proidea.hu online termékinformációs katalógus

Synco IC - a Siemens korszerű távfelügyeleti megoldása


2017. június 09.

Használatával akár több helyszín is távolról felügyelhető egyszerre

A körülöttünk működő épületgépészeti rendszerek egyre magasabb szintű komfortot képesek biztosítani - igazodva az egyre komolyabb felhasználói igényekhez. A magas szolgáltatási színvonal mellett további fontos elvárás, a minél hatékonyabb rendszerműködés és ez által a minél alacsonyabb energia igény biztosítása, valamint a működés biztonságának garantálása. Mindezen igények kiszolgálásához elengedhetetlen a fejlett gépészeti automatika és legalább a közepes vagy nagyobb méretű rendszerek esetében a felügyeleti megoldások alkalmazása.

Synco IC távfelügyeleti megoldásA Synco IC egy intelligens felhő alapú rendszer, amellyel távolról felügyelhető akár több helyszín egyszerre. Csatlakozhatunk a rendszerhez közvetlenül egy internet végponton, vagy 3G hálózaton keresztül egyaránt. A Synco IC kompatibilis a Siemens Albatros és Synco szabályozóival és a Siemens saját vagy más gyártók KNX eszközeivel.

Egy felhőszolgáltatás hatékonysága kulcsfontosságú a vállalkozások számára. A fűtési, hűtési és a légkezelő rendszerek működtetése, karbantartása és szervizelése utazást igényel, ami időveszteséggel és költséggel jár. Tapasztalatok szerint sok bejelentett hiba felhasználói figyelmetlenségből, a rendszer működési ismeretének hiányából adódik. Szintén gyakori, hogy olyan jelenség következik be - például egy érzékelő kicsúszása - ami pillanatok alatt orvosolható a helyszínen, ha könnyen azonosítható a hiba forrása. Egy korszerű távfelügyeleti rendszer használatával a rendszerek működése folyamatosan ellenőrizhető, a működés optimalizálható, a hibákról az illetékes személy(ek) azonnal értesülnek (beállítható, hogy ki(k) milyen jelenségről értesüljenek), így a hiba azonosítása és annak elhárítása is egyből megkezdhető. A Synco IC használatával elkerülhetők a szükségtelen utazások, felderíthetők a felhasználói problémák (rossz hőmérsékleti alapjelek, hibás időprogramok), azonosíthatók a rendszerhibák, illetve megvalósítható a teljes rendszer vizualizációja (grafikus megjelenítése) és teljes körű távfelügyelete.

Hogyan működik?

Synco IC távfelügyeleti megoldásA Synco IC egy korszerű, átgondolt, felhasználóbarát távfelügyeleti rendszer, amely nem igényel telepítést, egyszerűen a számítógépünk, tabletünk vagy okos telefonunk böngészőjéből futtatható. A Siemens OZW.. webszerverei beépített felhő csatlakozással rendelkeznek, így nem szükséges speciális beállítás és a kapcsolat automatikusan létre jön pár perc alatt (ez az úgynevezett plug&play kialakítás).
A két féle web-szerver:
  • OZW672.. Siemens Albatros szabályozókhoz csatlakoztatható
  • OZW772.. Siemens Synco és KNX eszközökhöz csatlakoztatható
Adatbiztonság

A kommunikáció során minden kapcsolat titkosítva van - https - a lehallgatások és illetéktelen adatelérések elkerülése érdekében. A felügyeleti program használatához nem kell speciális portokat megnyitni. A Synco IC CloudSecurityAlliance biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. Az adatvédelmi folyamatok megfelelnek az EU adatvédelmi előírás 5. Fejezetének (azaz a személyes adatok továbbításának körülményeire, a megfelelő garanciák biztosítására és személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos Európai Uniós fejezet rendelkezéseinek.)

Mindez mennyibe kerül?

Synco IC távfelügyeleti megoldásMind végfelhasználóknak, mind telepítőknek a szolgáltatás díja: 0 Ft/hónap (ingyenes)

Egy telepítő akár 100 különböző rendszert telepíthet illetve kezelhet/felügyelhet ingyenesen a regisztrált fiókján keresztül és lehetősége van az egyes rendszerekre vonatkozóan adott személyeknek (például tulajdonos, gondnok) különböző szintű (például csak megnézni tudja) hozzáférést adni. A távfelügyeleti szolgáltatás használatával kapcsolatos valamennyi költséget a web-szerver ára tartalmazza, azaz az eszköz megvásárlásakor a vevő egyetlen lépésben megvásárolja a szolgáltatást is időkorlát nélkül.

Amennyiben a Siemens Synco IC távfelügyeleti megoldásával kapcsolatban további információt szeretne kérni a Siemens Zrt. - Building Technologies, Épületautomatizálás, Tűzjelzés és Biztonságtechnika munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1143 Budapest, Gizella u. 51-57.
Telefon: +36 1 471 1397
Fax: +36 1 471 1392
E-mail:
Web: www.siemens.hu/cps
Siemens iroda
   
   
   
   
A Siemens Zrt. BT CPS Épületgépészeti Termékek és Rendszerek üzletága épületgépészeti automatizálási megoldások teljes körű vertikumát kínálja. Műszaki megoldásaik a HVAC alkalmazások minden területét lefedik a fűtés, a hűtés, a szellőzés és a légkondicionálási rendszerek igényeire vonatkozóan. Termékeik négy fő területre oszthatók, úgymint termosztátok, szabályozók, szelepek és szelepmozgatók, valamint épületgépészeti mérőkészülékek.
Kulcsszavak:  Siemens  Synco  IC  távfelügyelet  felhő  alapú  rendszer  távoli  felügyelet