proidea.hu online termékinformációs katalógus

Magyar Állami Operaház üzemházának azbesztmentesítése


2017. december 14.

A mentesítést a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. végezte el

A Dunamenti Tűzvédelem Zrt. az elmúlt években elvégezte a Magyar Állami Operaház üzemházának szintjein az azbesztmentesítést. Januártól az üzemház 9. emeleti gépházának azbesztmentesítését a W-É-L Operaház konzorcium megbízásából fogja elvégezni, így az egész Operaház üzemháza azbesztmentes lesz.

Magyar Állami Operaház üzemházának azbesztmentesítése

Az azbesztmentesítésről:
Az évszázadok óta használt azbeszttartalmú építőanyagok - az elmúlt évtizedek felismerése szerint - egészségünket alattomosan károsítják. Az ilyen építőanyagokból felszabaduló láthatatlan azbesztszálak belégzés útján a tüdőbe kerülve beágyazódnak, a tüdősejteket ingerelve rákosodási folyamatot indítanak el.

A különböző azbeszttartalmú építőanyagok közül különösen veszélyes az évtizedekig igen nagy mennyiségben használt szórt tűzvédő vagy hőszigetelő bevonat, mivel itt könnyű, porózus, laza szerkezetű anyagba van az azbesztszál beágyazva, amelyből könnyen a légtérbe kerül. Azbeszttartalmú bevonattal ellátott épületekben, helyiségekben folyamatosan dolgozók egészségét komoly veszély fenyegeti.

A fejlett országokban számtalan kártérítési pert indítottak és nyertek meg a dolgozók a munkáltatók ellen. Környezetünk további szennyezésének megakadályozása miatt alapvető, hogy ilyen anyagok már ne kerüljenek felhasználása, ezért azt világszerte a törvények is tiltják. Környezetünk egészségesebbé tétele megköveteli a már meglévő azbeszttartalmú burkolatok eltávolítását. Magyarországon a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. vállalkozik ilyen bevonatok biztonságos, a dolgozók egészségét és a környezetet nem károsító eltávolításra. Amerikai szakemberek követelményeinek megfelelően fejlesztették ki az azbesztmentesítési technológiájukat, felhasználva az ezen a területen szerzett nyugat-európai tapasztalataikat.

Ennek eredményeként a technológia kielégíti nemcsak a magyar, hanem az amerikai, valamint nyugat-európai ide vonatkozó szabályokat, követelményeket is. Minden egyes munkavégzéshez beszerzik az illetékes hatósági engedélyeket.

Magyar Állami Operaház üzemházának azbesztmentesítése

Mit tartalmaz ez a technológia?
 • Szabványos levegő-azbesztszál tatalom mérését a munka megkezdése előtt, alatt és után a munkaterület környezetében.
 • A munkaterület hermetikus leszigetelését környezetétől, megakadályozandó, hogy a káros anyagok a környezetbe kerüljenek.
 • Az azbeszttartalmú bevonat eltávolítását a vele dolgozók egészségének veszélyeztetése nélkül.
 • Az eltávolított azbeszttartalmú anyag előkezelését, többszörösen zárt eszközben való tárolását, elszállítását.
 • Az elszállított anyag engedélyezett módszerrel történő végleges elhelyezését oly módon, hogy ez már soha ne károsítsa a környezetet. A Dunamenti Tűzvédelem Zrt. a munkálatokkal kapcsolatos komplett, kulcsrakész szolgáltatást nyújt:
  • Beszerzik a szükséges engedélyeket
  • Előkészítik a munkaterületet
  • Az azbeszttartalmú tűzvédő anyag eltávolítása után új, környezetet nem károsító anyagokkal (tűzvédő festék, tűzvédelmi habarcs bevonat, tűzvédő lapok) elvégzik az acélszerkezet tűz elleni védelmét.
  • A területet további felhasználása kész, az egészséges munkavégzés követelményeinek megfelelő állapotban adják át a megbízónak.
Magyar Állami Operaház üzemházának azbesztmentesítése

Ha az azbesztmentesítésről bővebb információt szeretne kérni a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2131 Göd, Nemeskéri Kiss Miklós utca 39.
Telefon: +36 27 345 217
Mobil: +36 30 919 0542
E-mail:
Web: www.dunamenti.hu
   
   
   
Kivitelezés
Márton-Szegedi Zsófia +36 30 747 7176
Értékesítés
Balázsné Perlusz Marianne +36 30 870 6690
Hő és füstelvezetés
Jordanics Gábor +36 20 480 3579
Azbesztmentesítés
Krámer Ferenc  
A Dunamenti Tűzvédelem Zrt. több, mint 37 éve áll az építészeti tűzvédelem szolgálatában.
Ez idő alatt Magyarország, illetve Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb, egyszersmind átfogó tűzvédelmi szolgáltatást nyújtó cégévé vált.
A Dunamenti Tűzvédelem Zrt. fő tevékenysége - nevéhez híven - a tűzvédelem, azon belül is az építészeti (passzív) tűzvédelem. E területen saját termékeikkel az alábbi területekre ajánlanak magas színvonalú védelmet: tűzvédelmi lezárások, tűzgátló tömítések, acélszerkezetek tűzvédelme, födémek, födémszerkezetek tűzvédelme, gépészeti vezetékek, kábelek tűzvédő bevonatai, burkolatai, dilatációs hézagok tömítése falban és födémben, faszerkezetek tűzvédelme, faanyagvédelem, természetes - gravitációs - hő-és füstelvezetés, gépészeti füstelvezetés, bevilágítók, azbesztmentesítés.
Márkanevek: polylack, dunafoam, Ps, dunaseal, polyplast
Kulcsszavak:  Dunamenti  Tűzvédelem  azbesztmentesítés  azbeszt  azbesztszál