termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  record  PROTECT  EXV  25  ajtó  tolóajtó  automata  ajtó  bombabiztos  betörésgátló  robbantási  teszt