proidea.hu online termékinformációs katalógus

OWAconsult álmennyezeti lapok a winzelni Sparkasse bankfiókban


2017. január 06.

Diszkrét akusztikai és világítási megoldások a trapézmintázat alatt

A tervezés során a világos és letisztult optikai hatás mellett fontos volt egy akusztikailag optimalizált belső tér kialakítása, amely a négyszemközti kommunikáció során lehetővé teszi a jó beszédérthetőséget, és egyidejűleg biztosítja a diszkréciót a külső környezettel szemben. Megoldásnak az OWAconsult kollekció két különböző akusztikai álmennyezete bizonyult. Az ügyfelek által nem látogatott helyiségekbe klasszikus négyszögletű, Sinfonia mintázatú mennyezeti elemek, az ügyfélterekbe pedig kimondottan dinamikus hatást keltő, trapéz mintázatú lapok és különleges világítótestek kerültek.

Az egyedi jelleg megvalósítására az akusztikus álmennyezetek kiterjedt és összefüggő felületük miatt kiválóan alkalmasak. A trapéz alakú ásványlapok, amelyek kiemelt átlóikkal megtörik a derékszögek monotonitását, a felületen egy már-már egy mozgásban lévő mennyezet hatását keltik. A winzelni bankfiók esetében nem az egész mennyezet, hanem annak csak bizonyos szegmensei kerülnek ezekkel a lapokkal lefedésre. Az egyszerű fehér sávokkal lehatárolt mennyezeti szegmensek, amelyekben kizárólag vágatlan, egész trapézlapok kerülnek elhelyezésre, a helyiség alaprajzától függetlenül szabályos és harmonikus mennyezeti struktúrát hoznak létre.

Markáns átlók két trapéz között

A szegélyek közötti szabad területre végül bekerültek a trapézrendszerhez tartozó OWAline S 15b tartóelemek, amelyek a kész állapotban kirajzolódó trapézminta ellenére egy 1200x600 mm nagyságú derékszögű alaprácsozatot képeznek. Végül minden rácsmezőbe beillesztették a markáns átlóval ellátott ásványlapokat.

Világítás sínekből és trapézokból

Ahol a mennyezet trapéz mintázatúra lett kialakítva, szinte teljesen kizárt az egyszerű téglalap alakú világítótestek alkalmazása. A megbízó ezért az OWAconsult kollekcióból a rendszerhez tartozó, keret nélküli beépíthető Trapéz LED világítótestek mellett döntött, amelyek pontosan egy trapéz helyét foglalják el, és így tökéletesen illeszkednek a mennyezet mértani szerkezetébe. Ezzel egyidejűleg a rendkívül hatékony energiafelhasználású 72 W-os LED-égők korszerű és energiatakarékos világítást biztosítanak.

Kiegészítő fényforrásként OWAlight LED-fénysínek kerültek beépítésre a járási fiók mennyezetébe, amelyek a mennyezetszerkezet összekötő profiljaiba integrálhatók, és így kikapcsolt állapotban gyakorlatilag rejtve maradnak, bekapcsolt állapotban viszont különleges és érdekes "világító vonalakként" rajzolódnak ki a mennyezet mintázatában. Az 1200 mm hosszú, egyenként 22,8 W-os OWAlight világítótestek szükség esetén kiegészítik az alapvilágítást, továbbá a nyitvatartási időn kívül külön is működtethetők, ezáltal az esti és éjszakai órákban is biztosított egy bizonyos alapfény, amely a pénzkiadó automaták használóinak biztonságérzetét szolgálja.

A trapézformájú ásványlapok fehér felülete nappal világos és barátságos légkört teremt a bank tereiben, és felerősíti az alap-, illetve kiegészítő világítás hatását. Az akusztikai álmennyezet (a hangelnyelés értékét jelző αw, illetve a középértéket jelző NRC 0,85-ös értékkel) azonban mindenekelőtt a tökéletes hangelnyelést és a megfelelő térakusztikát szolgálja a winzelni bankfiók korszerűsítését követően, ezzel lehetővé téve a bizalmas légkör kialakítását, illetve a diszkrét ügyfélfogadást.

Kivitelezési információk

Projekt: Járási Sparkasse winzelni fiókjának átépítése
Akusztikus álmennyezet: OWAline S 15b mennyezetrendszer trapéz alakú ásványlapokkal az OWAconsult kollekcióból
Világítás: Alapvilágítás: beépített trapéz LED világítótestek az OWAconsult kollekcióból, éjszakai világítás: a rendszerbe integrált OWAlight LED-fénysínek.

 
Világos színű akusztikai álmennyezet a bankfiókban
A világos színű akusztikai álmennyezet a bankfiók derűs, letisztult belsőépítészeti kialakításának szerves részét képezi.


A hosszanti irányból nézve megmutatkozó expresszív vonalvezetés
Hosszanti irányból nézve megmutatkozik az expresszív vonalvezetés, a két-két trapéz által alkotott téglalapok mégis bizonyos rendszert és szabályosságot fejeznek ki.


Körben futó frízzel körbevett mennyezeti kialakítás
A körben futó frízzel körbevett mennyezeti kialakítás kis alapterületű térben is jól működik. A mennyezeti lapok elvágása teljesen elkerülhető, azonban műszakilag minden további nélkül lehetséges, mint itt például hátul az oszlopnál.
 
Körben futó frízzel körbevett mennyezeti kialakítás
Alulról függőlegesen felfelé nézve jól kivehető a mennyezeti szegmenseken belül a tartószerkezet téglalap alakú rácsozata, és bennük a trapézok, amelyek által létrejönnek a különleges átlós vonalak.
 
Az OWAconsult álmennyezeti lapok letölthető katalógusát megtekintheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy információt szeretne kérni a Odenwald Faserplattenwerk GmbH - Magyarországi képviselet munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2133 Sződliget, Széchenyi u. 23.
Fax: +36 27 352 547
Mobil: +36 30 518 3353
Web: www.owa-ceilings.com
   
   
   
   
Az OWA ásványi szálas álmennyezeti lapokat Németországban gyártják. Termékeik a hangszigetelés, hanggátlás, hőszigetelés és a tűzállóság tekintetében egyaránt a csúcsminőséget és a magas teljesítményt jelképezik. Az OWA ásványi szálas álmennyezeti lapok különféle felületekkel és szerelési rendszerekkel kaphatók, és ezért irodák és call centerek álmennyezeti rendszereihez ugyanúgy alkalmasak, mint éttermekben, kórházakban, szállodákban, üzletekben, sport- vagy oktatási létesítményekben.
További hírek az Álmennyezetek termékkategóriában
További hírek a Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  owa  owaconsult  álmennyezeti  lap  álmennyezet  akusztika  álmennyezeti  lapok  hangelnyelés  akusztikai  álmennyezetek