proidea.hu online termékinformációs katalógus

Synco IC - a Siemens korszerű távfelügyeleti megoldása


2017. június 09.

Használatával akár több helyszín is távolról felügyelhető egyszerre

A körülöttünk működő épületgépészeti rendszerek egyre magasabb szintű komfortot képesek biztosítani - igazodva az egyre komolyabb felhasználói igényekhez. A magas szolgáltatási színvonal mellett további fontos elvárás, a minél hatékonyabb rendszerműködés és ez által a minél alacsonyabb energia igény biztosítása, valamint a működés biztonságának garantálása. Mindezen igények kiszolgálásához elengedhetetlen a fejlett gépészeti automatika és legalább a közepes vagy nagyobb méretű rendszerek esetében a felügyeleti megoldások alkalmazása.

Synco IC távfelügyeleti megoldásA Synco IC egy intelligens felhő alapú rendszer, amellyel távolról felügyelhető akár több helyszín egyszerre. Csatlakozhatunk a rendszerhez közvetlenül egy internet végponton, vagy 3G hálózaton keresztül egyaránt. A Synco IC kompatibilis a Siemens Albatros és Synco szabályozóival és a Siemens saját vagy más gyártók KNX eszközeivel.

Egy felhőszolgáltatás hatékonysága kulcsfontosságú a vállalkozások számára. A fűtési, hűtési és a légkezelő rendszerek működtetése, karbantartása és szervizelése utazást igényel, ami időveszteséggel és költséggel jár. Tapasztalatok szerint sok bejelentett hiba felhasználói figyelmetlenségből, a rendszer működési ismeretének hiányából adódik. Szintén gyakori, hogy olyan jelenség következik be - például egy érzékelő kicsúszása - ami pillanatok alatt orvosolható a helyszínen, ha könnyen azonosítható a hiba forrása. Egy korszerű távfelügyeleti rendszer használatával a rendszerek működése folyamatosan ellenőrizhető, a működés optimalizálható, a hibákról az illetékes személy(ek) azonnal értesülnek (beállítható, hogy ki(k) milyen jelenségről értesüljenek), így a hiba azonosítása és annak elhárítása is egyből megkezdhető. A Synco IC használatával elkerülhetők a szükségtelen utazások, felderíthetők a felhasználói problémák (rossz hőmérsékleti alapjelek, hibás időprogramok), azonosíthatók a rendszerhibák, illetve megvalósítható a teljes rendszer vizualizációja (grafikus megjelenítése) és teljes körű távfelügyelete.

Hogyan működik?

Synco IC távfelügyeleti megoldásA Synco IC egy korszerű, átgondolt, felhasználóbarát távfelügyeleti rendszer, amely nem igényel telepítést, egyszerűen a számítógépünk, tabletünk vagy okos telefonunk böngészőjéből futtatható. A Siemens OZW.. webszerverei beépített felhő csatlakozással rendelkeznek, így nem szükséges speciális beállítás és a kapcsolat automatikusan létre jön pár perc alatt (ez az úgynevezett plug&play kialakítás).
A két féle web-szerver:
  • OZW672.. Siemens Albatros szabályozókhoz csatlakoztatható
  • OZW772.. Siemens Synco és KNX eszközökhöz csatlakoztatható
Adatbiztonság

A kommunikáció során minden kapcsolat titkosítva van - https - a lehallgatások és illetéktelen adatelérések elkerülése érdekében. A felügyeleti program használatához nem kell speciális portokat megnyitni. A Synco IC CloudSecurityAlliance biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. Az adatvédelmi folyamatok megfelelnek az EU adatvédelmi előírás 5. Fejezetének (azaz a személyes adatok továbbításának körülményeire, a megfelelő garanciák biztosítására és személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos Európai Uniós fejezet rendelkezéseinek.)

Mindez mennyibe kerül?

Synco IC távfelügyeleti megoldásMind végfelhasználóknak, mind telepítőknek a szolgáltatás díja: 0 Ft/hónap (ingyenes)

Egy telepítő akár 100 különböző rendszert telepíthet illetve kezelhet/felügyelhet ingyenesen a regisztrált fiókján keresztül és lehetősége van az egyes rendszerekre vonatkozóan adott személyeknek (például tulajdonos, gondnok) különböző szintű (például csak megnézni tudja) hozzáférést adni. A távfelügyeleti szolgáltatás használatával kapcsolatos valamennyi költséget a web-szerver ára tartalmazza, azaz az eszköz megvásárlásakor a vevő egyetlen lépésben megvásárolja a szolgáltatást is időkorlát nélkül.

Amennyiben a Siemens Synco IC távfelügyeleti megoldásával kapcsolatban további információt szeretne kérni a Siemens Zrt. - Building Technologies, Épületautomatizálás, Tűzjelzés és Biztonságtechnika munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1143 Budapest, Gizella u. 51-57.
Telefon: +36 1 471 1397
Fax: +36 1 471 1392
E-mail:
Web: www.siemens.hu/cps
Siemens iroda
   
   
   
   
A Siemens Zrt. BT CPS Épületgépészeti Termékek és Rendszerek üzletága épületgépészeti automatizálási megoldások teljes körű vertikumát kínálja. Műszaki megoldásaik a HVAC alkalmazások minden területét lefedik a fűtés, a hűtés, a szellőzés és a légkondicionálási rendszerek igényeire vonatkozóan. Termékeik négy fő területre oszthatók, úgymint termosztátok, szabályozók, szelepek és szelepmozgatók, valamint épületgépészeti mérőkészülékek.
Hír
Siemens OZW V7.0 firmware frissítés és Remote Tool Access alkalmazás
2017.07.12    
Kulcsszavak:  Siemens  Synco  IC  távfelügyelet  felhő  alapú  rendszer  távoli  felügyelet