proidea.hu online termékinformációs katalógus

80 éves lett a dán származású ROCKWOOL Csoport


2018. január 25.

Kőzetgyapot alapú termékek és rendszerek egyik vezető globális szállítója

80 év, 5 kontinens, 27 gyár, 10.500 munkatárs; 80 éves lett a dán származású ROCKWOOL Csoport. 1937. november 15-én készült el a világ első ROCKWOOL kőzetgyapot terméke Dániában, első, Hedehusenei gyárában, ami azóta is a cég központja.
A ROCKWOOL 80 évvel ezelőtt egy kis családi vállalkozásnak indult, H. J. Henriksen, építész és V. Kähler tetőcserépgyártó ekkor alapították meg egy kis dán szigeten a céget. Mára a kőzetgyapot alapú termékek és rendszerek egyik vezető gyártó és globális szállítójává nőtte ki magát a vállalat, de az az elhatározás nem változott, hogy a bazaltkő természetes erejének átalakításával egy olyan szigetelőanyagot hozzanak létre, ami biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az emberek életét.

A vállalatcsoport folyamatosan bővíti termékskáláját, szerte a világon 35 országban, 40 gyáregységben több mint 10.000 alkalmazottat foglalkoztat, Európán kívül Észak-Amerikában, valamint Ázsiában - összesen több mint 100 országban - értékesíti termékeit. Kereskedelmi irodáival, forgalmazóival és üzleti partnereivel pedig szinte az egész világon jelen van.

1940-ben a második világháború alatt nyersanyaghiány alakult ki, aminek megkerülésére a ROCKWOOL-nál új, innovatív megoldásokat fejlesztettek ki. A termelés fenntartása érdekében olajjal helyettesítették a tőzeg briketteket, olaj helyett főzött tejet használtak víztaszításhoz, a kőzetgyapot szőnyegek varrásához pedig a gyapjú helyett papírcérnát használtak.
De nem csak a szükséghelyzetekben, hanem a mindennapokban is törekedtek az ásványgyapot technológia folyamatos optimalizálására. Az 1970-es években ez egy olyan rostanyag kifejlesztéséhez vezetett, ami helyettesíthette az azbesztet. Az 1974-ben bemutatott Spinrock Fibre radikális újítás volt, bemutatva, hogy az egészségesebb, fenntarthatóbb, környezetbarátabb termékek keresése mindig is része a cég életének.

A vasfüggöny lebontása után a cég megkezdte a terjeszkedést Kelet-Európa felé. Az első gyárat 1991-ben vásárolta az akkori NDK területén, Magyarországon pedig 1994 óta van jelen. Kezdetben a kőzetgyapot termékek magyarországi bevezetése, importja és forgalmazása volt a cél, azonban nem sokkal később a 17. ROCKWOOL gyár, a gógánfai gyár megvásárlásával a közép-európai régió egyik legjelentősebb kőzetgyapot gyártójává is váltak. 2003-ban létrejött a tapolcai gyár, amivel kialakult a ROCKWOOL Hungary Kft. jelenlegi felépítése.

A bazaltkő átalakításával természetes alapanyagú termékeket állítanak elő, amivel hozzájárulnak mind közeli környezetünk, mind bolygónk egészséges, fenntartható fejlődéséhez. A Tapolcán, természetes magyar alapanyagból (helyben bányászott bazalt kő) készülő kőzetgyapot hőszigetelő anyagok az életciklus analízisük alapján 128-szor több energiát és 162-szer több CO2 megtakarítást eredményeznek, mint amennyit a gyártásuk, szállításuk, beépítésük során felhasználtak!

A 80. évfordulóra hét "értékben" foglalták össze a ROCKWOOL termékek előnyeit:
  1. tűzállóság - akár 1000 Celsius fok feletti hőnek is ellenáll
  2. hőszigetelő képesség - energiát takarít meg a belső terek optimális hőmérsékletének megtartásával
  3. hangszigetelő képesség - blokkolja és kiszűri a zajokat
  4. tartósság - 55 év használat után sem veszít a jó tulajdonságaiból
  5. esztétikum - széles körű alkalmazhatóság mindenféle formájú és anyagú épületeknél
  6. vízállóság - taszítja, lepergeti a vizet
  7. újrahasznosíthatóság - a termékek 100%-ban újrahasznosíthatóak
Az évfordulót a vállalat munkatársai világszerte ünneplik, hozzájárulva a világméretű, mégis családias cégcsoport belső és külső tevékenységének fejlesztéséhez.

A ROCKWOOL termékek letölthető katalógusait a hír alatti céglogóra kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
Telefon: +36 1 225 2405
Fax: +36 1 225 2401
E-mail:
Web: www.rockwool.hu
   
   
   
   
   
A ROCKWOOL vállalatcsoport a világ vezető szállítója a kőzetgyapot termékek terén. Küldetésük, hogy vevőik számára preferált szállítókká váljanak versenyképes márkatermékeikkel, beleértve a szaktanácsadást is, és eközben hozzááruljanak az energiahatékonyság, a tűzbiztonság, a jobb akusztika és a beltéri klíma megvalósulásához.
Kulcsszavak:  ROCKWOOL  bazaltkő  kőzetgyapot  szigetelés  hőszigetelés