proidea.hu online termékinformációs katalógus

iF formatervezés díjat nyert a Panasonic


2017. május 15.

A Panasonic Etherea CS-Z9TKEW a világ egyik legjelentősebb dizájnversenyén vívta ki a nemzetközi zsűri elismerését

A Panasonic Etherea légkondicionáló, a CS-Z9TKEW, 2017-ben elnyerte az iF Design díjat, amelyet a világ egyik legjelentősebb dizájnversenye között tartanak számon. A rendkívül halk, energiahatékony és környezetbarát R32 hűtőközeggel működő elegáns berendezés többek között az alig húsz centiméteres vastagságával vívta ki a nemzetközi zsűri elismerését.

A nemzetközi zsűri 5500 terméket vizsgált és értékelt a tervezés minősége, a kialakítás, az anyagválasztás, az innováció mértéke, a környezetre gyakorolt hatások, a funkcionalitás, valamint ergonómiai szempontok alapján.

Az alig 20 centiméter széles inverter klímaberendezést kimondottan az európai piacra tervezték. A fogyasztói visszajelzések alapján ugyanis az európai emberek vékony légkondicionáló berendezésre vágynak, amely nem emelkedik ki túlzottan a falból. A készüléket lágy élek, letisztult matt felület és harmonikus megjelenés jellemezi, visszafogott eleganciája bármely helyiségben megállja a helyét.

"Hatalmas eredménynek tartjuk, hogy a berendezésünk elnyerte ezt a rendkívül rangos elismerést. A Panasonicról köztudott, hogy élen jár a környezetbarát, innovatív megoldások tekintetében. Annak érdekében, hogy a mindössze 194 milliméter vastag klímaberendezés megszülethessen, a belső szerkezet is jelentős átalakításon esett át oly módon, hogy a tetszetős dizájn nem ment a hatékony és környezetbarát működés rovására" - mondta Kozák Tamás, a közép-kelet európai fűtés és hűtés üzletág vezetője.

A klímaberendezés kiemelkedően halkan működik (19 dB), így nem zavaró sem munka, sem pihenés közben. Az A+++ energiaosztályú besorolásnak köszönhetően, a Panasonic CS-Z9TKEW a lehető legkevesebb elektromos áram felhasználásával a lehető leghatékonyabban hűt és fűt. Ebben nagy szerepe van az ECONAVI csúcstechnológiájú érzékelőjének, amellyel akár 38 százalékos energiamegtakarítás érhető el. A rendszer precíz szabályozási görbék segítségével elemzi a helyiség körülményeit, és ennek megfelelően állítja be a hűtőteljesítményt. Ezen felül a légkondicionáló már a környezetbarát, 100 százalékos tisztaságú, ezért könnyen újrahasznosítható, R32 hűtőközeggel üzemel, minimalizálva a globális felmelegedére gyakorolt hatását. Fontos megemlíteni a hatékony légtisztító rendszert, amivel a nagyvárosi környezetben és az allergiaszezonban is nyugodtan élhetünk.

Az iF Design Díjról

Az International Forum Design 1953 óta szervezi meg az iF Design Awards nemzetközi dizájnversenyt. Idén 59 országból több mint 5500 terméket neveztek a versenyre, közülük 75 dizájninnovációja érdemelt ki elismerést. A nemzetközi zsűri a termékeket a tervezés minősége, a kialakítás, az anyagválasztás, az innováció mértéke, a környezetre gyakorolt hatások, a funkcionalitás, valamint ergonómiai szempontok szerint vizsgálja és értékeli. Az iF Design Awardot a világ három legjelentősebb dizájnversenye között tartják számon.


A Panasonic Etherea légkondicionáló berendezés adatait megtekintheti, termékismertetőjét letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha további felvilágosítást szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH. South-East Europe Fióktelepének munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Panasonic fali Etherea Inverter+ klíma R32 gázzal

Etherea továbbfejlesztett Econavi érzékelővel és új nanoe™ légtisztító rendszerrel: kiemelkedő hatékonyság, kényelem és egészséges levegő, modern formával kombinálva. Az Econavi nemcsak a légáramlás irányát és mértékét optimalizálja az emberi jelenlétnek megfelelően, hanem automatikusan csökkenti a hűtőteljesítményt, amennyiben csökken/megszűnik a napsugárzás. Az Econavi segítségével akár 38%-os energia-megtakarítás is elérhető. Ezenfelül a nanoe™ forradalmian új légtisztító rendszere a nanoméretű finomrészecskéknek köszönhetően képes kiszűrni és elpusztítani a levegőben található, megtapadó mikroorganizmusok, például baktériumok, vírusok és penész 99%-át.

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Neumann J. u. 1.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő +36 70 702 3729
   
   
   
   
A Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.-t Konosuke Matshushita alapította 1918-ban. Első termékeik közt elektromos csatlakozódugók, kétutas aljzatok és kerékpárlámpák szerepeltek. 1933-ra már több mint 200 termék gyártásával foglalkozott a vállalat, majd 1955-ben megszületett a Panasonic márkanév. A tengerentúli terjeszkedés 1959-ben vette kezdetét, mára világszerte élen jár a széleskörű fogyasztói, üzleti és ipari szükségleteket kielégítő elektronikus termékek fejlesztésében és gyártásában. Összesen 328 000 alkalmazottal rendelkezik, termékeinek száma pedig meghaladja a tizenötezret.
A Panasonic széles körű támogatást biztosít a fűtő- és hűtő berendezésekkel foglalkozó tervezők, mérnökök és értékesítők számára. A Panasonic szakértői weboldala: www.panasonicproclub.com
Kulcsszavak:  Panasonic  Etherea  légkondicionáló  iF  Design  díj  formatervezés  díj  CS-Z9TKEW