proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gyártásfejlesztés a Magyar Kéménygyártó Kft.-ben


2017. október 05.

Az új köpenyelemek könnyebbek és szebbek lesznek a jelenleginél

A Magyar Kéménygyártó Kft. pár éve a Mórahalmi Ipari Parkban egy közel egy hektáros területet vásárolt, ahol zöldmezős beruházásba fogtak. Elsődleges céljuk egy betonüzem létesítése, ahol a jelenleginél jobb minőségű beton köpenyelemeket tudnak gyártani. Az új köpenyelemek valamivel könnyebbek és szebbek lesznek a jelenleginél. Mindkét változás elsősorban a kivitelezők kedvéért történik. A kéményépítés során ugyanis nem mindegy, hogy 27 vagy 22 kg súlyú elemekkel kell dolgozni. A tervek szerint ennyi lesz a különbség a régi és új elemek tömege közt. A szépség alatt azt kell érteni, hogy az élek simábbak, a méretek pontosabbak lesznek. Egy ilyen elemet könnyebb lesz kézbe fogni és kevesebb igazgatással lehet a helyére tenni.

Ezen célok elérése érdekében a cég új gépsort vásárolt, amelyet kifejezetten kémény köpenyelem gyártására terveztettek és gyártattak. A próbaüzem nagyon kedvező eredménnyel zárult.


Az új kisméretű köpenyelemek


Az új nagyméretű köpenyelemek

A folyamatos gyártás elkezdéséhez sajnos még hátra van az aprító üzemrész beindítása. Ebben az üzemrészben történik a megfelelő szemcseméretű alapanyag előállítása. Ehhez különböző őrlő és osztályozó gépeket kell szállítószalagokkal összekötniünk és működtetniünk.

Keserű tapasztalat, hogy a beruházást (a szűkös anyagiakon túl) az egyes közszolgáltatók is jelentősen hátráltatni tudják. Jelen esetben az áramszolgáltató okozott kellemetlen meglepetést. A telekhatártól 34 méterre lévő trafószekrényből lehet vételezni a szükséges árammennyiséget, azonban az ehhez szükséges kb. 40 méter földkábel lefektetését (amit csak a szolgáltató végezhet) 12 hónapos határidőre vállalja a szolgáltató. Másik szintén fennálló probléma, amivel szembesültek, a szakképzett munkaerő hiánya. Géplakatos, gépésztechnikus, gépészmérnök lámpással sem található. Nagyon úgy tűnik, hogy a szakembereket a cégnek kell házilag kiképezni jelentős idő és pénz ráfordítással.

Minden nehézség ellenére abban reménykednek, hogy jövő tavasszal már üzemelni fog az új betonüzemük és a Magyar Kéménygyártó Kft. kéményei nem csak jók és olcsók, hanem tetszetősek is lesznek.


Az épülő üzemcsarnok

A cég örömmel tapasztalja, hogy kéményeik egyre népszerűbbek. Tavalyi forgalmunk 20%-al nőtt a tavalyelőtti forgalomhoz képest, az idei (időarányos) forgalmuk több mint 50%-al haladja meg a tavalyi forgalmat. Ezért bíznak benne, hogy köpenyelemeik minőségének javítása tovább növeli termékeik népszerűségét.


A leendő kémények

A Magyar Kéménygyártó Kft. olyan kéményeket tervez és gyárt, amelyek egyedülállóak a piacon.


A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményrendszerei

KREA kéményrendszer család

  • KREA gravitációs kéményrendszer (samott béléscsővel): családi házak egyszerű, strapabíró kéménye
  • KREA S gravitációs kéményrendszer (saválló acél béléscsővel): gravitációs kémények csúcsminősége, különösen mostoha körülményekre tervezve
  • KREA T túlnyomásos kéményrendszer: családi házak kondenzációs gázkazánjainak kéménye. Esztétikum és praktikum, kettő az egyben kéményrendszer!
  • KREA K2 kondenzációs gyűjtő kéményrendszer: társasházak kondenzációs gázkazánjainak gyűjtőkéménye. 2015-ben Construma díjat nyert kémény!
  • K2+ gyűjtőkémény rendszer a régi (gravitációs) gyűjtőkémények, túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását oldja meg. Ez az eljárás nem csak azoknak a társasházaknak ajánlott, ahol a fűtéskorszerűsítés amúgy is napirenden van, hanem azoknak is, akik szeretnének gázköltséget csökkenteni, és hajlandóak értéknövelő beruházást végrehajtani.
A Magyar Kéménygyártó Kft. kéményrendszerei segítségével az energetikai előírásoknak megfelelően korszerűsítheti fűtési rendszerét.


A Magyar Kéménygyártó Kft. termékeinek letölthető termékismertetőit megtalálja, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Magyar Kéménygyártó Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-6725 Szeged, Moszkvai krt. 27.
Telefon: +36 62 548 810
Telefon: +36 62 327 198
E-mail:
Web: www.kemenygyarto.hu
Szenkovszky István
ügyvezető igazgató +36 30 269 8315
   
   
   
A Magyar Kéménygyártó Kft. 2012-ben a Szegedi Kéményseprőipari Kft.-ből kivált jogfolytonos cég, melyet korábbi, közel egy évtizedes kéménygyártási és értékesítési tapasztalatra építve, kifejezetten a KREA kéményrendszerek gyártására és forgalmazására hoztak létre. A Magyar Kéménygyártó Kft. célja a jó minőségű, kedvező árú magyar kémények gyártása és forgalmazása. Kéményrendszereik segítségével az energetikai előírásoknak megfelelően korszerűsíthetők a fűtési rendszerek.
Márkanevek: KREA
Kulcsszavak:  Magyar  Kéménygyártó  Kft  kéményrendszer  köpenyelem  krea  gravitációs  kondenzációs  gyűjtőkémény