proidea.hu online termékinformációs katalógus

Erkély- és teraszkorlátok a MEVACO perforált lemezéből


2017. október 04.

A perforált lemezt ez alkalommal elsősorban nem takaróelemnek szánták, a fő cél a dekoráció volt

Egy ház az Inn alsó folyásának napos völgyében - itt aztán érdemes élni! De talán jól jönne még egy kis tenger is. Utópisztikusnak tűnik? Pedig nem az. Elég csak az erkély és a terasz korlátait megfelelően kialakítani. Mégpedig a MEVACO 2 mm vastag Creativ Line félhold alumínium perforált lemezével. Amikor a nap egy bizonyos szögben áll, a hullámok maguktól születnek meg. Ezt az álmot a dél-tiroli Barbian városában működő Seelaus lakatosműhely váltotta valóra egy régi osztrák megrendelőjük számára Münsterben. Nem is olyan nehéz tengert varázsolni a hegyekbe.

Lakóház a hullámok varázsában
Mit tegyen az, aki egyaránt szereti a hegyeket és a tengert? Keressen egy olyan leleményes lakatosműhelyt, mint például a Seelaus család saját vállalkozását a dél-tiroli Barbianban, amely egyik megrendelője számára két teraszt és egy erkélyt valósított meg a MEVACO Creativ Line félhold, 2 mm vastagságú alumínium perforált lemezéből, amely mediterrán hangulatú hullám motívumot varázsol a járólapokra. Az ausztriai Kufstein járásban fekvő Münstert a Rofan-hegység veszi körül. A ház idillikusan, közvetlenül az erdő szélén, a falu fölött helyezkedik el.
A tökéletes választás
A megvalósítás során a szakemberek szabad kezet kaptak. "Ilyen megrendelőt kíván magának az ember!" - mondja Christian Seelaus. "A perforált lemezt a MEVACO katalógusából mutattuk meg, és készítettünk egy rajzot is. Már ez nagyon lázba hozta őt, pedig eredetileg egy tiszta nemesacél szerkezetet képzelt el." A Seelaus lakatosműhely könnyedén meggyőzte megrendelőjét az alumínium lemez előnyeiről. Az utólagos porszórásnak köszönhetően pedig ugyanolyan masszív, mint a nemesacél - ahogy azt a megrendelő megálmodta. Így hamar megtörtént az egyezség, és kezdődhetett a kivitelezés.

Egyszerűen mintaszerű
Miért esett a választás épp a Creativ Line félhold, 2 mm vastagságú alumínium perforált lemezre? "Szívesen kísérletezem új dolgokkal" - magyarázza Christian Seelaus. "A MEVACO alapanyagaival sokszor dolgoztam már, és jók voltak a tapasztalataim. Ezt a mintát én magam még nem ismertem, de rögtön megtetszett." Természetesen szerepet játszott a praktikussága is, ugyanis a porszórt perforált lemez nagyon jó korrózióvédelemmel bír. A lakatosmester a RAL 9005 mélyfekete szín mellett döntött
A távolság nem számít
A Seelaus műhely két emberét bízta meg a kivitelezéssel. Barbian és Münster távolsága 140 km, így szerelési naponként egy 3,5 órás utazással is számolniuk kellett. A projekt megszakításokkal mindössze 4-5 hétig tartott. "Számunkra ez nem jelenthet problémát" - magyarázza Christian Seelaus. "Szívesen dolgozunk Ausztriában, ennek a megrendelőnek már több munkát is végeztünk. Ezenkívül pedig jó referencia, ha az ember az országhatáron túl is dolgozik. A változatosságról nem is beszélve!"

Több, mint takaróelem
A perforált lemezt ez alkalommal elsősorban nem takaróelemnek szánták, habár részint ez is cél volt, a megrendelő nem akarta kitenni magát idegenek kíváncsiskodó pillantásainak. Fő cél a dekoráció volt, függetlenül attól, hogy belülről vagy kívülről nézzük. "A korlátba nem építettünk teljes hosszúságában betéteket, így több fény jut be, és a kilátást sem korlátozza" - magyarázza a mester. Nos, a ház lakói mediterrán hangulatban élvezhetik a hegyek és az Inn völgyének látványát.
A MEVACO perforált lemezek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a MEVACO munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-7100 Szekszárd, Rákóczi út 94.
Telefon: +36 74 529 555
Fax: +36 74 529 550
E-mail:
Web: www.mevaco.hu
Tóth Petra
értékesítési vezető +36 74 529 555
   
   
   
A MEVACO Európa egyik vezető expandált és perforált lemez gyártója. Kínálatát hullám- és ponthegesztett rácsok, valamint a termékek beépítését könnyítő tartozékok teszik teljessé. "Lenyűgözően egyszerű" - hangzik a MEVACO ígérete, legyen szó akár termékeiről, akár szolgáltatásairól. Ezt bizonyítják a sokszínű termékkínálat, a sokoldalú alkalmazási lehetőségek, az egyedi méretre történő gyártás és nem utolsó sorban a MEVACO-termékek esztétikus megjelenése. A MEVACO vásárlói az online shopban éppúgy, mint telefonon azonnali információt kapnak a termékekről és a szolgáltatásokról, az all inclusive árról, továbbá egyszerűen és gyorsan rendelhetnek akár már egy darabtól.
Kulcsszavak:  MEVACO  Creativ  Line  félhold  perforált  lemez  porszórt  alumínium  erkély  erkélykorlát  terasz  teraszkorlát  korlátok