proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag alkalmazása


2017. június 12.

Használatával a padlószint a szükséges magasságra állítható be, és emellett hő- és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik

Akár új építéseknél, akár felújításoknál, sok esetben merül fel kérdésként, hogy például a födém padlószintjét vagy fagerendás födémeknél a gerendaközök feltöltését milyen anyaggal végezzük, illetve aljzatoknál a még jobb hőszigetelő képesség elérésére érdekében milyen terméket lehet választani, melynél fontos mind a statikai, mind az akusztikai szempont.
A választandó anyagnak a fentiek alapján számos különböző tulajdonságnak kell megfelelnie. A Murexin válasza a fenti kérdésre: a Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag.

A Murexin kötőanyag egy por alakú, műgyantával javított, gyorskötő anyag, mely feltöltések készítéséhez kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Az építkezés helyszínén a kötőanyaghoz csak expandált polisztirol gyöngyöt és vizet kell hozzákeverni. Speciális adalékszerének köszönhetően nem szükséges felületkezelt expandált polisztirol gyöngy a könnyűbeton elkészítéséhez. A speciális adalékszert tartalmazó Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag tökéletesen megtapad a víznél könnyebb expandált polisztirol szemcséken és a bekeverés során egy egyenletes és homogén betont lehet előállítani.

Széleskörűen alkalmazható akár nagy rétegvastagságban is, például korlátozott teherbírású födémek esetén, fagerendás, boltozatos födémeken, nyersbetonon, valamint üregkitöltéseknél, tálcás födémek felső síkjának kiegyenlítésére, illetve olyan helyiségekben, ahol cél a megfelelő hő- és hangszigetelés elérése.
Alkalmazható továbbá táblás lépéshangszigetelés helyett, mert a betonozási munkák során keletkező egyenetlenségeknél, durva szintkiegyenlítéseknél a könnyűbeton felhordása sokkal egyszerűbb és gyorsabb. A lépéshangszigetelő táblás anyagokat mindig sík felületre kell fektetni. A könnyűbeton a feltöltések során "formára igazítható" - alakítható. Ez azt jelenti, hogy valamennyi üreg kitölthető és a cső- illetve elektromos vezetékek üregmentesen beágyazhatók.

A Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyaggal készített könnybetonnal a födémek felületén futó csővezetékek könnyen körbevehetőek, és ki lehet alakítani a megfelelő szintet. A megkevert könnyűbeton a csövek alá, mellé és fölé teríthető, úgy, hogy a folyamatos felfekvés biztosítva legyen a csővezeték számára.

Bekeverés után az előkészített alapfelületre kell felhordani az anyagot és egy lapát segítségével kis nyomással, kb. 10% tömörítéssel, valamint egy szintezőléccel a kívánt magasságba le kell húzni. A könnyűbetonra egy elválasztó fólia, majd pedig a megfelelő vastagságú burkolandó esztrichréteg kerül.

A Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag könnyen és gazdaságosan bedolgozható.
 • Polisztirolgyöngy szemnagyság: 4-8 mm legyen
 • Anyagszükséglet: kb. 55 kg/1 m³ feltöltés
  például 200 liter keverés: EPS gyöngy - AL 55 - víz: 200 liter - 11 kg - 11 liter
  1 raklap AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyag kb. 14,4 m³ feltöltés
 • Járható: kb. 24 óra múlva (alapfelület, anyag és levegő hőmérsékletétől függően)
 • Hővezetési tényező (λ): 0,042 W/m*K
 • Dinamikus merevség: kb. 50 MN/m³
 • Lépéshangcsökkenés(18 cm): max. 34 dB
 • Nyomófeszültség (10% zsugorodás): kb. 60 kPa
Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyaggal a padlószintet a szükséges magasságra lehet beállítani, de emellett hő- és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik, ezáltal energiát lehet spórolni, és a helyiség komfortérzetét is lehet javítani.

Ha a Murexin AL 55 hő- és hangszigetelő beton kötőanyaggal kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
További hírek a Beton- és habarcs-adalékszerek, segédanyagok termékkategóriában
További hírek a Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Murexin  AL  55  beton  kötőanyag  betonadalék  adalékszer  padlószint  hőszigetelő  hangszigetelő