Sík és sima aljzat Henkel Padlopon termékekkel

Ceresit önterülő aljzatkiegyenlítők alkalmazása

Sokkal könnyebb a burkolást elvégezni, ha az aljzat felülete sík és sima. Ha arra „építünk”, hogy majd a ragasztó anyaggal sikerül eltüntetnünk az egyenetlenségeket, olyan kihívást támasztunk önmagunk elé, amely nagy gyakorlatot igényel a kivitelezésben. Nem beszélve a vékony melegburkolatok – PVC, linóleum, gumiburkolat – fektetésének aljzatminőséget érintő, szigorú követelményeiről. Röviden: a legtöbb esetben szükség van aljzatkiegyenlítésre.

A megfelelő kiegyenlítő kiválasztása előtt tisztázni kell a meglévő aljzat adottságait:
Milyen a felületi szilárdsága? Ragasztóval szennyezett? Tömör vagy nedvszívó? Milyen rétegvastagságra van szükség a kiegyenlítéséhez?

Figyelembe kell venni a kivitelezéssel kapcsolatos feltételeket is:
Legyen a kiegyenlítő jól bedolgozható, szilárdulás után kemény, sík és sima, rövid időn belül burkolható.

Optimális esetben az adott termék egyszerre tesz eleget ezeknek a követelményeknek.
Ilyen a Henkel Ceresit CN 68 Padlopon feszültségmentes, önterülő, 2-30 mm rétegvastagságig alkalmazható aljzatkiegyenlítője, amely kritikus, nem kellően szilárd felületek kiegyenlítésére is alkalmas beltérben. Alkalmazható beton aljzatra, cement- és gipszesztrichre, magnezit esztrichre, hidegburkolatra, valamint erősen tapadó, ragasztómaradvánnyal szennyezett aljzatra is. Alkalmas továbbá homokszórt felületű öntött aszfalt esztrichre – 10 mm vastagságig. Pumpálható, padlófűtés esetén is kiváló.

Ha szorít az idő, a Ceresit CN 70 Padlopon Express 2-20 mm-ig alkalmazható, önterülő aljzatkiegyenlítőt javasolják, amely már 3 óra elteltével járható. A Padlopon Express-re járólap, PVC-, szőnyeg-, linóleumburkolat és laminált padló is fektethető. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, szintén megfelelő padlófűtés esetén.
Kültérben kiváló választás a Ceresit Padlopon Express Universal, amely 3-20 mm rétegvastagságban alkalmas terasz, erkély stb. cementkötésű aljzatainak kiegyenlítésére is, ha a lejtés ezt megengedi. Rétegvastagságtól függetlenül, 24 óra elteltével hidegburkolattal ellátható*.

* A közölt adatok normál klímára (+23°C és 55 % relatív páratartalom) vonatkoznak.
A Ceresit Padlopon termékekkel kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Ceresit Padlopon Express CN 72 önterülő aljzatkiegyenlítő

Önterülő, gyorskötő aljzatkiegyenlítő általánosan előforduló hideg- és egyéb burkolatok alatti nedvszívó és tömör aljzat kiegyenlítésére 2-20 mm vastagságban. 3 óra múlva járható, 24-48 óra múlva burkolható. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

Ceresit Padlopon CN 68 önterülő gipszes aljzatkiegyenlítő

Gipszes, önterülő aljzatkiegyenlítő általánosan előforduló hideg- és egyéb burkolatok alatti nedvszívó és tömör aljzat kiegyenlítésére 2-30 mm vastagságban. 6 óra múlva járható, 24-48 óra múlva burkolható. Padlófűtés esetén is alkalmazható.

Ceresit Padlopon Express Universal kültéri aljzatkiegyenlítő

Kültérben is alkalmazható önterülő aljzatkiegyenlítő. Önterülő, gyorskötő aljzatkiegyenlítő általánosan előforduló hideg- és egyéb burkolatok alatti nedvszívó aljzat kiegyenlítésére 3-20 mm vastagságban. 3 óra múlva járható, 24-48 óra múlva burkolható. Padlófűtés esetén is alkalmazható. Kültérben is alkalmazható.