proidea.hu online termékinformációs katalógus

Automata Jungheinrich targoncák


2018. január 31.

A vezető nélküli szállítóeszközök biztonságosságáról

Egyre több vállalat automatizálja belső anyagáramlását automata, vezető nélküli anyagmozgató rendszerekkel. A kommunikáció, a navigáció, valamint a biztonságtechnika vívmányainak köszönhetően az automata szállító rendszerek szélekörűen alkalmazhatóak. Az automata szállító rendszerek, úgynevezett AGV-k (Automated Guided Vehicles) teljesen automata módon, pontosan és folyamatbiztosan végzik el a szállításokat.

Átfogó biztonsági szenzorok védik az embert, a rakományt és a gépet. A vezető nélküli targoncák (AGV) kizárólag a meghatározott útvonalakon közlekednek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyik dolgozó véletlenül a gép útját keresztezi. Ilyen esetben az átfogó, CE minősítéssel rendelkező biztonsági rendszer rögtön lefékezi a gépet. A rendszer alapvető alkotórészét alkotják a személyvédelmi szenzorok, melyek egy figyelmeztető és védelmi zóna segítségével az AGV közvetlen útvonalát folyamatosan felügyelik. Amennyiben egy személy belép a figyelmeztető zónába, a gép rögtön lelassít. Ha ez a személy megáll, a gép továbbfékez egészen a teljes megállásig. Párhuzamosan ezzel a folyamattal a kezelőhelyen a jelzőberendezés mutatja, hogy a gépet megállították.

Biztonságos a sebesség ellenére
Minden automata, vezető nélküli targonca előre és hátra menetirányban szériafelszereltségként egy személyvédelmi szkennert tartalmaz. A menetsebességtől függően változik a biztonsági terület mezőjének hossza. Ez azt jelenti, hogy minél gyorsabban halad a targonca, előtte annál nagyobb területet szkennel és annál nagyobb területet ölel át a figyelmeztető és védelmi zóna.


Biztonságos menetirányváltáskor
A vezető nélküli targoncák azokat a tárgyakat is érzékelik, melyek a gép mellett az útvonalon találhatók. A kétoldalt elhelyezett szkennereknek köszönhetően ezeket a tárgyakat előre felismeri. Emellett kanyarmenetben is kiegészítő biztonságot nyújt, mert a szenzorok menet közben azonosítják azon tárgyakat, amelyek kanyarodás során a gép kontúrján belül helyezkedhetnek el. Amennyiben előreláthatóan a kontúron belül vannak a tárgyak, a szenzorok megállítják a gépet.


Biztonság Plus / on top
A szenzorfüggöny további biztonságot nyújt. A szenzorfüggöny lényege, hogy személyvédelmi szenzorok észlelési szintje alatt és felett is érzékeli a tárgyakat, így az ütközés teljes biztonsággal elkerülhető. Rakodólapok és terhek például, amelyek az állványból túlságosan kinyúlnak, így előre felismerhetőek. A szenzorfüggöny nemcsak egyenes menetben, hanem kanyarodáskor is előrelátóan felméri a terepet.


Tekintse meg a Jungheinrich automata targoncáiról készített kisfilmet:Egyszerű rendszerintegráció
A vezető nélküli, automata szállítórendszer bevezetése normál esetben az ügyfél részéről sok előkészítést igényel és gyakran az üzemeltetésben bosszantó fennakadásokat okoz. Ennek elkerülése érdekében a Jungheinrich automata gépeit kiszállítás előtt már előkészíti a speciális alkalmazásra, valamint alaposan leteszteli a hardvert és a szoftvert egyaránt. Így az "élesítés" során a beállítás, a raktár vagy az üzem esetleges leállítása minimálisra csökken. Az ügyfélnél a helyszínen kerül összeköttetésre az automata gép (AGV) és az ügyfél felérendelt host-rendszere a Jungheinrich díjjal is kitüntetett logisztikai interfész eszközének segítségével. Ez egy saját fejlesztésű csatlakozási szoftver, egy úgy nevezett "Pug-In", amely a cég már több mint 100 ügyfelének rendszerében sikeresen működik. A kiváló minőségű, standardizált hardvernek és szoftvernek köszönhetően hatékonyan, az erőforrások minimális igénybevételével tudják automata vezető nélküli szállítórendszereiket üzembe helyezni.


Amennyiben kíváncsi a Jungheinrich vezető nélküli targoncáinak adataira, letölthető műszaki adatlapjaira, kattintson az alábbi terméksorra. Ha árajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Jungheinrich Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Vendel Park, Tormásrét u. 14.
Telefon: +36 23 531 500
Fax: +36 23 531 501
E-mail:
Web: www.jungheinrich.hu
Wagner Lívia
marketingreferens +36 23 531 552, +36 30 411 2438
   
   
   
A Jungheinrich AG a világ egyik vezető vállalata a targoncagyártás, raktártechnika és anyagmozgatás területén. Raktártechnika területén a Jungheinrich Európában az első helyen áll. A vállalat hamburgi székhellyel 1953 óta kínál targoncákkal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat. A globális elosztási folyamatok növekedésével, amely nagymértékű mobilitást és rugalmasságot igényel, egyre inkább a konkrét esetre szabott átfogó megoldások szükségesek a klasszikus termékpaletta helyett. A Jungheinrich megfelel ezeknek az igényeknek a modern, széleskörű termékpalettával és a hozzá kapcsolódó kitűnő szolgáltatói háttérrel.
Hír
Automata és biztonságos vezető nélküli Jungheinrich targoncák
2018.01.22    
További hírek a Targoncák, szállítókocsik termékkategóriában
További hírek a Raktártechnika termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Jungheinrich  automata  vezető  nélküli  targonca  automata  szállító  rendszerek  AGV  Automated  Guided  Vehicles  logisztika  automatizálás  anyagmozgatás  targonca  targoncák  vezető  nélküli  szállítóeszköz  automata  szállító  rendszer